03.11.2011,  11:15:16 | 0 comentarii | 575 vizualizari
Scrisoare deschisă domnilor onoraţi consilieri locali al oraşului Petrila - judeţul Hunedoara
de Ziarul Vaii Jiului

Domnule director Cătălin Docea, De circa 2 ani de zile sunt ţinta unor mârşăvii de nedescris, a unor ofense gratuite clamate în public, ale unor interminabile şicanări şi, ce-i mai grav, a unui şir de ameninţări directe. Toate aceste primitivisme au ca autor pe Mirci Dănicar Maria, angajată în funcţia de referent specialitate la biroul Cadastru al Primăriei Petrila. Prin comportamentul ei de zi cu zi, MDM face dovada permanentă şi neîndoielnică a ipocriziei, a ridicolului, a imposturii şi a modului cum... NU trebuie să se înfăţişeze un funcţionar public. Este inadmisibil, anacronic şi imoral faptul că atitudinea lui MDM şi „activităţile” ei „extraprofesionale” nu s-au constituit până-n prezent subiect de constatare, apreciere (şi de ce nu?) de meditaţie pentru şeful, prietenul şi bărbatul care se numeşte Păducel Ilie.

Fac reamintire dlui Păducel Ilie că în calitatea sa de primar ales al oraşului Petrila, judeţul Hunedoara, are obligaţia profesională, morală şi legală să lectureze (între două vizite la iubită) dispoziţiile art. 68, al. (1) litera a din L. 215/23.04.2001 şi... Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, pentru că, vorba momârlanilor, „Dumnezeu nu culcă-te”. Vă rog frumos să publicaţi în Ziarul Văii Jiului. (Kulcsar Alexandru)

 

 

Din dorinţa exprimării libere şi necondiţionate a adevărului, profund îngrijorat de exacerbarea unui conflict generat şi întreţinut de MIRCI DÄ‚NICAR MARIA - consider că mi-au fost încălcate în mod grav şi sistematic unele drepturi şi libertăţi, constatând incapacitatea primarului oraşului Petrila, onoratul domn Păducel Ilie de a se implică şi soluţiona o problemă care afectează negativ imaginea şi prestigiul instituţiei, fiindu-mi vătămate interesele mele legale, legitime şi imediate şi uzând de dreptul de petiţionare, mă adresez domniilor voastre într-o tentativă de soluţionare legală.

De doi ani de zile sunt victima ameninţărilor, defăimărilor şi şicanărilor lui MIRCI DÄ‚NICAR MARIA (M.D.M) angajată la biroul Cadastru în funcţia de referent de specialitate. Susnumita şi-a făcut un scop de a mă împiedică pe toate căile să-mi intabulez casa, construită legal pe proprietatea subsemnatului, de a-mi şicana soţia în obţinerea dreptului de proprietate a unei suprafeţe de pădure, de a mă ameninţă că toate actele care le am “poţi să te ştergi la... cu ele”, de a-mi dovedi pe toate căile şi în toate modurile că la Primăria Petrila ea face legea, iar legea nu-i poate face nimic ei.

Trebuie să recunosc că până azi m-a convins... că aşa stau lucrurile. De câte ori am încercat să intabulez casa, replica funcţionarilor a venit ca un leit - motiv: “aşa este domnule KULCSAR, dar dvs. să veniţi după ce rezolvaţi problemele cu doamna MIRCI de la Primăria Petrila”. Este inadmisibil ca aşa zisa funcţionară publică M.D.M să încalce la modul cel mai grosolan posibil dispoziţiile exprese ale legii nr. 7/2004 (publicată în M.O. nr. 157/23.02.2004) şi să nu se sesizeze domnul primar Păducel Ilie. Prin cererea din 14.09.2005 (imediat se împlinesc 5 ani) înregistrată sub nr. 128/14.09.2005, VÂRTEI MARIA solicită retrocedarea terenului acoperit cu vegetaţie forestieră cuprins în drept în cartea funciară. Acest teren este moştenit de pe urma părinţilor Dobre Ioan şi Dobre Marina (născută Moşic Marina Drăghici). Cunoscând faptul că soţia subsemnatului este sora lui Vârtei Maria, funcţionara M.D.M se foloseşte de tot felul de “găselniţe” şi motive puerile, de a împiedica obţinerea dreptului de proprietate, asupra unei suprafeţe de teren cu vegetaţie forestieră, a soţiei. În cererea sus menţionată se face menţiunea clară şi expresă că titulara mai are trei surori. În pofida prev. art. 9 alin (5) din L. 18/1991 şi a dispoziţiilor art. 11, alin (1) şi alin (2) din aceeaşi lege cererea lui Vârtei Maria este tratată cu... nesimţire (indiferenţă). Azi, se invocă lipsa unei cereri scrise de KULCSAR MARINA, cu toate că în cererea sa Vârtei Maria menţionează existenţa dreptului în calitate de una dintre cele patru fiice, urmaşă directă a lui Dobre Ioan şi Marina. Și în cazuri similare când unul dintre fraţi sau una dintre surori a menţionat că mai sunt şi alţii, funcţionarii primăriei le-au solicitat actele necesare pentru îndeplinirea procedurii obţinerii drepturilor asupra terenurilor. Ameninţarea lui M.D.M de genul “ai să-ţi vezi casa intabulată când o să vreau eu” este expresia unui comportament viciat, de natura patologicului sau a penalului.

La data de 10.06.2009 am expus în şedinţa CL Petrila problema că sunt împiedicat de M.D.M să-mi intabulez casa. După şedinţă, în prezenţa a încă trei persoane domnul primar Ilie Păducel mi-a spus: “Uite, eu văd că doamna Mirci nu vrea să vă ajute, dar am să vă ajut eu”. Această scenă avea loc după ce în respectiva şedinţă domnul primar a declarat răspicat că: “Domnul Kulcsar Alexandru poate să-şi intabuleze casa”. Iată că nu se poate şi asta este dovada că M.D.M. “face legea” în Primăria Petrila. Nu urmăresc să-mi expun problemele (generate şi întreţinute de M.D.M) ca pe o formă a răzbunării şi nici nu intenţionez să dezvolt o polemică în acest sens. Trag un semnal de alarmă şi vă solicit la modul cel mai hotărât, să vă implicaţi în conformitate cu atribuţiile şi competenţele ce vă revin, în sensul de a cere domnului primar al oraşului Petrila să prezinte o informare în şedinţa CL cu privire în cele prezentate în scrisoarea deschisă a subsemnatului. De asemenea, onoratul primar să răspundă în faţa consilierilor locali la următoarele întrebări:

- au fost sau nu retrocedate terenuri în baza unor cereri în care unul dintre fraţi (urmaşi) face solicitarea (în scris) iar ulterior primăria le solicită să prezinte acte doveditoare tuturor celorlalţi fraţi sau surori?

- care sunt motivele pentru care după aproape 5 ani Vârtei Maria nu şi-a redobândit dreptul de proprietate de pe urma părinţilor;

- are cunoştinţă domnul primar de invocarea (legiuitorului) pertinenţei, verosimilităţii, autenticităţii şi concludenţei în verificarea cu rigurozitate a existenţei actelor doveditoare - în sensul prevăzut de dispoziţiile art. 9, alineatul (5), din L. 18/1991, ţinându-se seama de prevederile art. 11, aliniatul (l) şi aliniatul (2), din aceeaşi lege menţionată?

- în ce anume constă ilegalitatea deschiderii procedurii de retrocedare a terenului forestier către cele patru urmaşe (fiice) ale lui Dobre Ioan şi Marina, în condiţiile existenţei dreptului fiecăreia, recunoscut juridic?

- cu toate că abuzurile şi ilegalităţile lui M.D.M sunt la cunoştinţa domnului primar până în prezent nu şi-a precizat poziţia. Care este atitudinea domniei sale mai ales că faptele sunt publice (au fost prezentate prin mass media) sau dacă a dispus vreo decizie în acest sens? 

- este capabil onoratul primar să fie tranşant (hotărât, categoric) în a întrona LEGEA, DISCIPLINA ȘI MORALITATEA în activitatea primăriei, în sensul respectării dispoziţiei legii nr. 7/2004 de către funcţionarii remuneraţi din banul public? 

- având în vedere că M.D.M a pretins şi a primit sume de bani, pentru folosul propriu, de la diverse persoane, iar faptele au fost făcute publice, care a fost atitudinea adoptată vizavi de faptul că este angajata unei instituţii a ADMINISTRAȚIEI ȘI INTERNELOR şi este afectată în mod grav încrederea în instituţia statului?

- consideră domnul primar Păducel Ilie îndreptăţită cererea subsemnatului de a-i solicita domniei sale o COMUNICARE OFICIALÄ‚, SUB PARAFA SA, că îmi sunt respectate DREPTURILE ȘI LIBERTÄ‚ȚILE FUNDAMENTALE (dreptul la demnitate umană, la respectarea familiei, dreptul la proprietate, la nediscriminare, dreptul la buna administrare)? Toleranţa subsemnatului tinde spre zero.

Nu-mi permit la nesfârşit rolul de victimă a lui M.D.M şi nici cel de martor al unui spectacol stânjenitor şi promiscuu. Refuz să mai fiu umilit, ponegrit, ameninţat, înjosit, şicanat de către o aşa zisă funcţionară a Primăriei Petrila. M.D.M face permanent dovada neîndoielnică a modului în care nu trebuie să se comporte un funcţionar public.

Îmi rezerv dreptul de a face publică această SCRISOARE DESCHISÄ‚, prin intermediul mass mediei. SOLICIT să-mi fie comunicată în copie INFORMAREA către CL şi copia procesului-verbal al şedinţei în care şi-a prezentat onoratul primar poziţia faţă de acest caz.

Kulcsar Alexandru
Adresa - strada Burdeşti, nr. 67, Petrila,
jud. Hunedoara, telefon 0726.381780

 

 

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter