17.11.2014,  19:32:16 | 3 comentarii | 1757 vizualizari
Directorul general Niculescu pare decis să pună lacătul pe industria hunedoreană. Managementul haotic împinge CEH SA în groapa falimentului. Noi informaţii
de Cătălin DOCEA
Aplicând un sistem discreționar de plată a facturilor către cei ce prestează servicii ori livrează produse către Complexul Energetic Hunedoara (CEH) SA, directorul general al principalei entități economice din județ pare decis să pună, în mod injust, lacătul pe industria hunedoreană. Pentru că nu mai are, de foarte multă vreme, resursele necesare pentru a-și achita facturile la timp, managementul CEH SA (concentrat în mâinile directorului general Niculescu și ale directorului economic Ciobanu) favorizează un grup atent selectat de firme și – neaplicând principiul mult mai sănătos de a-și achita datoriile în ordinea strictă a scadenței lor – determină cu INTENȚIE acumularea de penalități, dobânzi și alte cheltuieli în sarcina CEH SA.
 
Exemple concrete în acest sens ar fi cu duiumul. Cum ar fi: cel puțin de la nivelul lunii martie a acestui an, CEH SA datora către Grup Feroviar Român SA suma de 1.942.818,86 lei, adică aproape 20 de miliarde de lei vechi. Vorbim despre o datorie a cărei scadență era depășită la momentul de referință menționat, martie 2014. Pe cale de consecință, societatea păgubită s-a adresat Tribunalului Hunedoara, solicitând emiterea unei ordonanțe de plată. Nici în acele condiții, CEH SA fiind acționată în judecată, directorul general Niculescu nu a efectuat demersuri pentru achitarea sumelor restante. Acest fapt a făcut ca, de la o zi la alta, în sarcina CEH SA să se acumuleze dobânzi și penalități. A urmat momentul iunie 2014. Când, la data de 30, Tribunalul Hunedoara a admis, prin Hotărârea nr. 1.163/2014, cererea formulată și precizată de către Grup Feroviar Român SA împotriva CEH SA.
Logic și moral ar fi fost ca, la momentul apariției unei hotărâri a unei instanțe în acest sens, dl. Niculescu și d-na Ciobanu să acționeze în interesul CEH SA, să evite acumularea de noi dobânzi și penalități și, în cel mai scurt termen posibil, să achite către Grup Feroviar Român SA datoriile restante deja de multă vreme. 
Având însă o largă susținere din partea PSD, susținere care – probabil – le dădea impresia unei protecții în fața legii, dl. Niculescu și d-na Ciobanu NU au acționat pentru lichidarea debitului. 
S-a ajuns astfel ca, la începutul lunii septembrie 2014, prin intermediul unui executor judecătoresc, Grup Feroviar Român SA să ceară Judecătoriei Petroșani (dosar 8382/278/2014) încuviințarea executării silite a CEH SA. 
Instanța a considerat solicitarea drept absolut întemeiată, astfel că – la data de 11 septembrie a.c., prin Încheierea civilă nr. 7092/CC/2014 – Judecătoria Petroșani a încuviințat “executarea silită a titlului executoriu reprezentat de Ordonanța nr. 1163/CA/2014 pronunțată de Tribunalul Hunedoara – Secția Comercială și de Contencios Administrativ și Fiscal în cauza ce a făcut obiectul dosarului nr. 1958/97/2014 pentru suma de 1.942.818,86 lei și accesoriile acesteia”. Important de menționat că soluția pronunțată de Judecătoria Petroșani NU are cale de atac.
Prin neplata la timp a sumelor datorate către Grup Feroviar Român SA, conducerea executivă a CEH SA, asigurată de către directorul general Aurel Niculescu și directorul economic Maria Ciobanu, a determinat direct și cu intenție acumularea de dobânzi și penalități în sarcina CEH SA, entitatea economică urmând a fi obligată, mai mult ca sigur, și la plata unor cheltuieli considera­bile determinate de executarea silită. Situația este cu atât mai gravă cu cât, în ciuda existenței unei decizii a Tribunalului Hunedoara, numiții Niculescu și Ciobanu au achitat din disponibili­tățile bănești ale CEH SA diverse sume de bani către alte societăți comerciale în ciuda faptului că aceastea reprezentau datorii de o vechime conside­rabil mai mică în comparație cu datoriile înregistrate către Grup Feroviar Român SA. Vom reveni.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (3 )

#1 miner18.11.2014,  15:24:52
Oare nu i doare mana cand semneaza? Nu cred, ca i-ar durea si atunci cand ridica salariile. RUSINE
#2 4504.12.2014,  10:29:28
noi din conducerea ceh ,a divizie miniere , a exploatarilor .ne doare in spatele garii,avem conditiile de pensionare indeplinite de ani buni,cat mai putem complecta veniturile e ok ,cand nu vam pupat ,dar mai stam si noi ca deeeee mai un cui ,mai un boltar ,mai o scandura, un carbune ,un brad si nici salariile de pest 8000 nus de lasat .la multi ani ortaci!
#3 ceh04.12.2014,  10:51:38
bine ca au salariile de peste 8000 si au conditiile de pensionare toti ,si de la ceh ,divizie si exploatari ,mai fura ce pot apoi pleaca ,daca se inchid minele pleaca .la multi ani ortaci!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Cifrele complete ale dezastrului economic de la Complexul Energetic Hunedoara SA nu sunt integral disponibile pentru simplul fapt [..]
22.10.2014, 19:32   |    4 comentarii
Noii parteneri de afaceri ai conducerii CEH SA au emis file cec, refuzate ulterior la plată, inclusiv în perioada în [..]
11.11.2013, 19:01   |    1 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter