04.11.2011,  09:45:13 | 1 comentariu | 1306 vizualizari
Către Ziarul Văii Jiului
de Ziarul Vaii Jiului

În atenţia:
dlui. redactor Corneliu Bran
dlui. director Cătălin Docea
   
Referitor la articolul „Știu patronii italieni ai Enel-ului că jignesc tot poporul român prin unele măsuri luate abuziv? / Angajaţii de la Enel Petrila vâră hârtii în alb pe gâtul consumatorilor!”,
publicat în cotidianul dvs., pentru o cât mai corectă informare a cititorilor ziarului, facem următoarele precizări:

În cadrul Enel Energie – U.T.C. Deva este în curs de derulare o amplă acţiune de verificare a contractelor de furnizare ale clienţilor. În acest sens sunt verificate şi contractele încheiate în baza contractelor de închiriere / concesiune / comodat, pentru care se solicită garanţii în baza regulamentului de furnizare a energiei electrice (conform H.G. 1007/2004, art. 44 alin. 2: ,,La încheierea contractelor de furnizare a energiei electrice cu persoane fizice/juridice care au calitatea de chiriaş concesionar, este obligatorie garantarea obligaţiilor acestora”).
Contractul domnului Mârlogeanu Claudiu, pentru iluminatul pe casa scării este un contract de consumator casnic, încheiat pe numele său, adică persoană fizică, acesta neprezentând un act de proprietate pentru asociaţia pe care o reprezintă, în afara unui tabel în baza căruia locatarii îşi dau acordul ca acest contract să fie încheiat. Pentru toate aceste cazuri, conform reglementărilor legale, se calculează o garanţie echivalentă cu consumul mediu zilnic de energie electrică, pentru o perioadă de timp egală cu 90 zile (trei luni).
Garanţia se va folosi de către furnizorul de energie electrică doar în cazul în care consumatorul nu achită factura de energie electrică în termen de 15 zile de la întreruperea alimentării cu energie electrică pentru agenţii economici, respectiv 60 zile de la întreruperea alimentării cu energie electrică pentru consumatorii casnici.
Garanţia se va restitui consumatorilor în următoarele cazuri:
- în cazul rezilierii contractului de furnizare, pentru garanţiile constituite în cazul contractelor la care documentul de spaţiu este reprezentat de un contract de închiriere/ con­cesi­une/comodat;
- în cazul în care, timp de doi ani consecutivi, acesta nu a ajuns în situaţia de consumator rău platnic, de la data constituiri garanţiei.
Acest cont de consemnare deschis la CEC Bank este un cont de garanţii care nu poduce dobândă.  
În aceste condiţii clientul primeşte o fişă de calcul, tocmai pentru a fi informat cu privire la modul de calcul al acestei garanţii şi o adresă cu care se prezintă la CEC Bank unde va depune suma rezultată din calcul, în contul de consemnare. După depunerea acestei sume, clientul primeşte o chitanţă pe care o va aduce la Enel Energia şi se va întocmi un act adiţio­nal la contractul de furnizare al energiei electrice .
Referitor la afirmaţia potrivit căreia dl. Mârlogeanu ar fi pri­­­mit o “Adresă fără număr de înregistrare” vă informăm că la Centrul de Relaţii cu Clienţii Valea Jiului, în registrul de intrare – ieşire această adresă este înregistrată cu numărul 3594/ 14.07.2009.
Menţionăm că Enel Energie respectă în totalitate legislaţia şi normativele legale în vigoare, în ceea ce priveşte încheierea de contracte şi facturarea tuturor clienţilor săi.
În ceea ce priveşte afirmaţiile referitoare la întreruperile frecvente de energie electrică, dorim să precizăm că avariile accidentale cum ar fi cele provocate fie de condiţiile meteo nefavorabile sau de  factori externi se produc independent de voinţa noastră, şi prin urmare nu pot fi nici anticipate şi nici anunţate.
Precizăm că, în ceea ce priveşte întreruperile programate efectuate de societatea noastră în vederea executării de lucrări, acestea sunt anunţate din timp, atât în mass-media locală cât şi pe site-ul nostru: www.enel.ro, la secţiunea Enel Distribuţie, întreruperi programate în zona Banat.
Biroul de Presă Enel
www.enel.roInformatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 Cristian20.11.2012,  19:00:40
In legislatie se precizeaza ca aceste garantii trebuie depuse doar de chiriasi/concesionari. Nu inteleg de ce comodatarii sunt bagati in aceeasi oala.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227
Publicitate
Newsletter