08.11.2011,  09:37:25 | 0 comentarii | 634 vizualizari
De vorbă cu colaboratorul de imagine al Monicăi Iacob-Ridzi: Copiii care au muncit ca sclavii, zi şi noapte, în campaniile soţilor Iacob-Ridzi, au rămas repetenţi la şcoală pentru absenţe
de Ziarul Vaii Jiului

Rafael Cătălin Paul este cunoscut în rândul artiştilor la fel ca în rândul parlamentarilor, fiind director de organizare la Parlamentul României,  vicepreşedinte şi director executiv SUPER-STAR ROMANIA, redactor la revista VIP, câştigător al mai multor festivaluri şi concursuri de muzică, finalist al Cerbului de Aur etc. şi, nu în ultimul rând, fost colaborator al ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi. Rafael Cătălin a fost cooptat în campania electorală din toamna trecută de Monica Iacob-Ridzi, dar tensiunile create datorită modului de lucru au făcut ca acestă colaborare să fie o amintire urâtă pentru tânărul artist. Acesta a declarat public că soţii Ridzi l-au surprins prin maleficitate. A lucrat cu mulţi politicieni, dar asemenea atitudine, ca a celor doi politicieni, nu a întâlnit până acum. Rafael Cătălin Paul a răspuns la câteva întrebări adresate de Ziarul Văii Jiului.

Reporter:  Știm ca Monica Ridzi te-a rugat să vii la Petroşani şi s-o ajuţi pe perioada campaniei electorale. Pentru ce şi pentru cât ?
Rafael Cătălin: După ce un an întreg am tras de Monica să reorganizăm şi să reformăm Organizaţia  de Tineret a PD-L  la nivel central şi naţional, ea m-a rugat să pornim această acţiune de amploare prin câştigarea, pentru început, a unui nou post de deputat pentru ea. Rolul meu în campanie a fost, iniţial, de director de imagine şi evenimente... Apoi, lucrurile s-au mai schimbat, totul devenind un adevărat circ în ultima săptămână.
Reporter: Ai fost plătit pentru munca ta? S-a respectat contractul încheiat între voi?
R.C.: Bineînţeles că nu…  Oricum, n-am semnat niciun contract, a fost un “parteneriat de onoare”.  Să ai onoare cu cine? – mă întrebam la final. Faza cu plata pentru serviciile mele am lăsat-o la latitudinea ei, am asimilat-o cu bunul simţ. În fine, nu contează, pentru  că în nici un caz nu stăteam eu în banii Monicai  Ridzi. Eu venisem acolo trimis de şefi  de-ai  ei, care mi-au recomandat-o la Parlament şi m-au rugat s-o ajut, văzând că nu se mişcă nimic la nivelul tineretului. Îmbunătăţirea vieţii tinerilor din România şi transformarea lor în luptători pentru viaţă, onoarea şi viitorul lor sunt aspecte care reprezintă idealul meu, pentru care voi lupta cu orice preţ.  “Încălzirea” pentru această mare luptă mi-o fac cu actuala ministră Monica Ridzi.
Reporter: Ai declarat că ai fost profund dezamăgit de cei  doi soţi-politicieni Monica şi Tiberiu Ridzi. Ne poţi da cîteva exemple concrete?
R.C.:  Vă pot da exemple cât să umpleţi ziarul într-o săptămână doar cu acest “subiect”.  Din păcate, cred că NU MERITÄ‚. Am să vă spun, totuşi, că unii copii care au muncit ca sclavii, zi şi noapte, în campaniile soţilor Ridzi, au rămas repetenţi la şcoală pentru absenţe (subliniez – nu  pentru note slabe, ci pentru lipsa de la şcoală din cauza campaniei), fără ca “marii învingători” să se sinchisească apoi de ei şi să-i ajute să-şi rezolve problemele. Când mă apucam să-i adun pe tineri, să-i unesc, să-i mobilizez şi să le deschid ochii vizavi de viaţa lor şi de acele momente ale campaniei, care oricum erau trecătoare, Monica Ridzi intra în stres maxim, motivul invocat fiind de ce mă apuc eu să-i educ şi să-i organizez, că oricum era nevoie de ei doar în campania electorală şi, în rest, trebuiau să fie puţini şi proşti, pentru a putea fi uşor dirijaţi şi să nu aibă pretenţii prea mari, probabil.  Un alt aspect care mă durea şi pentru care făceam des gălăgie era că o parte dintre copiii care alergau prin frig şi zăpadă să împartă cadourile electorale ale Monicăi  erau lăsaţi flămânzi şi goniţi acasă ca nişte sclavi, efectiv. Mi se spunea mie să le comunic faptul că nu au ce să le dea de mâncare sau vreun ceai, ceva, să se încălzească. Bineînţeles că făceam “scandal” la aceste scene, pentru că mă împrietenisem cu toţi acei copii şi îi consideram ca pe fraţii mei mai mici. Vedeam în ochii lor o mare tristeţe şi  o lipsă totală de orizont şi de speranţă în viitor şi acest lucru nu-l voi accepta şi tolera niciodată.  Îmi spuneau mulţi dintre acei copii, aşa în simplitatea lor,  că România a ajuns o ţară de sclavi şi de săraci fără speranţă.  Mi-au spus că după nicio campanie la care au muncit zi şi noapte, viaţa nu li s-a schimbat cu nimic, deşi alegerile erau mereu câştigate de “ai lor”.
Reporter: Vrei să le transmiţi ceva în mod special tinerilor şi studenţilor din Petroşani?
R.C.: Mi-aş dori să realizeze că nu tocesc băncile şcolilor şi facultăţilor degeaba, că nu-şi “omoară” creierele cu sute şi sute de examene pentru ca nişte non-valori să le direcţioneze şi să tranşeze viaţa la nesfârşit! Să încerce să fie mai uniţi pentru că altă cale nu este împotriva acestui sistem  nenorocit care a adus ţara asta în halul în care a
adus-o.  La luptă, fraţilor! Cu Dumnezeu înainte!Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter