09.12.2014,  20:59:21 | 20 comentarii | 1210 vizualizari GALERIE:     FOTO    
În scandalul ajustării inevitabile a preţului apei, Valeriu Butulescu pune punctul pe „i”: / „Toate astea se întâmplă din cauza unui populism fără margini al unora, care cred că în felul acesta îşi păstrează electoratul sau ies în faţă, păstrând un preţ ireal la apă, sau punând presiune să nu se facă acest lucru. Iată la ce ne expunem când unii vor să fie băieţi frumoşi şi să aibă toate voturile de partea lor …”
de Corneliu BRAN
În urmă cu mult timp, Cătălin Docea, directorul cotidianului nostru, a citit corect un document oficial al UE, explicând cititorilor cât se poate de clar că ajustarea preţului apei este o condiţie a Uniunii Europene care trebuie musai îndeplinită. Adică, unde-i lege, nu-i tocmeală… Scandalul pe fondul creşterii tarifelor la apă, conform obligaţiilor asumate faţă de UE, în urma proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Valea Jiului”, a reizbucnit, fiind redeschis de Direcţia Generală AM POS Mediu. Prin urmare, există riscul returnării celor aproape 40 de milioane de euro folosite la lucrările etapei I a proiectului, deoarece nu s-a respectat una dintre condiţiile OBLIGATORII care au stat la baza aprobării proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara (Valea Jiului)”, proiect aprobat de Comisia Europeană în baza deciziei de aprobare nr. C(2011) din data de 24 martie 2011, prin care UE acordă finanţare nerambursabilă pentru acest proiect. Pe baza Deciziei de Aprobare, a fost emis Ordinul de aprobare nr. 1133 din 28 martie 2011 al ministrului Mediului şi Pădurilor şi a fost semnat Contractul de Finanţare nr. 121067 din 28 martie 2011 între Ministerul Mediului şi Pădurilor şi S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A.
 
Una dintre condiţiile impuse de UE şi aprobate de toţi factorii de decizie a fost lăsată mai la urmă!
Una dintre condiţiile obligatorii despre care vorbim a fost inclusă în Ordinul 1133, cel de care vorbeam mai sus, unde la „Condiţiile de viabilitate a Proiectului”, la alineatul 4 se specifică clar, negru pe alb: „Rambursarea plăţilor către AM POS Mediu este condiţionată de creşterea anuală a tarifelor, conform Planului de creştere a tarifelor, inclus în Anexa 3 a prezentului Ordin”. 
Tradus, acest lucru înseamnă acum să se facă ce nu s-a făcut: scumpirea apei potabile, cu un procent destul de mare, de peste 20%, deoarece se vor lua în considerare toţi anii în care „tarifele trebuiau crescute”, cum se specifică de altfel în Ordinul 1133, conform „planului de creştere a tarifelor”: 2011 (din martie încolo), 2012, 2013 şi 2014. Lucru acceptat la vremea respectivă de TOATE primăriile şi consiliile locale, care, de altfel, s-au constituit în ADI Apa Valea Jiului, tocmai pentru a se putea implementa şi duce la bun sfârşit acest proiect, prin care s-au derulat, în prima etapă, circa 40 de milioane de euro! Fonduri primite de la UE de Apa Serv pentru plata lucrărilor efectuate în localităţile Petrila, Petroşani, Aninoasa şi Vulcan. 
Dacă acest tarif nu va creşte măcar în al doisprezecelea ceas se riscă mult, chiar şi restituirea sumei de 40 de milioane de euro, bani folosiţi deja pentru lucrările efectuate. Fireşte, acest dezastru ar conduce imediat şi la stoparea lucrărilor de la etapa a II-a, unde vorbim de bani şi mai mulţi! Un adevărat cataclism! Oricum, rămâne de văzut şi faptul că cei care trag azi de mânecă autorităţile din Valea Jiului, consiliul judeţean şi pe cei de la Apa Serv vor fi de acord să se facă o singură scumpire şi nu eşalonat, pe ani, cum s-a obligat ADI Apa Valea Jiului, când a fost semnat contractul de finanţare!
 
O notificare greu de digerat de toată lumea
Deşi directorul general de la ape, Costel Avram, a tras hotărât de câteva ori semnalul public, în şedinţele ADI, la consiliul judeţean, în presă, toate discuţiile în acest sens ar fi fost probabil amânate pentru începutul anului viitor, dacă la 3 decembrie Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, prin Direcţia Generală AM POS Mediu, nu ar fi trimis o notificare către S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A., Consiliul Judeţean Hunedoara, consiliilor locale din Petrila, Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni şi Uricani, „în atenţia” domnilor şi doamnei: Costel Avram, director general S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A., Monica Tarcea, manager de proiect, Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Ilie Păducel, primarul oraşului Petrila, Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroşani, Nicolae Dunca, primarul oraşului Aninoasa, Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni, şi Dănuţ Buhăescu, primarul oraşului Uricani. „Spre ştiinţă”, notificarea s-a adresat şi „domnului Ştefan Păşcuţ, preşedinte ADI Apa Valea Jiului, domnului Mircea Leschian, director OI POS Mediu Timişoara”.
În notificarea respectivă se specifică clar: „Analizând atât Raportul de Început al S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din regiunea Valea Jiului, pentru perioada de programare 2014-2020, cât şi condiţionalităţile din Contractul de finanţare pentru proiectul aflat în implementare în actuala perioadă de programare, AM POS Mediu împreună cu OI POS Mediu Timişoara au constatat că dumneavoastră, în calitate de beneficiar al proiectului, NU aţi respectat Planul anual de creştere a tarifelor…”. Se arată într-un paragraf al notificării, pe care-l anexăm şi noi la acest material şi pe care puteţi să-l citiţi şi dumneavoastră.
Directorul general Ciprian Ghioc, din cadrul Direcţiei Generale AM POS Mediu, cel care semnează această notificare, are la final şi o concluzie, una foarte gravă după cum sună, care nu aduce nimic bun după cum este formulată: „În concluzie, în conformitate cu prevederile alineatului 4 al articolului 14 din Contractul de finanţare nr. 121067/28.03.2011, VĂ NOTIFICĂM, ca în termen de 1 lună să ne transmiteţi documente justificative din care să rezulte că au fost respectate prevederile Contractului de Finanţare în ceea ce priveşte Planul de creştere a tarifelor”. Probabil că toţi cei amintiţi mai sus şi juriştii vor avea mult de muncă în această lună! 
 
Consilierii petroşeneni îi acuză pe cei petrileni
Acum se caută probabil vinovaţii acestei situaţii şi se arată cu degetul „vinovaţii”, deşi e clar: vina ESTE COLECTIVĂ, a tuturor celor care au condus şi fac parte din ADI, unde deciziile se iau în colectiv, nu de unul singur. Să nu uităm că, până mai ieri, primarii au condus, pe rând, ADI Apa Valea Jiului. Iar că o parte din consilierii locali petrileni nu ştiu ce acorduri s-au încheiat înainte de a deveni ei consilieri, în 2012, asta e o altă problemă…. Luând şi studiind actele încheiate, hotărârile de consiliu local de la vremea respectivă, vor afla şi ei cum stau lucrurile… Dar asta nu înseamnă că s-a ajuns la această situaţie exclusiv din vina lor, cum se pare că sunt acuzaţi. Sau că populaţia n-a fost înştiinţată din timp, de această scumpire, înainte de semnarea a tot ce ţine de acest proiect!
Scandalul a început chiar în şedinţa extraordinară de Consiliu Local Petroşani de ieri. Unde, după ce administratorul public Marian Popescu a citit pasaje din această notificare şi a prezentat din discuţiile de la şedinţa ADI de luni, 8 decembrie (unde am înţeles că s-a strecurat ideea, conform celor susţinute de directorul Popescu în şedinţa de consiliu local, că majoritatea consilierilor locali de la Petrila sunt cam singurii care nu sunt de acord cu scumpirea apei), consilierii Petru Drăgoescu (PNL) şi Valeriu Butulescu (PDL) au luat atitudine. Petru Drăgoescu a cerut demisia consilierilor locali care nu înţeleg că există condiţii obligatorii asumate de consiliile locale în 2010 şi 2011: „Este un contract de finanţare extern, care prevede obligaţii pe care ni le-am asumat cu toţii. Ce nu înţeleg consilierii de la Petrila? Dacă nu înţeleg, să-i lase pe alţii care înţeleg şi să-şi dea demisia!”.
„Am discutat şi acum trei luni, am înţeles că nu se poate scumpi apa datorită campaniei electorale… Se găsesc tot felul de motive, tot felul de scuze cu tentă socială, de imagine… iar noi am ajuns aici, unde vedeţi că suntem acum. La fel au procedat consilierii la Petrila şi cu deponeul, acum câţiva ani, şi acum se construieşte la dracul în praznic”, a răbufnit Marian Popescu.
După şedinţă l-am abordat pe Petru Drăgoescu: „Da, am cerut demisia celor care se opun şi nu înţeleg ce înseamnă un program de finanţare de la UE. Mi se pare absolut normal să se dea la o parte şi să lase pe alţii, care nu încurcă lucrurile şi care au percepţia unor astfel de angajamente. Nu ne putem juca, este vorba de o finanţare externă. Apoi, ca să se înţeleagă:  nu vorbim despre o comunitate, din Petrila, Petroşani, Vulcan sau Aninoasa, vorbim de comunitatea Văii Jiului! O dată pentru totdeauna trebuie să înţelegem că numai făcând front comun vom putea să dezvoltăm această Vale de la est la vest. Sunt acte semnate, parafate, aprobate în fiecare consiliu local, iar acum ce facem: refuzăm să continuăm ceea ce am început? Nu este normal. Ei au respectat să ne dea banii, noi trebuie să ne respectăm angajamentele”.
„S-a creat o situaţie gravă amânându-se ajustarea tarifului la apă, aşa cum ne-am obligat într-un contract de care a ştiut toată lumea şi cu care toate consiliile locale şi primăriile au fost de acord. Punem în pericol realizarea acestui proiect, vorbesc de etapa a II-a a lui, dar mai ales ne expunem unui grav pericol, acela de a returna toţi banii primiţi, circa 40 de milioane de euro. Ceea ce ar însemna pentru populaţie cu mult mai mult decât scumpirea apei de care vorbim! O sumă colosală, care, raportat la numărul populaţiei şi la problemele oamenilor, este de neconceput a fi returnată. Toate astea se întâmplă din cauza unui populism fără margini al unora, care cred că în felul acesta îşi păstrează electoratul sau ies în faţă, păstrând un preţ ireal la apă, sau punând presiune să nu se facă acest lucru. Iată la ce ne expunem când unii vor să fie băieţi frumoşi şi să aibă toate voturile de partea lor. Iar cei care suferă sunt oamenii, toată populaţia Văii Jiului…”, ne-a declarat Valeriu Butulescu.
 
Ilie Păducel,
primarul Petrilei, oraş care a beneficiat de o bună parte din banii Uniunii Europene alocaţi proiectului, este de acord că această mărire de preţ la apă trebuie făcută, deoarece e o obligaţie clară, asumată de toate părţile de decizie în acest proiect care vizează toată Valea Jiului. Mai mult, primarul consideră că aceste ajustări de preţ trebuiau făcute conform planului de creştere a tarifelor din anexa Ordinului de aprobare 1133: „O să discutăm în consiliul local zilele viitoare şi o să încercăm să explicăm domnilor consilieri că nu e de glumă, că a fost un proiect european finanţat prin Agenţia Naţională de Mediu, unde cu toţii ne-am asumat o serie de obligaţii. Rău este că cei care au condus ADI Apa Valea Jiului, din 2011 până în prezent, nu au regularizat preţul apei, conform eşalonării făcute prin Ordinul de aprobare (Păi, domnule primar, de câte ori Costel Avram a anunţat acest lucru, de ce nu l-aţi sprijinit public? – n.r.). Nu s-a discutat în consiliile locale aşa ceva! Deci, să nu dăm vina pe consilierii de la Petrila, sau ştiu eu ce… După trei ani de zile se vine acum cu o sumă directă de scumpire a apei de 20 şi ceva la sută! Nu-i firesc… O să discutăm în consiliul local şi am să încerc să explic consilierilor că influenţa aceasta este urmare a proiectului care s-a implementat, inclusiv la Petrila. Dar încă o dată zic: rău este că conducerea ADI n-a făcut ce trebuie. Trebuia să se respecte paşii: în 2011 – se măreşte preţul cu 5%, bun, trebuia mărit cu atât, în 2012 se măreşte cu 7%, trebuia mărit cu atât – dacă aşa am fost de acord cu toţii şi s-a semnat contractul de finanţare… Şi aşa mai departe… S-au ferit că, vezi Doamne, o dată e campanie electorală, altă dată nu ştiu ce, iar acum riscăm să returnăm 40 de milioane de euro… De vină au fost toţi cei care au condus ADI, inclusiv primarii Văii Jiului care au fost prin rotaţie, dar şi conducerea executivă de la Apa Serv, care trebuia să fie fermă şi să atragă atenţia încă din 2011 şi 2012! De vină sunt şi cei de la consiliul judeţean şi cei care s-au ocupat de proiect. Aveam obligaţii semnate, trebuiau respectate. De toţi! Trebuie să ne adunăm acum toţi primarii, să-i invităm pe domnii de la Agenţia de Mediu şi să discutăm această problemă, foarte importantă, care merită atenţia cuvenită, deoarece nu e de joacă”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel.
De fapt, în esenţă, ADI Valea Jiului este responsabilă de implementarea proiectului. Tot ADI Valea Jiului a aprobat în 2010 (da, 2010!, adică în urmă cu 4 ani) planul de tarifare care face parte integrantă din contractul de finanţare, toţi primarii Văii Jiului semnând acel plan de tarifare. Deci, are dreptate domnul consilier Valeriu Butulescu. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (20 )

#1 Hommo Momo 10.12.2014,  00:19:39
Păducel a semnat când era pedelist. Acum e alt om, fraţilor. E social-democrat. Cum să ia el cincizeci de bani din buzunarul petrileanului pentru un metru cub de apă? Ar însemna să dea apă la moara lui Bobar, şi să piardă alegerile viitoare. Vreţi să-i ia Mitu Răscolean eşarfa tricoloră? I se fâlfâie lui Nea Ilie de Comisia Europeană şi de ce-a semnat cu mânuţa lui comunisto-pesemisto, pedelisto-pesedistă. El ştie una şi bună. Trebuie să fie primar până la moarte, şi încă două mandate după aceea. Culmea e că toată această tevatură se dă pentru o "economie" anuală de 11 lei pe cap de petrilean. Pentru trei mici şi-o bere îţi bagi organul în Comisia Europeană. Păi se poate, Nea Ilie? Ar fi o soluţie, Dom Primar. Ia debranşază-ţi matale Petrila de la reţeaua Apaserv şi reveniţi la captările tradiţionale de pe Taia. Că e cu 42 de bani mai ieftină, scoţianule. Nea Ilie, eşti ridicol. Până şi Buhăiescu a priceput. Doar matale mai rumegi. Speri să convingi Comisia Europeană să lase apa gratis, aşa cum ai convins-o, la Bruxelles, să nu închidă mina Petrila. Poartă-te frumos cu peneleul. După eşecul lui Ponta, pe care îl numeai deja Preşedintele României, s-ar putea să vrei în barca lui Iohannis. Că în lunga matale călătorie politică, numai penelist n-ai fost.
#2 cetatean al Vaii Jiului10.12.2014,  02:37:50
Bagati acolo un pret ca lumea sa folosim apa doar la Pasti si la Craciun,ca doar avem bani cacalau! Si daca se poate pastrati-i,,calitatea"adica sa fie tot tulbure
#3 mc210.12.2014,  06:51:15
1.PRETUL CAND SE PREZINTA CLIENTULUI TREBUIE SA FIE TOTAL , ADICA CU TOATE TAXELE INCLUSE NU IN STILUL apă potabilă: 2.98 lei/mc + TVA, apă uzată: 1.38 lei/mc + TVA 2.UN MC APA POTABILA CU MC APA UZATA COSTA 5.4 LEI CU T.V.A ECHIVALENT CU UN LITRU DE BENZINA SAU MOTORINA 3.APASER S.(S)A AR TREBUIE S-A APARTINA LOCUITORILOR DIN VALEA JIULUI CA SI ACTIONARI, REPREZENTATI DE PRIMARII, Societate pe acţiuni, cu următorii acţionari:Consiliul Judeţean Hunedoara 52,3310%,Municipiul Petroşani 21,1324%,Municipiul Vulcan 5,1802%Municipiul Lupeni 7,3969%,Oraşul Petrila 6,2515%,Oraşul Aninoasa 5,2829%,Oraşul Uricani 2,4251% 4.PROFITUL APASER S-A FIE VIRAT IN CONTUL ACTIONARIILOR , NU DUPA BUNUL PLAC AL CONDUCERII APASER CRE VOR SA-SI ACOPERE CHELTUIELILE PE CARE LE GENEREZA NEPROFITABIL. 5.EXISTA DIFERENTA DINTRE SUGESTIA LA OBLIGATIVITATE SI PANA LA APLICARE EI!
#4 cetateanul10.12.2014,  08:09:54
oamenii trebuie sa inteleaga ca nu se poate tot cu pomene sau pote doriti sa fim ca Aninosa in faliment.toti bani pe investitii trebuie da-ti inapoi daca nu se va mari pretul la apa ,la pretul corect,asta ar insemna sa inchidem primariile si sa plecam acasa. Paducel trebuie sa inteleaga ca vrajeala nu mai tine a sa intamplat si cu investitia pt gunoiul menajer .uitativa cetateni cat platiti la gunoi pt il ducem la mama dracu pe linga deva asta e meritul cetatianului paducel.as vrea sa stiu cum va restitui cei aproximativ 2-3 mil.de euro daca nu vor fi de acord. sunetile adevarul oameni nu vor sa mai fie mintiti sau votul din 16 nov. nu va trezit inca.
#5 cetateanul10.12.2014,  08:12:10
nu consilul local hotareste domnule paducel.deci hai facem dracu ceva pt valea jiului daca vrem si suntem in stare ca de minciuni suntem satui
#6 Pauli10.12.2014,  10:27:52
Stiti ce nu intelegem? Cu cat se fac investitii mai multe in Petrosani(la Apa Serv) cu atat se scumpeste apa!!!!!!Domnilor POPULATIA orasului scade de la an la an(de bine ce ne este!) Aproape ca ne dorim sa o lasati balta cu investitiile si noi sa mergem des la izvoare(cade apa pe noi)pt apa de consum.Mai reflectati ca nu e populism
#7 ion10.12.2014,  11:20:33
Scumpiti domnilor apa.Ieftiniti rachiu si berea si iesiti pe blana, cu picioarele inainte din primarii.De spalat nu ne spalam,suntem jegosi.Apa n,avem dupa ce bea.Numai voua va trebuie sa spalati banii si rusinea.Pardon!Hac!De rusine oricum nu stiti.
#8 ducu10.12.2014,  12:47:55
Salariile de ce nu le fac la nivel ue, le au numai sefi de companii si parlamentarii?
#9 Nicolae10.12.2014,  13:31:06
Eu unul m-am saturat de toate disputele astea inutile, in loc sa ne concetram pe ce trebuie cu adevarat Vaii ca sa iesim din situatia trista in care  am ajuns datorita unora care nu gandesc pentru ca le este greu impreuna cu anumiti politicieni plus si este un mare plus noi cetatetinii de rand,care ne ocupam de cancan-uri in loc sa luam atitudine si masuri ca sa devenim o comunitate unita si eficienta.  Eu locuiesc pe o strada unde din fericire sau nefericire am stat perioade destul de lungi si dese fara apa, ceea ce nu mi se parea si nu mi se pare normal, deci m-am apucat de documentat pe net si cum am mai reusit, ca sa stiu de ce ma aflu in situatia asta nefercita si sa stiu ce sa sesizez la cei de la ape cu argumente. Dupa mica mea documentare am aflat ca firma lucreaza cu un buget la limita, reducand cheltuielile la maxim si taind masiv din investitii,bun pana aici,dar sunt foarte multe problemele cauzate  de retele foarte vechi care au fost facute cum au fost facute cand era bunica tanara... iar pt ca unii au zis trebuie cheltuieli minime ca asa facem campanie problemele se tot aduna si tot adunau... iar de castigat temporar a castigata omu de rand si politicianu(mai mult) dar pe termen lung am pierdut toti.... iar acum tb sa suportam consecintele campaniilor electorale ale unora. Dar ce se intampla daca firma datorita infrastructurii foarte vechi are dintr-o data mai multe defectiuni si probleme tehnice, mai multe decat poate financiar acoperi ceva foarte posibil, pai asta ar duce la falimentul firmei si la sistarea apei sau preturi mult mult ridicate pt a putea redesa compania, in acelasi timp primariile platind noile investitii din bugetul local.... deci investitiile sunt necesare sau ajungem la sapa de lemn! Inca un fruct pt minte Uricaniu este cel mai mare oras ca suprafata din tara, Lupeni, Petrosani ca suprafata tot printre cele mai mari, nici restul nu sunt de neglijat, deci vb de o retea care acopera o suprafata enorma, pt o populatie relativ mica, cu o industrie si o latura economica nesemnificativa, implicit nici vorba de un consum ridicat de apa deci costuri mari de exploatare pt o retea mare cu  clienti putini...sau babeste costuri mari cu castig mic sau deloc. Alt fruct ar fi ca sunt multe captari (ex Timisoara are 3, noi avem triplu) din cauza debitului mic de apa si felului cum este structurata valea, deci costuri suplimentare, la care pui pe cei care nu tin cont de mediu si fac apa ca si cafeaua! Deci poftesc pe cei care vor apa cazuta din munte sa mearga unde este mai aproape de ei si sa bea noroi amestecat cu vitamine de la diverse mortaciuni care "inbunatatesc" apa... plus sa o care acasa gratis deci pe jos cu galeata si dupa ce este folosita, sa dea bani sa o curate pana ajunge la standarde si sa o goleasca inapoi curata ca asa trebuie sa faci pt a proteja mediu, nu conteaza ca ai luat apa mai murdara decat o arunci inapoi...   Iar ultimul fruct este ca toate is mai scumpe in ultimi ani, la noi in vale nimeni nu protesteaza decat la apa .... pai aia de la ape au o retea destul de mare deci cresterea pretului la combustibili ii afecteaza mai mult ca p omu de rand , curentul de asemenea, gazul la fel, iar toate materialele prime si auxiliare sunt scumpite la randul lor din cauza utilitatilor marite si a taxelor suplimentare,  deci oare cheltuielile nu cresc foarte foarte mult in perioada asta desi venitul este acelasi sau mai mic pentru ca populatia scade?...... venit care oricum este lungit la maxim.... plus ca numai la noi se plateste apa luata de la apele romane, astea inseamna ca  firma de apa deja cumpara apa si nu o ia gratis.... deci la problema anterioara in care mergi si iei apa aia din rau, pune ca o si platesti cand o iei ca si cafeaua. Si in final ganditi ca pe 1 mc3 de apa de la robinet este cat doi litri de apa plata (de robinet in mare parte dupa unele studii) sau minerala ....dar deh 2 litri is mai multi ca 1000 deci sa numai vad comparatii timpite cu benzina. Eu as vrea sa am o infrastructura moderna sa platesc mai mult dar sa am si calitate, nu sa platesc putin si calitatea sa se degradeze constant, pentru ca la ala din crasma ii este lene sa munceasca si are bani doar de baut.
#10 Căţelul lui Mircia10.12.2014,  14:06:08
Statistica e clară. Populaţia Văii Jiului cheltuie de cinci ori mai mult pentru alcool, decât pentru apă. Deci, cine nu se spală, e din cauza nesimţirii, nu a sărăciei. Un om normal, cu garniturile de la robinet schimbate, nu cheltuie mai mult de 20 lei pe lună. Iar uiaga de palincă e 40 lei.
#11 cris10.12.2014,  14:14:54
Oare de ce nu sunt atat de viteji domnii primari si consilieri si atunci cand se scumpeste curentul,gazul,motorina,etc?Atunci de ce nu au sange in vene?De ce nu merg ei sa faca,de ex.,greva foamei in fata Guvernului,ca sa arate ce revoltati sunt?
#12 mineras 10.12.2014,  14:25:02
mai lasati dracu hotiile voi cei de la apaserv,ca si apa meteotica e o prosteala pt oameni,ca de ploua ori nu ploua voi ne luati banii
#13 adi10.12.2014,  15:01:28
asa se intampla cand ghertoi si papitoi de genul C. Avram si primarii Vaii, din ratiuni electorale, "uita" sa scumpeasca. Sunt in stare sa incalce inclusiv un program cu finantare europeana!!! Ar trebui sa dea cele 40 milioane euro din buzunarul PROPRIU, nu al municipalitatilor! Costel Avram se dadea cu caramida in piept ca avem cea mai ieftina apa, dar nu o scumpea ca sa nu ii umple lumea frigiderul de pule. La fel si tovarasii primari, rosii sau portocaliu (devenit tot rosu intre timp). Daca ar fi scumpit cu 5% in fiecare an, era suportabil, asa cu 20% deodata va fi vai si amar... Mai e si problema cealalta. Cu acei nesimtiti care declara 1-2 mc, iar restul fraierilor platesc si consumul lor ca pierderi. Cum sa declari 1-2mc, sau sa te plangi ca nu ai bani de apa, dar sa ai jeep, telefoane de zeci de milioane???
#14 Nicolae10.12.2014,  16:55:06
Apa meteorica este data de A.N.M apa aia care curge de pe casa, de pe bloc ajunge in canalizare si asa mai departe de aia este platita, in rest daca sunt probleme, eu unu asa procedez cu orice utilitate si recomand, luat legatura si reprezentantul companiei si cerut informatii sau facut reclamatie in caz ca ceva nu e ok ... poate au gresit, poate nu stiu de problema sau poate is neseriosi idee este a nu te plange in stanga si-n dreapta si a rezolva problema....
#15 kemal10.12.2014,  18:11:50
Se poate introduce pe factura de apa si zapada care se topeste landa apa meteorica ???
#16 beneficiar10.12.2014,  20:10:36
Paducel mai intai atata apele dupa care da in clocot si se stinge ca fitilul de lampa. La cate proiecte au derulat ei cu fonduri europene cum de nu i-au prins cei de la curte niciodata cu nimic? Oare unde sunt legislatia si oamenii legii cand trebuie sa se faca controale amanuntite? Toti se uita doar la ale lor, nu-i intereseaza de ce a beneficiat cetateanul. La Petrila se aude ca unii functionari publici sunt premiati pentru merite deosebite si trimisi taman in strainatate pentru a isi face sarbatorile de iarna pe bani publici. Cerceteaza cineva? Nimeni. In alta ordine de idei pentru omul de rand 20% scumpire la apa e mult, poate pentru unii care au bani e putin, dar oare de ce nu se aliniaza si salariile romanilor la Uniunea Europeana ca la costuri toti ne au in vedere.
#17 ingrijorat10.12.2014,  22:17:03
Apa nu este scumpa, modul banditesc de facturare este cauza principala. Apa serv 2 instalatori, 20 fufe care joaca tetris pe calculator, 12 directori cu salarii fabuloase, un manager semianalfabet acum pe val sper sa imarta celula cu molot.
#18 ASOCIATIE DE LOCATARI11.12.2014,  11:22:23
INTREBARE DE CE BANI CARE SE INCASEAZA PE APA CONSUMATA NU SE FACTUREAZA PE TOTAL RESTU UNDE MERG? CEVA NU ESTE LEGAL ATENTIE D N A ESTE IN VALEA JIULUI
#19 cornel20.12.2014,  07:19:21
Pt salarii la muncitori nu sunt bani niciodata(vrajeala),dar pt salariile directorilor de la Apaserv si sa faca angajari pe la birouri sunt bani!! Iar acum vor sa scumpeasca apa pt ce? Nu va mai ajung salariile directorilor?? Sa speram ca legea e pt toata lumea,indiferent de functie si de partid!!!
#20 rusu constantin30.06.2015,  10:01:16
Ce frumos ar fi dacă am comenta la subiect cu bună credință respect...pentru cititori. Avram Costel este un gospodar cinstit, de onoare și cu multă aplecare spre doleanțele oamenilor. Managementul și modul obiectiv în care judecă toate problemele de zi cu zi, dovedesc indubitabil că nu i se poate reproșa nimic .


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter