29.10.2011,  18:02:08 | 0 comentarii | 524 vizualizari
Scrisoare deschisă adresată cititorilor Ziarului Văii Jiului
de Ziarul Vaii Jiului

Referitor la articolul intitulat “DNA a descins la Casa Pensionarilor Petroşani”, din data de 09.12.2010, Asociaţia Pensionarilor Petroşani, Comitetul Asociaţiei Pensionarilor, reprezentat prin ing. Pavel Gheorghe-Iuliu, în calitate de preşedinte, vă prezentăm următoarele:

În data de 09.12.2010, nu a fost niciun reprezentant al DNA la sediul Asociaţiei, ci un grup de poliţişti, de la Poliţia Petroşani, care au solicitat documente, iar în baza legii am predat documentele solicitate.

Nu s-a pus cu această ocazie problema cu privire la nereguli în cadrul Asociaţiei, ci doar că există o reclamaţie la care trebuie să îi dea curs.

Menţionăm că aveam cunoştinţă despre această reclamaţie, deoarece am fost ameninţat direct de un grup de 4 angajate ale Asociaţiei, care au “relaţii şi pile în sistem”, că o să-mi “arate ce o să păţesc”.

Întreaga discuţie a pornit de la faptul că după luna septembrie 2010 s-a impus impozitarea şi a convenţiilor civile, fapt ce a contribuit la creşterea cheltuielilor Asociaţiei, Comitetul Asociaţiei având de ales între: 

- mărirea cotizaţiei pentru anul 2011 la membrii cotizanţi; 

- creşterea ajutorului de deces pentru anul 2011; 

- scăderea cheltuielilor cu personalului angajat.

Comitetul Asociaţiei a hotărât menţinerea cotizaţiilor în 2011 la aceeaşi nivel ca şi în 2009 şi 2010, creşterea ajutoarelor de deces la toate categoriile şi reducerea cheltuielilor cu salariile pentru personalul angajat în cadrul Asociaţiei, prin desfiinţarea unor posturi, reducerea salariilor pentru tot personalul angajat şi creşterea gradului de încărcare cu alte activităţi la angajaţi, existenţi.

În aceste condiţii, cele 4 persoane nu au fost de acord cu reducerea salariilor şi reducerea unor posturi, acţionând Asociaţia în judecată şi făcând diferite reclamaţii tendenţioase şi nefondate la adresa Asociaţie. După discuţia cu Comitetul Asociaţiei, am solicitat Poliţiei din Petroşani şi Parchetului efectuarea unui audit extern sau efectuarea unei expertize financiar-contabile, pentru eliminarea oricăror suspiciuni de frauda în cadrul Asociaţiei. În cazul în care dânşii nu vor dori acest lucru, Comitetul Asociaţiei ne-a solicitat să efectuăm acest audit extern, la cererea noastră, urmând ca aceste cheltuieli să fie recuperate de la cei care au reclamat tendenţios preşedintele şi Asociaţia Pensionarilor Petroşani. Controlul activităţii economice al Asociaţiei se face lunar, după problemele avute cu fosta angajată Iacob Dorina, de o societate externă Asociaţiei, ce are ca obiect de activitate cenzoratul şi care, conform legii, era obligată, dacă constata orice infracţiune la Asociaţie, să informeze organele în drept.

Arătăm de asemenea că Asociaţia, până la 31.11.2010, are beneficiu de peste 210.000 lei, acordă şi a acordat împrumuturi prin CAR Pensionari membrilor înscrişi, în condiţiile Statutului, aceste sume fiind ca ajutoare şi nu ca şi credite neperformante.

La Filiala Aninoasa s-a solicitat cumpărarea unui teren şi a clădirii aferente de la SOCOM UNIREA, întrucât în zonă nu există “Capelă“ unde să fie depuşi decedaţii şi pentru a nu afecta în minus beneficiul membrilor pe anul 2010 am vândut un teren pe care nu ni s-a aprobat să construim “Capela” în Petroşani, la preţul de 30 euro/mp, în condiţiile de criză, dublând suma cu care l-am achiziţionat iniţial.

Asigurăm membrii Asociaţiei că nu există niciun minus în conturi, la ora actuală, acordăm în continuare împrumuturi, ajutoare de deces, în toate cazurile.

Cu stimă, 

Comitetul Asociaţiei Pensionarilor 
Preşedinte ing. Pavel Gheorghe-Iuliu


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter