29.10.2011,  18:04:45 | 0 comentarii | 471 vizualizari
Știe Aurelian Calistru Serafinceanu că Gazeta Văii Jiului nu publică integral dreptul la replică?
de Ziarul Vaii Jiului

Semnalăm cu tristeţe confraternă faptul că Gazeta Văii Jiului se îndepărtează pe zi ce trece de regulile elementare ale deontologiei jurnalistice. Cum noi nu stăpânim nicio hală şi nici nu suntem „ctitorii” niciunui dezastru industrial în Valea Jiului, nu putem trage la răspundere colectivul redacţional concurent.

De aceea, ca parte a societăţii civile, redacţia Ziarul Văii Jiului semnalează un caz aparent minor, dar cu multe semnificaţii. Un drept la replică, al unei personalităţi judeţene, dl. Costel Avram, preşedintele PRM Hunedoara şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, nu este publicat în întregime în Gazeta Văii Jiului, ci ciuntit. De fapt, lipsesc ultimele două alineate, în care dl. Costel Avram face precizări asupra spaţiului tipografic alocat dreptului la replică şi anunţă că îşi rezervă dreptul de a-l acţiona în instanţă pe Marius Mitrache.
Deşi nu suntem adepţii târârii prin tribunale a jurnaliştilor (fie ei şi înregimentaţi politic sau economic), aşa cum face Aurelian Calistru Serafinceanu, considerăm că un drept la replică trebuie publicat în întregime, chiar dacă acesta deranjează corpul redacţional. De altfel, şi în articolul 10 al Codului deontologic al ziaristului adoptat de Clubul Român de Presă este stipulat cât se poate de clar: Ziaristul şi redacţia au datoria de a face corecţiile necesare în cazul în care, din vina lor, vor fi date publicităţii informaţii inexacte.
Pentru buna informare a opiniei publice, publicăm dreptul la replică integral, cu specificaţia că paragraful care este subliniat nu a fost publicat în Gazeta Văii Jiului.
 

 

Către redacţia Gazeta Văii Jiului
În atenţia d-nei director Ramona Roşulescu

Urmare apariţiei în Gazeta Văii Jiului, nr. 2227/ 06.12.2010, a articolului „Costel Avram l-a umilit pe Corneliu Vadim Tudor”, semnat de dl. Marius Mitrache, vă rog să publicaţi următorul drept la replică:

Subsemnatul, Costel Avram, după participarea la slujba Sfintei Liturghii oficiate la biserica din Uric de către părintele iconom stavrofor Gabriel Bulf, mi-am petrecut toată ziua de 05.12.2010 cu familia, fără a părăsi localitatea Petroşani, până la ora 18:30, când am plecat spre Deva. De asemenea, în tot cursul zilei de 05.12.2010 nu m-am întâlnit deloc cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, dl. Mircea Ioan Moloţ.
Fac precizarea că subsemnatul, Costel Avram, mă pot întâlni cu oricine, oriunde şi oricând, exact ca un om liber, şi nu voi solicita niciodată, în această privinţă, părerea sau acordul d-lui ziarist M. Mitrache. Mai precizez că o întâlnire cu dl. Mircea Ioan Moloţ, chiar şi în ziua de 05.12.2010, nu ar fi fost una de care să-mi fie ruşine ci, din contră, ar fi fost una onorabilă. Însă, în condiţiile în care dl. M. Mitrache s-a abătut flagrant de la Codul Deontologic al Jurnalistului şi nu m-a întrebat şi pe mine cu privire la faptele descrise în articol, pentru corecta informare a numeroşilor cititori ai Gazetei Văii Jiului şi din dorinţa de respectare a adevărului, aceste clarificări se impun ca fiind necesare.
În virtutea profesionalismului pe care l-aţi dovedit, vă rog, stimată doamnă Ramona Roşulescu, să dispuneţi publicarea prezentului drept la replică în publicaţia pe care o conduceţi în aceleaşi condiţii grafice în care a fost publicat şi articolul defăimător la adresa mea scris, cu vădită rea intenţie, de către dl. Marius Mitrache. Îmi rezerv dreptul de a-l acţiona în judecată pe dl. Marius Mitrache, în solidar cu publicaţia Gazeta Văii Jiului, spre a-l obliga să prezinte probe în susţinerea afirmaţiilor sale sau să îmi ceară scuze, în mod public, pentru repararea prejudiciului ce mi-a fost cauzat prin publicarea respectivului articol.
Vă mulţumesc.
Cu consideraţie,
Costel Avram
Deva, 06.12.2010


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter