29.10.2014,  18:50:48 | 8 comentarii | 2247 vizualizari
Devine tot mai clar! Noi informaţii care întăresc faptul că şefa SSM de la ITM, Ileana Bodea, a fost incompatibilă la vremea când încasa cu patru mâini
de Cătălin DOCEA
Este angajată ca să aplice legea, dar a uitat să o respecte! Vorbim despre Ileana Bodea, șef SSM Petroșani în cadrul ITM Hunedoara, verificată de către Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru că s-a aflat în stare de incompatibilitate. O doamnă care, simțindu-se încolțită, își caută mai nou aliați din rândul celor pe care, total întâmplător, a cam uitat să îi verifice atunci când era cazul. Revenim astăzi cu noi informații asupra acestei spețe. Informații menite să demonstreze, dacă mai era cazul, incompatibilitatea d-nei Bodea, dar și faptul că, mai devreme sau mai târziu, trebuie să facă loc (pe scaunul călduț în care a fost uitată de către PSD) unui alt angajat ITM. Unul/una mai preocupat(ă) să aplice legea, dar mai ales (sau în primul rând) să o și respecte.
 
Concret, iată de ce...
...s-a aflat Ileana Bodea în incompatibilitate, fapt sancționat de legislația în vigoare. A prestat, ca lector, pentru Euro Consult 07 SRL Călărași, Fundația Mara din Deva și Service Duo Mixt SRL Petroșani. Dar și, în anii trecuți, pentru multe alte persoane juridice. În afara funcției de bază, desigur.
 
Ce nu-i în regulă în treaba asta?
Funcționarii publici pot derula, potrivit legii, activități de ordin didactic “care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiunile exercitate ca funcționar public”. Numai că, atenție!, din cel puțin două motive activitatea d-nei Bodea nu a fost una cu caracter didactic. Activitatea de lector / îndrumător NU este activitate didactică. Nu o spunem noi, ci art. 247 din Legea nr. 1/2011 (Legea educației naționale). În al doilea rând, societățile comerciale și fundațiile nu sunt, potrivit aceleiași legi, asimilate unităților de învățământ. Cu alte cuvinte, d-na Bodea a derulat activități remunerate (în urma unor contracte, convenții etc.) cu societăți comerciale și fundații, nicidecum cu unități de învățământ. Fapt absolut interzis de lege!
 
Teoretic,...
...incompatibilitatea d-nei Bodea ar fi putut deveni discutabilă în condițiile în care Fundația Mara din Deva, dar și societatea comercială din Călărași, nu se află în raza sa de activitate. Ce ne facem însă cu Service Duo Mixt SRL Petroșani, de unde d-na Bodea a încasat bani. Adică de acolo unde, teoretic, ar fi trebuit să meargă – dumneaei ori unul sau mai mulți subordonați – oricând în control!!! Sau ce ne facem cu Crio Expert & Consulting SRL Petroșani, o societate de unde, anii trecuți, d-na Bodea a încasat, de asemenea, peste 4.000 de lei?
 
Argumentele anterior...
...prezentate nu fac doar obiectul unor observații personale ale autorului acestui articol. Ci au fost coroborate cu rapoarte de evaluare ale unor inspectori de integritate din cadrul Agenției Naționale de Integritate. Care au constatat și sancționat cazuri similare celui al d-nei Bodea, “pedeapsa” legală fiind – atenție! – decăderea din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demintate publică pentru o perioadă de trei ani.
 
Mai există însă...
...un argument, mult mai puternic, nimicitor chiar, în sprijinul celor anterior menționate. Dl. Constantin Sebastian Bică, angajat ITM într-un alt județ, s-a aflat în aceeași situație cu d-na Bodea. A încasat bani ca lector, dar nu de la o instituție de învățământ, ci tot de pe la diverse societăți comerciale. ANI l-a declarat incompatibil. Dumnealui s-a adresat, cu o acțiune împotriva ANI, instanței competente. Chiar ieri, în dosarul 558/42/2014, Curtea de Apel Ploiești i-a “respins acțiunea ca fiind neîntemeiată”. Soluția este, ce-i drept, atacabilă cu recurs. Ce ne facem însă cu faptul că alte persoane care au încasat, precum doamna Bodea, cu mai multe mâini, au pierdut deja lupta cu ANI, au fost declarate incompatibile și au fost astfel decăzute din dreptul de a mai exercita respectiva funcție? 
Coroborând aceste aspecte cu faptul că d-na Bodea a încasat de la o fundație cunoscută drept apropiată PDL, ajungem la concluzia că, printr-un act de decență din partea d-nei Bodea, de respect față de legile acestei țări, ar trebui să își înainteze demisia. Este doar o părere. Și asta nu e tot. Vom reveni.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (8 )

#1 sandu30.10.2014,  07:01:08
face cineva ceva aceasta doamna a trait bine si cu pdl si cu pnl si acum cu psd ,e sustinuta de la bucuresti si in vale se intimpla tot felul de minuni dar n o sa faca nimeni nimic.
#2 Ali30.10.2014,  07:33:30
Pe astia nu-i mai satura nimeni de bani!
#3 Marian30.10.2014,  09:50:33
doamna Bodea nu stie nici de cele 2 incidente intamplate recent la E.EM Livezeni,accidentul din preparatie si cel de la putul auxiliar,unde hotii de fier vechi au ajuns pana sus la casa masinii si au amenintat mecanicul de extractie ?
#4 flore30.10.2014,  11:31:28
la itm sint oameni competenti si curati la dosar dl puscas sau dl burdea deci variante sint.
#5 sandu30.10.2014,  18:58:53
din pacate credibilitatea itm a fost grav afectata de acest scandal si pentru a reda demnitatea si seriozitatea acestei institutii o demisie de onoare ar fi o iesire eleganta psd ul ar trebui sa se implice pentru ca voturile scad daca se sustin unele persoane cu deficit de imagine si moralitae.
#6 relu01.11.2014,  20:37:44
madaam stie doar ce i convine ei pe necula l a haituit pina l a vazut in puscarie dar in alte cazuri n a mai fost asa vehementa oare n o mustra constinta cind stie ca l a scos de vina pe tazlauanu si kurila cind au murit in siloz cind toata petrila vuia ca au fost bagati acolo sa puste sau cind codreanu a fost oparit din incompetenta profesionala a unora.
#7 Mihai04.11.2014,  00:14:01
Asa e in "romanica" noastra draga... avem la conducerea institutilor de stat si nu numai doar oameni cu multa aroganta si tupeu... oamenii modesti si curati nu ne sunt pe plac, doar smecherii... vorba consateanului de mai sus, sunt oameni competenti in ITM, precum Puscas sau Burdea...
#8 Sandu11.11.2014,  09:37:51
Competenta lor se vede in cazuri nenumarate, aceasta duduie crede ca scaunul ala ii apartine cat are ea chef, sa faca tot ce ii convine ei, nu ce este legal. Ganditi-va doar cati oameni am participat la nunta fiului ei, invitati cu ordin de serviciu, pe care nu am avut curaj sa nu-l ascultam... Rusine sa-i fie, in locul ei as lua in calcul o demisie de onoare si m-as ascunde cateva luni de rusine


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter