27.10.2014,  20:42:28 | 4 comentarii | 1825 vizualizari
Incompatibilitatea Ilenei Bodea, şefa SSM de la ITM - absolut certă! Dând dovadă de decenţă în raport cu importanţa funcţiei ocupate, Bodea s-ar putea autosuspenda până la elucidarea definitivă a cazului
de Cătălin DOCEA
Teoretic, având în vedere faptul că acest caz a fost deja detaliat în presa locală, ar fi fost firesc să nu-l mai aducem în atenția dvs. Tupeul doamnei Bodea de la ITM, care își permite să se antepronunțe în raport cu verificările ce vor fi efectuate de către Agenția Națională de Integritate (ANI), o instituție vitală în orice democrație, cum că nu s-ar teme că ar putea fi declarată incompatibilă, trebuie însă sancționat.
 
Pe scurt, iată cum stau lucrurile. În urma unor verificări derulate în privința mai multor angajați ai inspectoratelor teritoriale de muncă din întreaga țară, ANI a constatat că parte dintre funcționari realizau venituri suplimentare, pe lângă funcția de bază, în calitate de lectori. La fel și d-na Bodea. Căreia nu-i ajungea salariul de șef la ITM Hunedoara (de unde încasează un venit absolut decent) și, în paralel, ani de zile, a prestat și ca lector pentru firme ori fundații din întreaga țară.
Potrivit legii, angajaților de la stat nu le este interzis să desfășoarea activități cu caracter didactic. Dar, în același timp, legea spune foarte clar: activitățile derulate nu trebuie să fie în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, potrivit fișei postului. Dacă doamna Bodea ar fi predat, să zicem, Fizică la Universitatea din Petroșani, 
n-ar fi fost nicio problemă. Însă d-na Bodea, plătită din bani publici tocmai ca să vegheze la respectarea legii, n-avea voie (ca, de altfel, niciun alt funcționar public din această țară) să realizeze bani, venituri, dintr-un domeniu aflat în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, potrivit fișei postului.
Este cel puțin nepotrivit ca, pe timpul zilei, doamna Bodea să te hăituiască pentru că n-ai nu știu câte extinctoare pe metru pătrat (de parcă madam Bodea ar avea idee cum se câștigă banii în economia reală), iar seara să te instruiască, din calitatea de lector la o societate privată, cum să ai prizele drepte și musai inscripționate cu “220 V”.
Incompatibilitatea, tratată ca o contravenție din punct de vedere legal, ar putea-o face pe d-na Bodea să își piardă funcția și de a nu mai putea activa pe respectiva funcție pentru o perioadă de 3 (trei) ani de zile.
Fundația Mara, pe ale cărei liste de plată s-a aflat și Ileana Bodea, este cunoscută drept apropiată PDL. Un bun motiv pentru PSD să o mențină, ori chiar să o avanseze, pe d-na Bodea. Vom reveni.
 
Iată ce spune legea
„Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează […] în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociaţii familiale sau ca persoană fizică autorizată”, coroborate cu dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţionarii publici […] pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici […] pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public […] potrivit fişei postului”.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (4 )

#1 gore28.10.2014,  06:20:50
tupeul nu i a lipsit niciodata acestei doamne credem ca a venit vremea schimbarii la itm petrosani pentru a reda credibilitatea acestei institutii grav afectata de momentele petrila 2008 si uricani 2011
#2 misu28.10.2014,  12:22:33
O fi avand sau nu tupeu, habar n-am, insa in cazul exploziei din 2003 de la Mina Livezeni, daca nu era doamna care sa intervina peste directorul Clipici(un nemernic) si sa ordone tuturor din zona sa iasa imediat afara, se producea o catastrofa de proportii.Abia ajunsesera oamenii la orizontul superior cand s-a produs explozia, 10-15 a fost timpul ce ne-a despartit de dezastru.
#3 florin28.10.2014,  14:20:22
ciinele nu pleaca singur din fata macelariei, organele in drept sa si faca datoria si daca e vinovata sa suporte consecintele.
#4 relu29.10.2014,  08:45:55
in timp ce doamna preda cursuri doi mineri de la lonea s au ars grav poate ii dau si o prima lui zamfir ca la silozuri l u felicitat ca au picat dupa ce plecasera femeile de la claubaj.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter