18.01.2015,  21:58:32 | 0 comentarii | 1335 vizualizari
Un top / Întârziat şi controversat
de Loredana JUGLEA
Ana Maria Gherghel de la Comexim „R” Lupeni a fost desemnată sportiva judeţului pe anul 2014 la probe neolimpice. Gimnasta Ştefania Stănilă, născută la Aninoasa, ocupă locul secund la probe olimpice.
 
Andreea Munteanu (CNS „Cetate” Deva, gimnastică) şi Ana Maria Gherghel (CS Comexim Lupeni, fotbal-tenis) au confirmat pronosticurile, fiind liderele topurilor celor mai buni sportivi hunedoreni în anul 2014, date publicităţii destul de târziu de către  DJST Hunedoara. De altfel, sporturile campioanelor domină ierarhiile anului, în topul sporturilor olimpice fiind prezente cinci gimnaste, iar în cel de la sporturi neolimpice intrând şapte practicanţi de fotbal-tenis.
Deşi a aşteptat cu publicarea clasamentelor până în ultima zi permisă de MTS, DJST Hunedoara a comis unele erori în identificarea performanţelor, fiind astfel posibile şi greşeli de clasament. Poate că ar fi nevoie de o primenire a conducerii acestei direcţii…
Gimnastica revine la putere la nivel judeţean după ce în 2013 a fost detronată de performanţele de top ale atletei Florentina Marincu, dublă campioană mondială. Lideră a ierarhiei şi câştigătoare a titlului de sportiva anului este Andreea Munteanu, care a ocupat locul al patrulea cu echipa României la Mondiale şi a cucerit titlul european, tot cu echipa, la campionatele continentale. Performanţe similare, doar un pic mai slabe pe plan intern, are şi gimnasta originară din Aninoasa, Ştefania Stănilă, ocupanta locului secund. Pe locurile următoare se situează, în ordinea stabilită de DJST Hunedoara, alte trei gimnaste de la CNS „Cetate”, respectiv Anamaria Ocolişan, Laura Jurcă şi Andreea Iridon.
E însă posibil ca ordinea din clasamentul publicat de DJST să fie „nedreaptă”, întrucât Anamaria Ocolişan nu a participat la Campionatul European de la Sofia, cum pretinde DJST, astfel că poate Laura Jurcă ar fi meritat locul al treilea. În continuarea topului la discipline olimpice apar judokana Oana Nicolaescu, atleta Florentina Marincu (ale cărei performanţe au avut de suferit din cauza unei accidentări), boxerul Sorin Dobondi, atletul Andrei Deliu, înotătorul Alexandru Bădeaţă şi veterana de la tir cu arcul Simona Băncilă. 
 
Topul celor mai buni sportivi ai judeţului Hunedoara în anul 2014. Discipline sportive olimpice
 
1. Andreea Eugenia MUNTEANU (senioară, CNS Cetate Deva, gimnastică artistică); antrenori: Adela POPA, Ioan COROIU.  Principalele rezultate: locul IV cu echipa, la Campionatul Mondial Nanning, China (3-12 octombrie); campioană europeană cu echipa la Campionatul European de Sofia, Bulgaria (12-18 mai); medaliată cu aur la concursurile internaţionale de la Avoine (Franţa) şi Esolo (Italia); dublă campioană naţională la bârnă şi cu echipa; vicecampioană naţională la sol.
2. Ştefania STĂNILĂ (senioară, CNS Cetate Deva, gimnastică artistică); antrenori: Adela POPA, Ioan COROIU.  Principalele rezultate: locul IV cu echipa, la Campionatul Mondial Nanning, China (3-12 octombrie); campioană europeană cu echipa la Campionatul European de Sofia, Bulgaria, 12-18 mai; medaliată cu aur la concursul internaţional de la Avoine (Franţa); campioană naţională cu echipa, vicecampioană naţională la individual compus şi medaliată cu bronz la sol şi sărituri.
3. Anamaria OCOLIŞAN (senioară, CNS Cetate Deva, gimnastică artistică); antrenori: Adela POPA, Ioan COROIU.  Principalele rezultate: locul IV cu echipa, la Campionatul Mondial Nanning, China (3-12 octombrie); campioană naţională cu echipa şi medaliată cu bronz la sărituri şi paralele.
4. Laura JURCA (junioară, CNS Cetate Deva, gimnastică artistică); antrenori: Adela POPA, Ioan COROIU.  Principalele rezultate: vicecampioană europeană la individual compus, medaliată cu bronz la echipe şi sărituri la Campionatul European de Junioare Sofia (Bulgaria) 12-18 mai; locul IV la sărituri şi sol la Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Nanning (China), 16-18 august; medaliată cu argint la echipe şi sol, şi cu bronz la sărituri la concursul internaţional  de gimnastică artistică de la Esolo (Italia); medaliată cu aur la echipe şi cu bronz la individual compus la  concursul internaţional  de gimnastică artistică de la Avoine (Franţa).
5. Andreea IRIDON (junioară, CNS Cetate Deva, gimnastică artistică); antrenori: Adela POPA, Ioan COROIU.  Principalele rezultate:  vicecampioană europeană la bârnă şi sol,  medaliată cu bronz la echipe la Campionatul European de Junioare Sofia (Bulgaria); medaliată cu argint la echipe şi cu bronz la bârnă la concursul internaţional  de gimnastică artistică de la Esolo (Italia); medaliată cu aur la  echipe şi individual compus la  concursul internaţional  de gimnastică artistică de la Avoine (Franţa); vicecampioană naţională la paralele şi medaliată cu bronz la individual compus şi bârnă.
6. Oana NICOLAESCU (junioară, SCM Deva, Judo); antrenor: Ramona ENACHE. Principalele rezultate: locul VII (asimilat VI) la Campionatul Mondial Juniori U21, Fort Lauderdale, SUA, 22-26 (octombrie); medaliată cu aur la Cupa Europeană de Juniori de la Lignano, Italia; locul V (asimilat  IV) la Cupa Europei de Juniori de la Praga (Cehia);  locul VII (asimilat VI) la Cupa Europei de Juniori de la  Paks (Ungaria); medaliată cu bronz la Campionatele Naţionale de Juniori.
7. Florentina MARINCU (junioară, CNS Cetate Deva, atletism); antrenor: Nicolae ALEXE. Principalele rezultate: medaliată cu argint la Grand Prix-ul de la Praga (Cehia); medaliată cu argint şi bronz la Campionatele Internaţionale de la Cluj; campioană şi vicecampioană naţională la viteză şi lungime la senioare; campioană şi vicecampioană naţională de tineret la viteză şi lungime; dublă campioană naţională de juniori la viteză şi lungime.
8. Sorin DOBONDI (junior, CSS Hunedoara, box); antrenor: Ilie CAPTARI. Principalele rezultate sportive în anul 2014: locul V la Campionatele Europene de Tineret de la Zagreb (Croaţia); medaliat cu aur la Cupa României de tineret.
9. Andrei DELIU (junior, SCM Deva, atletism); antrenor: Florin BUCUR. Principalele rezultate sportive: locul IV la Campionatul Balcanic seniori, Piteşti; medaliat cu argint  la Campionatele Internaţionale de Atletism, Cluj Napoca; campion naţional de seniori, sală şi aer liber; campion naţional de tineret, sală şi aer liber.
10. Alexandru BĂDEAŢĂ (junior, CSS Hunedoara, nataţie); antrenor: Anca BĂJAN. Principalele rezultate sportive: campion naţional de seniori la 400 m mixt şi medaliat cu bronz la  200 m mixt; vicecampion naţional la 400 m mixt şi medaliat cu bronz la  200 mixt; campion naţional de juniori 400 m mixt, vicecampion naţional la 200 m spate, 200 m mixt, 50 m spate, 100 m mixt şi medaliat cu bronz la 100 m spate - bazin 25 m.
10. Simona, BĂNCILĂ (senioară, SCM Deva, tir cu arcul); antrenor: Viorel HĂBIAN. Principalele rezultate: campioană Naţională Outdoor, individual şi cu echipa; vicecampioană naţională Indoor; medaliată cu Aur la Cupa României - seniori.
 
Comexim „R” Lupeni a pus stăpânire pe podium
În topul de la discipline neolimpice, Ana Maria Gherghel, de la Comexim R Lupeni, cu cele şapte titluri de campioană mondială, îşi păstrează coroana cucerită anul trecut. Alături de ea în top mai sunt alţi şase practicanţi de fotbal-tenis de la acelaşi club, Comexim Lupeni, şi ei medaliaţi la Campionatul Mondial în diferite probe.
Topul de la discipline neolimpice e completat, ca de obicei cu practicanţi ai artelor marţiale, de la kempo şi taekwon-do la karate. Surprinde absenţa din top a unor cluburi din domeniul artelor marţiale şi a gimnasticii aerobice, care fie nu mai au performanţele de altădată, fie au renunţat să le mai raporteze la DJST Hunedoara, din cauza deselor discuţii, erori şi controverse la întocmirea topurilor.
 
Topul celor mai buni sportivi ai judeţului Hunedoara în anul 2014. Discipline sportive neolimpice
1. Ana Maria GHERGHEL (tineret, CS Comexim Lupeni, fotbal–tenis); antrenor: Dima DRUNCEA. Principalele rezultate sportive: 5 titluri de  Campioană Mondială de Seniori la simplu, dublu, triplu, dublu mixt, triplu mixt şi 2 titluri de  Campioană Mondială de Tineret  la dublu mixt şi triplu mixt la Campionatul Mondial de Fotbal-Tenis, Nicosia (Cipru, 18-24 octombrie); 
2. Anamaria RIZESCU (tineret, CS Comexim Lupeni,  fotbal-tenis); antrenor: Dima DRUNCEA,Principalele rezultate: 2 titluri de  Campioană Mondială de seniori la dublu, şi triplu şi 2 titluri de  Campioană Mondială de Tineret la dublu mixt şi triplu mixt la Campionatul Mondial de Fotbal-Tenis, Nicosia (Cipru, 18-24 octombrie).
3. Răzvan VORNICU (junior, CS Comexim Lupeni,  fotbal-tenis); antrenor: DRUNCEA Dima. Principalele rezultate: Campion Mondial de Tineret la triplu mixt şi 3 titluri de  Campion Mondial de Juniori la simplu, dublu şi triplu la Campionatul Mondial de Fotbal-Tenis, Nicosia (Cipru, 18-24 octombrie).
4. Letiţia BIVOLARU (tineret, CS Comexim Lupeni,  fotbal-tenis); antrenor: DRUNCEA Dima. Principalele rezultate: Campioană Mondială de Seniori la triplu, Campionatul Mondial de Fotbal-Tenis, Nicosia (Cipru, 18-24 octombrie).
4. Mariana LICA (Tineret, CS COMEXIM LUPENI, fotbal-tenis); antrenor: DRUNCEA Dima. Principalele rezultate: Campioană Mondială de Seniori la triplu mixt, Campionatul Mondial de Fotbal-Tenis, Nicosia (Cipru, 18-24 octombrie).
5. Cosmin PÂRVA (junior, CS Extrem Fighting Vulcan, Kempo); antrenor: Florin MÂRZA. Principalele rezultate: vicecampion Mondial de Juniori la full kempo şi knockdown, medaliat cu bronz proba submission kempo la Campionatul Mondial de Kempo de la Budapesta; vicecampion European de Juniori la pankration şi medaliat cu bronz la proba pankration No-Gi, la Campionatele Europene de Kempo Juniori de la Bucureşti.
6. Andra DANILIUC (junioară,  CS Heian Deva, Karate WKC); antrenor: Marius BIJI. Principalele rezultate sportive: campioană Europeană de Seniori, kata shito-ryu individual,  la Campionatul European WKC, Verona (Italia); 2 titluri de campioană naţională de seniori.
7. Daniel POPOVICI (junior, CS Comexim Lupeni, fotbal tenis); antrenor: Dima DRUNCEA. Principalele rezultate: campion mondial de juniori la dublu la Campionatul Mondial de Fotbal-Tenis, Nicosia (Cipru); 4 titluri de campion naţional de juniori.
7. David LICA (junior, CS Comexim Lupeni, fotbal tenis); antrenor: Dima DRUNCEA. Principalele rezultate: campion mondial de juniori la triplu la Campionatul Mondial de Fotbal-Tenis, Nicosia (Cipru); 4 titluri de campion naţional de juniori.
8. Valentin BOZAN (junior, CS Cobra Deva, Taekwon Do ITF); antrenor: Iosif AMBRUŞ. Principalele rezultate: campion european la proba power echipe, vicecampion european spargeri forţă echipe şi medaliat cu bronz lupta individual, la Campionatul European de Taekwondo ITF - juniori de la  Riccione (Italia).
9. Alexandra POP (senioară, CSM Jiul Petroşani, karate); antrenor: Radu POLIFRONIE. Principalele rezultate: medaliată cu bronz la Campionatul European de Seniori  de la Nove Zamky (Slovacia); vicecampioană naţională de senioare şi medaliată cu bronz la kumite individual.
10. Robert SEBEŞI (junior, CSM Jiul Petroşani, karate); antrenor: Radu POLIFRONIE. Principalele rezultate: campion european la Campionatul European de karate de la Nove Zamky (Slovacia); campion naţional de juniori la individual şi echipe, medaliat cu bronz la kumite individual. 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter