28.12.2014,  20:38:58 | 12 comentarii | 1581 vizualizari
Păducel a bătut şaua să priceapă şi Nistor:/„Colegii mei de partid, de la PSD, nu vor să-şi dea concursul şi să discutăm în consiliu aceste proiecte importante pentru oraş...”
de Corneliu BRAN
Pentru că la ultima şedinţă ordinară din acest an, desfăşurată pe 18 decembrie, consilierii locali petrileni au amânat câteva proiecte, pe motivul, justificat de altfel, că nu sunt toate datele complete, primarul Ilie Păducel a cerut completarea acestora de urgenţă şi convocarea unei şedinţe de îndată, „că altfel nu prea mai avem vreme să trimitem documentaţia la Bucureşti, ca să ne aprobe aceste proiecte şi să fie prevăzute în noul buget de stat”. Convocată pentru ziua de 22 decembrie, apoi pentru 23 decembrie, şedinţa nu s-a desfăşurat din lipsă de cvorum. Adică, consilierii locali petrileni nu s-au prezentat, uitând din nou de electoratul care i-a făcut din nişte oameni lipsiţi de strălucire socială ditamai consilierii locali.
 
Doar şapte „magnifici” în sală (şase consilieri plus vicele), plus primarul
Toate bune şi frumoase, numai că „socoteala de-acasă nu se potriveşte cu cea din târg”. Chiar dacă datele au fost completate, primarul s-a trezit că la două şedinţe, convocate în două zile consecutiv, pe datele de 22 şi 23 decembrie (lunea şi marţea trecută), în sala de şedinţe a primăriei n-au venit decât şase consilieri (PD-L şi singurul consilier PP-DD rămas, Ilie Matei, plus viceprimarul Vasilică Jurca (singurul reprezentant din partea PSD, aflat, oficial, în concediu de odihnă), secretarul oraşului, juristul Toma Vărgatu, şi alţi vreo trei funcţionari sau directori din primărie (fireşte, fără drept de vot, dar care aveau legătură directă cu aceste proiecte)!
 
Şi Preda nu mai vine…
Acest lucru l-a enervat la culme pe primar, dar şi pe cei şase consilierii locali care şi-au pierdut vremea timp de câteva ore în cele două zile, asta chiar înainte de Crăciun, când puteau face cu totul altceva, „că e destul de lucru pe-acasă înainte de sărbători”, după cum au motivat consilierii Temneanu şi Preda. Chiar dacă primarul şi-a revenit la un moment dat din furia cauzată de această situaţie fără precedent, creată de lipsa tuturor consilierii PSD în frunte cu liderul Gheorghe Bobar, a consilierului PNL (Doiniţa Bălănesc), a unui consilier PC (consilierul Florin Ţurcaş), dar şi a celor doi consilieri pepededişti, acum „independenţi”, încercând să propună o nouă şedinţă între Crăciun şi Anul Nou, consilierii l-au refuzat.
„Eu am venit două zile la rând, gândindu-mă la importanţa proiectelor şi la cetăţeni, cred că am fost de bun-simţ, dar vă anunţ de-acum că asta a fost ultima şedinţă la care am participat în acest an”, a spus celor prezenţi consilierul Cornel Preda.
 
Declaraţie acuzatoare a primarului la adresa lui Bobar!
Declaraţia lui Preda l-a făcut pe Ilie Păducel să nu-şi mai stăpânească deloc nervii. Roşu la faţă, le-a spus consilieri­lor prezenţi că doreşte să facă o ultimă declaraţie înainte de a pune punct şedinţei, atrăgând atenţia presei că doreşte ca această declaraţie să fie făcută public, pentru ca cetăţenii Petrilei să cunoască adevărul şi cine stă în spatele acestei farse de prost gust, care pică cum nu se poate mai prost pe umerii administraţiei publice locale, în detrimentul cetăţenilor oneşti care au acordat votul de încredere acestui consiliu local în urmă cu doi ani şi jumătate.
„În primul rând, vă mulţumesc şi îmi cer scuze că şi ieri şi astăzi v-am deranjat să veniţi la şedinţă, în ideea că vrem să promovăm nişte proiecte necesare pentru oraşul Petrila şi pentru oamenii care ne-au votat. Primul proiect de pe ordinea de zi l-am discutat în principiu la şedinţa ordinară din această lună şi urma ca să se întocmească de către biroul nostru de taxe şi impozite acest proiect, cum a şi fost făcut de altfel. Celelalte proiecte sunt de asemenea urgente, mai ales proiectele de la punctele 2 şi 3. Şi spun asta deoarece până în data de 15 ianuarie trebuie să ducem documentaţia la CNI şi Ministerul Dezvoltării pentru amplasamente. Proiectul numărul 4 este de asemenea important, iar proiectul numărul 5 este un proiect care conţine o problemă nerezolvată de care tragem de vreo doi ani de zile… S-a făcut documentaţia prima oară, apoi, n-a fost bine, s-a refăcut din nou documentaţia, apoi s-a completat şi s-a recompletat această documentaţie… În fine, acum este ultima problemă la acest proiect şi ar fi fost gata (în sensul că trebuia corectată suprafaţa, de la 30.000 mp la 29.850 mp, sau cât e scris acolo în proiect, practic cât trebuie după lege).
Se pare că colegii noştri, pardon, colegii mei de partid, de la PSD, nu vor să-şi dea concursul şi să discutăm în consiliu aceste proiecte importante pentru oraş şi cetăţeni. Mi-a fost transmis de către domnul preşedinte Bobar că azi e sărbătoare şi îi Ajunul Crăciunului, că de aceea nu vin… Se pare că domnul Bobar a luat-o cu o zi înainte cu Crăciunul, se grăbeşte… Nici ieri nu i-a lăsat pe consilieri să vină la şedinţă, nici azi, şi o spun cu toată răspunderea să se ştie de toată lumea! Dacă dânsul a avut probleme, nu i-a lăsat nici pe ceilalţi consilieri să vină, nici ieri şi nici azi! Singurul din PSD care a venit e viceprimarul oraşului, căruia îi mulţumesc, mai ales că azi a venit la şedinţă din concediu, doar din dorinţa de a se rezolva problemele oraşului. Încă o dată spun, nu este bine ce face domnul preşedinte Bobar, eu l-am anunţat şi pe preşedintele organizaţiei judeţene PSD şi i-am spus că dacă vrea şi poate să îi trimită la şedin­ţă pe domnul Bobar şi pe consilierii PSD, menţionând că nu sunt proble­mele lui Păducel şi nici ale lui Bobar, sunt problemele oraşului şi ale cetăţenilor care ne-au votat cu încredere acum mai bine de doi ani. O spun public, să vadă cetăţenii oraşului Petrila cui au dat voturile!”.
 
În ajunul Bobotezei - şedinţă!
La finalul acestei declaraţii făcute de primar, care până acum la celelalte şedinţe când s-a lipsit s-a ferit să dea nume, sau „din casă” cum se spune, Ilie Păducel a mai adăugat: „Domnule secretar, în calitate de primar solicit ca până în data de 30 decembrie să pregătim împreună cu Executivul şi colegii noştri materialele pentru şedinţa ordinară a consiliului local din luna ianuarie, 2015, care va avea loc pe data de luni, 5 ianua­rie. Doar atâta să-mi spuneţi ora! 15,30? Perfect. Deci pe 5 ianuarie, la orele 15,30, la Casa de Cultură Ladislau Schmidt în sala de şedin­ţe. Trimitem materialele în data de 30 decembrie 2014, iar altă şedinţă în ianuarie nu mai facem. Care vrea să vină la şedinţă, bine, care nu, Dumnezeu să-i ajute! Nu facem poliţie cu nimeni, m-am rugat destul şi ieri şi astăzi de toată lumea să vină la şedinţă, încă o dată vă mulţumesc, aţi dat şi daţi dovadă de responsabilitate, în timp ce de partea cealaltă nu se vrea acest lucru. Fiecare are motive întemeiate să nu vină la o şedinţă sau alta, acest lucru se poate întâmpla la oricine, o dată, dar să nu poţi veni în două zile, consecutiv, măcar o dată, prea bate la ochi. Să nu mai vorbim că anul acesta s-a mai tot lipsit şi de la alte şi alte şedinţe. Dacă domnul preşedinte Bobar n-a putut veni, putea să-i lase pe ceilalţi să vină! Declar închisă şedinţa din lipsă de cvorum”.
 
Două proiecte importante riscă să rămână doar pe hârtie!
Reamintim că proiectele 2 şi 3, amintite de primar, vizează aprobarea unui amplasament pentru construcţie de locuinţe de serviciu pentru personalul de la spital şi ambulatoriu, precum şi pentru alte categorii de oameni care vin să muncească în oraş şi n-au unde să locuiască (amplasament situat în strada Tudor Vladimirescu în imediata vecinătate a Edil Urbanului), precum şi amplasamentul pentru construcţia de locuinţe sociale în strada Parângului, un proiect la care primarul are promis sprijinul Ministerului Dezvoltării, cu condiţia să ajungă documentaţia la timp.
 
Concluzia e numai una: absenţe premeditate… „ca să i-o tragă primarului” 
Primul proiect viza „achiziţionarea prestărilor de servicii de întreţinere a popicăriei, pe o perioadă de un an de zile”. Proiectul a fost amânat la şedinţa ordinară „pentru mici detalii privind taxa de intrare şi alte chestiuni ce ţin de antrenorul Dobrică”, preşedintele de şedinţă Gheorghe Bobar propunând atunci amânarea proiectului pentru zilele următoare, „când va avea loc probabil şi o rectificare de buget şi putem repune pe ordinea de zi şi acest proiect”. Culmea e că în şedinţa ordinară Gheorghe Bobar a vorbit de o nouă şedinţă! După care nu s-a mai prezentat, nici el, nici consilierii PSD! Deci, vorba consilierului Temneanu: „ce să înţelegem de-aici?”. Că s-a lipsit premeditat! Ăsta e singurul lucru de înţeles, cum şi faptul că la PSD Petrila putem vorbi, deja pe faţă, de două tabere şi de o adevărată luptă pentru şefia organizaţiei. Iar din acest conflict, când aceste grupuri au şi oameni din administraţia locală şi consiliul local, tot cetăţeanul este cel care pierde, cum se întâmplă întotdeauna în astfel de cazuri. De altfel la Petrila aceste lupte au tot fost, poate cu alte personaje, şi în mandatele 2004-2008 şi 2008-2012, cu specificaţia că măcar pe-atunci se ţineau şedinţele iar proiectele importante pentru cetăţeni erau analizate şi într-un final votate (fireşte, cu scandalul şi circul de rigoare). Nu întâmplător am auzit pe holurile primăriei din Petrila, la finalul aşa-zisei şedinţe, că „ăştia iar i-au tras-o primarului”. „Ba şi-au tras-o lor, să le fie ruşine, în frunte cu Bobar! Îşi bat joc de cetăţeni. Ce consiliu local ales mai e şi ăsta?”.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (12 )

#1 raducu29.12.2014,  07:06:04
paducel care este un oportunist a simtit ca apropierea de baronul rosu bobar nu e cea mai prielnica acesta bucurindu se de o mare antipatie in rindul petrilenilor si cum simte ca zilele psd la guvernare sint numarate a inceput sa i fie tot mai drag unpr,de urmarit evolutia lucrurilor.
#2 primare29.12.2014,  09:29:55
ce se intampla ,nu poti dresa toti consilierii,nu ai majoritate ,gata comunismul,fa un bine lasane , ia si catelusi cu tine ,co o sa fie mult mai bine pt cetateni nu pt tine.la multi ani!
#3 ha29.12.2014,  09:32:46
sa nu imi spui ca nu te asculta psd ,doar opozitia ,a si cutu cutu din psd el asculta .dl primar inca nu au venit colindatorii de la dna cu cadourile.
#4 ion29.12.2014,  09:40:50
Porcu nu se,ngrasa in Ajunul Creciunului!Tov.Bran.Daca tot n,a fost cvorum,dece nu i,ai luat primarului un interviu despre Evenimentele din 89?Dta.sutii ultimele lepre comuniste,franari ai dezvoltarii democratice din Vale.Nimic din ce a facut protejatul dumitale nu este terminat.Toate sunt ruina,in afara de conturile lui bineinteles.Sustinand aceasta epava comunista,te faci vinovat impreuna cu el de sangele varsat in 89..
#5 vasilica29.12.2014,  10:26:06
doi comunisti nenorociti si el si bobar care era mare sef la utc in 1989 si care nu se mai satura de bani mulge de unde poate ,bobar a distrus si mina lonea si mina petrila cu dobitoci numiti numai ca l pupa in cur dar habar n au de meserie gen zamfir,duma,simion sau butuza.
#6 Vasile29.12.2014,  15:59:26
Tov. Ion, neata vorbesti de nomenclaturisti? Numai Jiul, Cimpa, Taia si Jietul mai stiu cati rosii, da rosii rau si-au incarcat burtoiul si portbagajul la familia ta... si cum ii mai pupati pe toti in dos... mama, mama... vrei mai multe is spui...
#7 Momo Barabaş29.12.2014,  22:23:41
Nea Ilie, Lasă-i focului de pesedişti. Dacă ieşea Ponta erai un om făcut. Primeai materiale pentru EM Lonea, aşa cum ţi-a promis Dragnea, şi-l puteai ţine pe Zamfir director încă zece ani, până se prăbuşeau toate silozurile de la mină. Hai la PNL, Nea Ilie! Că numai acolo n-ai fost!
#8 momo30.12.2014,  08:45:07
sa nu uitam ca in 2012 paducel l a batut la curul gol pe bobar la alegeri, curtean la fel, bobar si daca candideaza singur iese pe locul doi pe el il tin doar cotizatiile pe care le face la deva dar in rest valoare zero barat.cu el in frunte in 2016 nu stiu daca fac 10 la suta in petrila.
#9 Rosiu30.12.2014,  10:14:02
Prin tot ce fac PSD-istii in Petrila (consiliu local) in fapt ii trezesc pe petrileni si astfel merg la vale cu increderea (in sondaje). Poate vrea Bobar sa treaca la alta formatiune politica, altfel nu se explica lipsa de sustinere la proiectele in folosul concetatenilor ce l au ales nu ca sa doarma acasa ci sa si faca datoria de consilier, daca nu, sa plece!!!
#10 cetatean30.12.2014,  14:38:47
Pun si eu o intrebare :De cate semnaturi ale cetatenilor este necesar ca acest asa zis consilier Bobar sa i se retraga calitatea de consilier?.Eu unul sunt dispus sa adun aceste semnaturi.Bobar in prostia lui,caci vorba ceea"daca nu esti fudul ,nu esti prost destul",crede inca ca poate ajunge primar.Sa inconjurat de pupincuristi care i-i canta in struna si crede ca daca are "cotizatia " la zi catre "Deva"are sanse la urmatoarele alegeri.Noi cei care mai stim cate ceva ,suntem convinsi ca joaca cartea omului puternic doar ca sa poata mulge cat mai mult de la viitorul candidat pe care noi i-l intuim in persoana lui Jurca care este un naiv.
#11 ion30.12.2014,  18:58:16
Ai muri de foame Vasile!Probabil ca esti mort din alte motive.
#12 dorel31.12.2014,  06:43:37
la 25 de ani de la revolutia in care au murit oameni sa scapam de comunisti noi la petrila avem doua fosile comuniste bobar si paducel imi vine sa rid cind aud optiunea pt primarie in 2016 jurca vasilica care face entorsa la limba de cite ori deschide gura cu el sigur obtinem la fel ca si cu bobar locul trei si titlul de prostii satului.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
10 proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare desfăşurate miercuri, 4 februarie, au vizat o serie de drumuri din lo[..]
05.02.2015, 19:52   |    5 comentarii
Deşi s-a discutat bugetul pe anul 2015 al Petrilei, acesta fiind cel mai important punct de pe ordinea de zi, şedinţa de Consil[..]
29.01.2015, 22:13   |    4 comentarii
Şedinţei ordinare de Consiliu Local Petrila, care trebuia să aibă loc ieri, i s-a schimbat din nou data, pe motiv că „m[..]
05.01.2015, 21:40   |    3 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter