03.11.2011,  12:47:22 | 0 comentarii | 518 vizualizari
D-ale Jieţului / În atenţia cui trebuie!
de Ziarul Vaii Jiului

Motto: Infinitus est numerus stultorum. (proverb latin)

Că tot am citit recent în ultima creaţie a lui D. Gălăţan cât de importantă, utilă şi indispensabilă a fost, este şi va fi persoana lui Ilie Păducel pentru Petrila, am găsit de cuviinţă să-i mai adaug şi eu un cot la statuie:

1. Lângă incinta fostei mine Petrila Sud, pe marginea drumului, s-a ridicat de un an-doi o hală despre care se zice că e vopsitorie auto. Ceva mai sus se mai află două parcele dintre care una e depozit de lemne. 

Problema este că terenul respectiv, niciodată expropriat, a fost moştenit de Păun Ion din Jieţ, un retardat cunoscut ca Ionuţ, şi ale cărui singure cuvinte inteligibile erau „Oaie mică”. Ionuţ nu a beneficiat niciodată de pensie pentru handicapaţi, nici de ajutor social. Ilie Păducel susţinea că nu are dreptul din cauză că are avere.

Când a vrut să aducă un extras de carte funciară pentru a demonstra proprietatea terenului amintit mai sus, femeia care l-a îngrijit pe Ionuţ în ultimii ani de viaţă s-a pomenit că tatăl retardatului nici măcar nu figurează în CF, terenul respectiv fiind de fapt o gaură neagră, invizibilă, dar prin care se scurg bani în buzunarele cui trebuie. 

Pentru cine are urechi de auzit, să audă.

2. Șerban Mărioara locuieşte în Jieţ, într-o casă pe care a renovat-o de curând, fără proiect de renovare, şi pentru care nu plăteşte impozit. Dumneaei nu are niciun fel de act nici pe casă, nici pe terenul de sub ea. Asta, însă, nu e o problemă pentru Moşierul Petrilei. Care a dispus să i se facă doamnei mutaţie acolo, fără extras CF, fără certificat de nomenclatură stradală. Ba chiar a intervenit şi să i se facă contract de curent, asta după ce a scăpat-o şi de amenzile pe care le datora după ce a fost prinsă cu firul ilegal la stâlp.

Toate în ciuda proprietarilor de drept.

3. Tot recent, primăria păstorită de nea Ilie a făcut un gest umanitar pe banii petrilenilor care, mulţi dintre ei, cotizează la Asociaţia de Pescari ’’Lostriţa’’. După ce că asociaţiei i s-a acordat gratis, prin contract de comodat, o baltă din Deforu, primăria, neavând ce face cu banii, a mai oferit şi un angajat permanent care să gestioneze instalaţiile existente acolo. Contractul nu a fost făcut public şi am intrat cu greu în posesia lui.

4. După ce Druppo a terminat cu jaful pe Jieţ, Păducel a strigat că n-a mai văzut asemenea dezastru ecologic. Până l-au produs, acelaşi Păducel striga, alături de inginerul de mediu şi competenţă sub medie, că Druppo nu face nimic rău şi că are toate avizele necesare. Inclusiv pe cel al Primăriei, cu semnătura ... Nu vă spun, că e secret. Din surse pe care nu le divulg, am aflat că Ilie Păducel şi-a propus, în viitorul apropiat, să-i dea în judecată pe cei vinovaţi de dezastrul ecologic de pe pârâul Jieţ.

5. În urmă cu ceva ani, Ilie Păducel, secondat de Vărgatu, a făcut un mare beneficiu Petrilei, oferind Petroşaniului o bucată bună din zona turistică Parâng. Conform legii, schimbările de graniţă administrativă se fac în urma consultării populaţiei prin referendum. Lui Ilie Păducel i-a fost suficient un protocol care nici măcar nu a avut avizul Consiliului Local Petrila.

În încheiere, să vă arăt cum se decide la Primăria Petrila distribuirea păşunilor, când se întâlnesc 9 minţi luminate în birou la primar. Plus un fraier, adică subsemnatul:

I.P.: Câte oi preconizaţi că scoateţi în munte, d-le Stoica?

G.S.: 500 oi plus 30 de cai.

Gulică: Exact pentru 130 de ha, Capra cu Scovearda.

Eu: Cum aţi calculat?

- 5 oi la ha plus 1 vită mare la ha.

P.L.(blondă): Dumitru, vezi, nu poţi să mergi în Scovearda.

Conform normelor APIA pentru agromediu, se permite maxim 1 vită mare la ha sau 10 oi la 1,5 ha. Dacă preconizările lui Stoica Gh. sunt corecte, atunci, pe un calcul corect, au nevoie de minim 105 ha. Diferenţa, 25 ha, este suprafaţa păşunii Scovearda.

Concluzia: În Petrila, reaua-voinţă sfidează logica, matematica şi, mai ales, bunul-simţ. Pe care Păducel şi lingăii săi, dacă l-au avut vreodată, l-au vândut.

Pentru toate aceste fapte, ar fi cazul ca Ilie Păducel să dea socoteală. 

Opoziţia PSD să treacă la treabă, dând o mână de ajutor Justiţiei.

Marcu Dimitrie JURA


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter