03.11.2011,  09:23:37 | 0 comentarii | 450 vizualizari
Constantin Brânduşe, consilier local PNL: / “Mi-e teamă însă că spitalul din Lupeni va fi dus repede în faliment de către o echipă managerială formată din oameni care nu au, la urma urmei, nicio treabă cu oraşul nostru”
de Ziarul Vaii Jiului

- Domnule Constantin Brânduşe, v-aţi opus adoptării hotărârii de consiliu local prin care este nominalizat un nou Consiliu de Administraţie la spitalul din Lupeni. De ce?
- Pentru că am în faţa ochilor dovada clară a faptului că, cel puţin la Lupeni, tot ceea ce intră sub directa administrare a actualei echipe de conducere din Primărie, merge spre dezastru. Aţi văzut ce s-a întâmplat cu şcolile, care au fost închise, în plină desfăşurare a anului şcolar, pentru neplata facturilor la apă. Vedeţi ce se întâmplă la Universal Edil, unde în ciuda situaţiei economice dezas­truoase, nu se doreşte luarea niciunei măsuri, cu toate că numai eu am propus câteva soluţii în acest sens. Mi-e teamă, şi am o teamă îndreptăţită, că lucrurile vor evolua la fel şi în ceea ce priveşte acest spital, pe care doamna doctor Mateescu a reuşit să-l aducă la un standard de invidiat. Mi-e teamă că nu peste multă vreme soarta acestui spital va fi la fel cu cea a Edil-ului, de exemplu.
- Spuneţi că teama dumneavoastră este îndreptăţită. Pe ce vă bazaţi?
- În primul rând, pe faptul că domnul primar pare că nici măcar nu este interesat de acest subiect. În loc să se implice personal în abordarea problematicii de la Spitalul Municipal, aşa cum vedem că fac toţi ceilalţi primari din oraşele Văii Jiului şi ale judeţului Hunedoara, dânsul l-a mandatat pe acest domn Lungu Gabriel, despre care oamenii din Lupeni nu ştiu mai nimic şi, cu toate acestea, el pare să fie cel care conduce tot oraşul. Apoi, vedem că în Consiliul de Administraţie al spitalului a fost numită o domnişoară, Vlad parcă o cheamă, despre care noi, consilierii, nu am aflat altceva decât că este unul din tinerii funcţionari publici din Primăria Lupeni şi fiica ziaristului Andrei Vlad, cunoscut ca şi un apropiat al aceluiaşi personaj Gabriel Lungu.
- Și credeţi că acest lucru e chiar atât de rău?
- Nu ştiu. Mi-e teamă însă că spitalul din Lupeni va fi dus repede în faliment de către o echipă managerială formată din oameni care nu au, la urma urmei, nicio treabă cu oraşul nostru. Nici domnul Lungu, administratorul public al municipiului Lupeni, şi nici domnişoara Vlad, fiica ziaristului Andrei Vlad, nu sunt cetăţeni ai municipiului Lupeni, cu toate că sunt plătiţi din banii publici colectaţi la bugetul local al acestui municipiu. Aşa cum nici managerul de la Universal Edil, domnul Cocotă, nu este cetăţean al municipiului Lupeni. Cu toate că-şi ia salariul din banii oamenilor din Lupeni. Vedeţi dumneavoastră, aceşti oameni nu au practic niciun interes ca Lupeniul să se dezvolte. Singurul lor ţel este să ia de aici salarii babane şi să-şi cheltuie banii în Petroşani, Vulcan sau Aninoasa. De fapt, dacă mă gândesc bine, până şi primarul Cornel Resmeriţă nu este un “fiu” al Lupeniului, ci unul importat din Moldova, chiar dacă şi-a făcut aici una, două sau Dumnezeu mai ştie câte case. Vedeţi dumneavoastră, asta este pedeapsa pe care le-a dat-o Dumnezeu cetăţenilor din Lupeni, care au dat oraşul pe mâna veneticilor şi acum sunt nevoiţi să tragă ponoasele.
- Se mai poate face ceva?
- Dacă nu aş fi convins de acest lucru, m-aş fi dat la o parte de mult. Am suportat însă minciunile şi calomnia (aşa cum am văzut că pentru curajul de a mă publica aţi ajuns şi dumneavoastră ţintă a minciunilor, insultelor şi calomniilor) pentru că vreau să readuc normalitatea în viaţa oamenilor din acest oraş şi vreau ca oamenii să afle de la mine, cu exactitate, cum stau lucrurile şi care sunt problemele urbei. Lupeniul pe care-l vedem astăzi nu este Lupeniul pe care-l merită cetăţenii acestuia. Nu sărăcia, nu mizeria, nu boala şi nu neputinţa trebuie să ne caracterizeze, ci bogăţia, virtutea şi încrederea. De aceea, am încredere că, nu peste mult timp, împreună cu oamenii din Lupeni vom putea schimba ceva. Greu, dar nu imposibil!
 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter