25.01.2015,  20:13:39 | 2 comentarii | 1547 vizualizari GALERIE:     FOTO    
S.C. Euro Jobs Petroşani a prezentat / Înscrierea la proiectul european „CASSE - Calificarea Angajaţilor - Servicii la Standarde Europene”
de Corneliu BRAN
S.C. Euro Jobs SRL Petroşani, în parteneriat cu S.C. Brahms International SRL şi Fundaţia „Şcoala Comercială şi de Servicii”, a organizat vineri, 23 ianuarie, la Biblioteca Universităţii din Petroşani întâlnirea de constituire a grupului ţintă în cadrul proiectului cu titlul „CASSE - Calificarea Angajaţilor - Servicii la Standarde Europene”.
 
Proiect destinat celor din turism, comerţ şi servicii
Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeşte în oameni!”, axa prioritară 2, „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii” şi se adresează persoanelor angajate în domeniile: turism, comerţ şi servicii adiacente. Practic, prin dobândirea de noi competenţe profesionale, beneficiarii acestui proiect vor dobândi o mobilitate crescută pe piaţa muncii, adaptându-se la cerinţele acesteia. 
După cum se ştie şi am mai scris şi în alte materiale legate de astfel de proiecte, derulate în locali­tăţile Văii Jiului, inclusiv prin Euro Jobs Petroşani, formarea profesională continuă are drept scop asigurarea competenţelor profesionale corespunzătoare nevoilor imediate şi de perspectivă ale pieţei muncii. Îmbunătăţirea aptitudinilor profesionale şi adaptabilitatea calificărilor angajaţilor la cerin­ţele pieţei muncii vor contribui la creşterea calităţii şi mobilităţii profesionale a forţei de muncă, precum şi la îmbunătăţirea mecanismului de flexibili­tate funcţională a pieţei muncii, în scopul susţinerii procesului de ocupare.
 
Participare bună
Pentru toate cele de mai sus, peste 50 de oameni, angajaţi în câmpul muncii, au participat vineri, începând cu orele 15,00, la acţiunea desfăşurată în sala de protocol a Bibliotecii Universităţii din Petroşani. Oamenii s-au declarat mulţumiţi de ceea ce propune acest proiect, mulţi declarându-ne că în prezent nu sunt mulţumiţi de actualul loc de muncă, iar o nouă calificare le-ar putea aduce noi perspective de angajare, plătite mai bine, în domeniul turismului şi comerţului, respectiv în domeniul serviciilor ce ţin de aceste două domenii.
 
Cursuri variate, pe trei nivele…
De la coordonatoarea proiectului, Irina Pasternek, am aflat pentru dumneavoastră că activităţile proiectului „sunt subordonate reali­zării acestui obiectiv general, reprezentând mai multe oportunităţi pentru participanţii la proiect: acelea de a deveni mai productivi, mai competitivi şi mai flexibili pe piaţa muncii”.           
Pe de altă parte, doamna Ana Negreanu, lector în cadrul întâlnirii de vineri, ne-a declarat: „Întâlnirea de astăzi are drept scop constituirea grupului ţintă pentru cursurile gratuite de formare profesională în meseriile: agent curăţenie clădiri şi mijloace de transport, cameristă (obţinute prin cursuri de nivelul 1); barman, ospătar (chelner), vânzător în unităţi de alimentaţie (obţinute prin cursuri de nivel 2), administrator pensiune turistică şi lucrător agroturism (obţinute prin cursuri de nivelul 3). Este vorba de aproximativ 168 de potenţiali beneficiari ai acestor cursuri, ce se derulează în cadrul proiectului. Cei ce doresc să se înscrie la cursuri vor urma ore de pregătire teoretică şi practică, în funcţie de nivelul cursurilor. Cursanţii trebuie să ştie că pentru cursurile de nivel 1 sunt alocate 360 de ore de pregătire, din care 120 de ore alocate teoriei şi 240 de ore alocate părţii practice. Legat de nivelul 2 de cursuri, acesta are un total 720 de ore de studiu, din care 240 de ore legate de noţiunile teoretice şi 480 de ore legate de partea practică. Pentru cursurile de nivel 3, există alocate 1080 de ore de curs, din care 360 de ore pentru partea teoretică şi 720 de ore de practică. La final, după susţinerea exa­menelor, cursanţii vor primi diplome recunoscute în ţările Uniunii Europene precum şi o subvenţie, şi aceasta în funcţie de nivelul cursului: 250 de lei pentru nivelul 1; 300 de lei pentru nivelul 2 şi 450 de lei pentru nivelul 3”. 
Cei ce doresc să se înscrie la cursurile menţionate o pot face de astăzi, 26 ianuarie, la sediul Euro Jobs Petroşani, iar pentru aceasta pot primi toate informaţiile necesare la telefoanele: 0354.108.516; 0731.301.162.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (2 )

#1 Mirela 26.01.2015,  07:42:10
Saracii oameni vor sa se angajeze dar au nimerit in gura lupului.
#2 Realist26.01.2015,  11:10:12
Cursurile se tin,oamenii beneficiind de calificarea obtinuta, optand chiar in afara tarii. Nu e nimic rau sa planifici altceva cu viitorul tau, alte perspective! Tot ce inveti acolo, oricum te mai desteapta


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Nu mai puţin de 16 angajatori s-au prezentat vineri, 28 noiembrie, fie trimi­ţându-şi reprezentanţi la faţa locului[..]
01.12.2014, 21:00   |    2 comentarii
S.C. Euro Jobs S.R.L. Petroşani în parteneriat cu Fundaţia „Şcoala Comercială şi de Servicii” şi S.C. Brah[..]
02.11.2014, 23:03   |    1 comentarii
Ca niciodată parcă bursa locurilor de muncă organizată de S.C. Euro Jobs Petroşani vineri, 12 septembrie, de la orele 10,00, [..]
14.09.2014, 19:27   |    5 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter