03.11.2011,  10:17:20 | 0 comentarii | 471 vizualizari
În numele societăţii reale din Jieţ / Nici români, nici creştini…
de Ziarul Vaii Jiului

Măsurile de austeritate pentru care Guvernul României şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului macină societatea românească până în cele mai izolate comunităţi.

Discutând cu enoriaşii mei despre această situaţie (cu cei mai în vârstă mai ales) am ajuns la următoarea concluzie:
Dacă cei care guvernează ţara ar fi buni români, ar vedea că în vremurile grele pentru ţară conducătorii făceau apel la populaţie şi la rugămintea acestora poporul i-a sprijinit întotdeauna cu bani, animale şi produse din gospodăriile lor pentru ieşirea din impas. Deci, niciodată poporul NU a fost jefuit! Excepţie face, în istoria noastră, doar perioada Fanariotă când domnitorii erau numiţi de Înalta Poartă Otomană.
Dacă ar fi creştini (nu buni creştini) ar şti că a opri plata lucrătorului este considerat de Biserică un „păcat strigător la cer, un păcat capital”. Mântuitorul Hristos a spus: „Vrednic este lucrătorul de plata sa” (Luca 10, 7).
Biserica Ortodoxă ne învaţă pe toţi că lucrătorul trebuie să fie plătit, după merit, pentru munca sa, încât să nu trăiască el şi familia lui în nevoie şi întuneric.
Nedreptăţirea muncitorului cu privire la plata ce i se cuvine pentru munca depusă şi asuprirea lui, sunt socotite aşadar „păcate strigătoare la cer”, după cum spune Sfânta Scriptură: „Iată plata lucrătorilor celor ce au secerat ţarinile voastre, care o opriţi voi, strigă, şi strigătele secerătorilor în urechile Domnului Savaot au intrat” (Iacob 5, 4).
Dacă cei care ne conduc s-ar fi inspirat din istorie ori din Sfânta Scriptură, deci dacă ar fi fost cu adevărat buni români şi buni creştini (cum de altfel se pretind) ar fi evitat această „bulibăşeală” pe care au produs-o în rândul populaţiei şi „cuiele” pe care zilnic şi le-au bătut în talpă. În talpa lor pentru că TALPA ȚÄ‚RII e plină de bătături iar cuiele lor nici nu mai intră…
Se spune despre poporul nostru că este prost şi răbdător şi înghite orice… Nu, domnilor! Poporul este mai degrabă scârbit şi scârba asta i-aţi produs-o dumneavoastră, politicienii, care aţi condus ţara asta în ultimii 20 de ani.
Dacă măsurile asumate vor fi şi aplicate, Guvernul şi Parlamentul României, pe lângă durerea pricinuită, îşi asumă şi un mare păcat. Un păcat strigător la cer!
Strigătele celor jefuiţi trec pe lângă D.N.A. şi ajung la Domnul Savaot unde nu mai merge cu „pile”! „Dacă nu aţi fi ştiut, păcat nu aţi avea”
(Ioan 15, 22).
În numele comunităţii din Jieţ, cea care
m-a delegat să scriu aceste rânduri,
Preot Dimitrie Jura

P.S. Suntem într-o nouă Epocă „Fanariotă”, doar atât că „domnul” nu mai este numit de Istanbul ci de Washington, iar „peşcheşul” se numeşte dobânda FMI.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter