15.02.2015,  19:12:43 | 0 comentarii | 566 vizualizari
De la şedinţa extraordinară a CL Petroşani / Patru proiecte devenite hotărâri
de Corneliu BRAN
În afara proiectului de hotărâre referitor la aprobarea bugetului local, pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de Consiliu Local Petroşani au mai existat cinci proiecte. Dacă de unul dintre ele veţi afla de la colega noastră de la sport, într-unul din numerele viitoare ale ZVJ, astăzi vom scrie puţin de celelalte patru proiecte rămase, toate aprobate în unanimitate de consilierii locali prezenţi la şedinţă.
 
Cu ocazia Sfintelor Paşti
Este vorba de un proiect prin care primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a propus „acordarea unor beneficii sociale sub formă de tichete sociale în valoare de 50 lei persoanelor singure/familiilor cu probleme sociale din municipiu”.
Conform articolului 2, tichetele se vor acorda persoanelor care beneficiază de venitul minim garantat, de cantina socială sau de alocaţie pentru susţinerea familiei, dar şi pensionarilor ale căror venituri cumulate sunt mai mici sau egale cu suma de 750 lei, persoanelor cu handicap grav care nu realizează venituri decât din indemnizaţia de handicap şi şomerii indemnizaţi care beneficiază de venituri egale sau mai mici de 700 lei.  
Cele 5 tichete în valoare de 10 lei fiecare vor fi ridicate, conform propu­nerii primarului în nota de fundamen­tare, cu ocazia sărbătorii de Sfintele Paşti, de la DAS Petroşani, pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere şi a buletinului, după caz, a cuponului de pensie şi a certificatului de handicap, ori a altor acte doveditoare (şomeri, VMG).
 
Hotărâre de consiliu abrogată 
Proiectul nr. 3 de pe ordinea de zi a constat în abrogarea unei hotărâri de consiliu, HCL 259 din 2012, care avea legătură cu „acordarea de beneficii sociale sub formă de burse sociale în valoare de 300 lei/ lună elevilor de pe raza municipiului ai căror părinţi au decedat în accidente de muncă în unităţi miniere, neputându-se suprapune mai multe măsuri de asistenţă socială acordate în acelaşi scop pentru aceeaşi persoană”. Cum cele scrise de primar în nota de fundamentare spun de ce s-a ajuns la această abrogare de hotărâre, alte comentarii legate de acest proiect sunt, credem, de prisos, legile ţării în acest caz fiind clare şi nu pot fi încălcate. 
 
Şipeţean în locul lui Nicolae
O rocadă între pesedişti a fost făcută în AGA SC Apa Serv Valea Jiului SA. Prin proiectul aflat pe ordinea de zi la punctul 4 s-a înlocuit prin vot, la propunerea consilierului Costel Postolache şi la cere­rea actualului viceprimar Florin Nicolae, reprezentantul municipiului Petroşani în AGA a SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroşani. Cum spuneam şi zilele trecute, până acum în acest for se afla consilierul local Nicolae Florin, dar, ţinând cont că acum consilierul a devenit viceprimar, ca să nu existe probleme viceprimarul a cerut înlocuirea sa. 
 
Banii pentru hrana poliţiştilor locali
După şedinţa ordinară vă anunţam că la Petroşani consilierii locali au votat proiectul de hotărâre prin care administraţia locală plătea de la bugetul local sumele necesare hranei poliţiştilor locali. Prin această hotărâre poliţiştii locali mai câştigau şi ei un ban cinstit şi cuvenit la salariile de mizerie pe care le au. Mai trebuie să aştepte, deoarece guvernanţii, în Monitorul Oficial nr. 81, din 30 ianuarie 2015, au publicat Ordonanţa Guvernului României nr. 7 pentru completarea art. 35 din Legea Poliţiei Locale nr. 155 din 2010. Ordonanţă care prevede faptul că „metodologia şi regu­lile de aplicare a dreptului la alocaţia de hrană se stabilesc prin hotărâre de guvern, la propunerea Ministerului 
Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Acestea fiind zise, Consiliul Local Petroşani, la propunerea primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, a trebuit să amâne prin proiectul aflat la punctul 6 pe ordinea de zi prevederile HCL 13/2015 prin care se aprobau sumele necesare alocaţiei de hrană a poliţiştilor locali 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
O şedinţă de îndată a Consiliului Local Petroşani a fost convocată ieri, 24 martie, de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.24.03.2015, 19:59   |    0 comentarii
Cea mai scurtă şedinţă ordinară de Consiliu Local Petroşani din ultimii zece ani s-a derulat ieri, 26 februarie, în sa[..]
26.02.2015, 21:06   |    4 comentarii
Am rămas datori de la şedinţa Consiliului Local al municipiului Petroşani de săptămâna trecută cu relatarea privitoar[..]
01.02.2015, 19:16   |    1 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter