20.04.2010,  16:59:05 | 0 comentarii | 569 vizualizari
La Liceul Teoretic Lupeni Proiectul Educaţional „Vreau să ştiu!”
de Ziarul Vaii Jiului
Accesul la cunoaştere este un aspect esenţial al unei societăţi. Cadrele didactice şi formatorii sunt actori-cheie în orice strategie ce are în vedere stimularea şi dezvoltarea unei societăţi şi economii.
În societatea postindustrială în care trăim, accesul la  informaţie nu este numai oportunitate, ci şi o necesitate care asigură reuşita în societate a fiecărui  individ. Profesorul e nevoit acum să evolueze la fel de rapid cum evoluează societatea. Trebuie să găsească modalităţile şi căile cele mai potrivite de a trezi în elevi dorinţa de a face şi de a fi mai mult, dorinţa de performanţă şi competitivitate. Să fie pregătiţi pentru o societate care, pentru  avantajele şi facilităţile oferite, cere foarte multe în schimb.
Profesorii de la Liceul Teoretic Lupeni (coordonatori: Mihaela Starcz – director, Daniel Ianoşi – director adjunct, Liliana Bărăscu – consilier educativ) şi colaboratorii (toate cadrele didactice ale liceului), Consiliul Elevilor şi elevii claselor a IX-a şi a XII-a au înţeles perfect acest deziderat al epocii actuale şi, în efortul de a realiza cât mai multe activităţi cu un mare impact asupra comunităţii locale, au organizat (în colaborare cu Şcolile Generale nr. 1, nr. 2 şi nr. 3 din Lupeni) un proiect educaţional intitulat „VREAU SĂ ŞTIU!”, sub sloganul „Fii tu însuţi schimbarea pe care o doreşti lumii”, iniţiator al proiectului fiind profesoara Liliana Bărăscu, consilier educativ din cadrul Liceului Teoretic Lupeni. 
Scopul acestui proiect a constat în organizarea în cadrul liceului a 13 ateliere interactive, unde elevii şcolilor generale au putut intra în contact direct cu elevii liceului şi cu profesorii, participând activ la lucrările din aceste ateliere, sâmbătă, 17 aprilie 2010.
Obiectivele acestui proiect educaţional au constat în:
1. transmiterea de noi informaţii din domeniul dezvoltării personale (business, performanţă, calitate, perspective de ocupare, coaching), din domeniul ştiinţific (matematică, astronomie, chimie, fizică, geografie, medicină, psihologie) dar şi din domeniul artistic;
2. prezentarea unor reacţii, fenomene şi legi din fizică, chimie, fiziologie, psihologie într-un mod practic şi atrăgător, în vederea facilitării înţelegerii, învăţării şi trezirii interesului pentru aceste domenii;
3. oferirea de suport permanent şi de noi surse de documentare individuală;
4. transformarea olimpicilor în coach şi mentori pentru colegii lor mai mici;
5. implicarea activă a elevilor beneficiari în realizarea experimentelor din fiecare secţiune;
6. crearea unui precedent pentru tipul de acţiuni „tineri pentru tineri”;
7. impulsionarea şi a altor tineri să ia iniţiativa de ai ajuta pe alţii; 
8. dezvoltarea abilităţilor de informare şi analizare a consecinţelor schimbărilor economice, sociale, tehnologice asupra profesiilor  ca necesitate a formării  pe tot parcursul vieţii în procesul de luare a deciziilor de carieră;
9. evaluarea opţiunilor personale privind dezvoltarea personală şi profesională.
Interesul manifestat de elevii şcolilor generale, care au vizitat într-un număr foarte mare liceul, a demonstrat faptul că impactul scontat  a fost realizat pe deplin.
Cu siguranţă, elevii care au vizitat aceste ateliere au învăţat foarte multe lucruri utile, dovada fiind impresiile lăsate de ei la plecare în „Caietul Oaspeţilor”.
 
Prof. Liliana Bărăscu şi Elisabeta Kocsik

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




- - - - - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!




_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter