29.10.2011,  18:15:48 | 0 comentarii | 874 vizualizari
Niciodată Valea Morii din Vulcan nu va mai fi ce a fost!
de Gheorghe OLTEANU

Citindu-l, comentariul care urmează m-a uns pe suflet, nu alta. El a fost postat pe site-ul ziarului, în urma publicării, în 26 noiembrie a.c., a articolului “Pe Valea Morii, în Vulcan/Oamenii primăriei repară ce ar fi trebuit să facă alţii”. Însă, în acelaşi timp, m-a făcut să simt şi o oarecare dezamăgire. De ce oamenii ies în faţă, cu asemenea atitudini, doar pe net?

 

Să vă spun comentariul, da?

“Domnule Olteanu, acum 2-3 ani am fost pe Valea Morii cu o familie din Italia, am făcut tot drumul până mai sus de barajul 2 pe jos, copiii au fost super încântaţi că am făcut focul pentru grătar cu lemne adunate de ei din pădure, era totul senzaţional pentru ei, să faci un foc pe malul unui pârâu şi să frigi o slăninuţă şi să o combini cu ceapă, castraveţi şi roşi... ce poate fi mai minunat pentru un om care vrea să petreacă o zi în natură. De ce a trebuit să se strice aceste minunăţii cu betoane? Se ştie de zeci de ani că Valea Morii este un loc de agrement pe timpul verii pentru locuitorii Vulcanului, dar niciun primar nu a fost interesat de asta... măcar să pună un container de colectare a deşeurilor”.

Aceasta este

părerea pe care vulcăneanul şi-a aşternut-o pe site-ul ZVJ-ului. Cu care eu sunt întru totul de acord. Aşa, ca o curiozitate, aş vrea să-l văd sau să-l aud pe cel care ar crede altceva. Dacă, desigur, un astfel de specimen ar exista. Acum, însă, trebuie să-i dau un sfat prietenesc domnului/doamnei care semnează cu “shampang”. Dacă familia aceea din Italia vine din nou la dumneavoastră, faceţi tot posibilul să nu o mai duceţi pe Valea Morii! Eventual, dacă, totuşi, vreţi să ajungeţi mai sus de barajul 2, urcaţi pe la poligon şi doar după aceea să faceţi coborârea.

Vin cu îndemnul acesta,

fiindcă, pentru orice vulcănean care ştie cum arăta Valea Morii până la barajul 2, ar fi un şoc să vadă cum aceasta se prezintă acum, după aşa zisa sistematizare a albiei pârâului. Un pârâu de munte încorsetat, pe ambele maluri, de betoane. Groaznic. Dacă un primar neamţ ar fi permis asta - tot de pe site-ul ziarului am cules şi opinia asta -, omul acela ar fi fost împuşcat. Bine de Gheorghe Ile al nostru, că nu are nici sămânţă de neamţ în el.

Dacă tot am auzit că

s-a învârtit în zona aceea, nu ştiu cum de domnul primar nu a trecut mai sus de barajul 2. Bănuiesc că nu l-a interesat, pentru că, altfel, ar fi văzut  dezastrul lăsat de cei care au pus betoanele acelea hidoase. Partea dinspre munte a digului, loc în care, vara, se adunau zeci de oameni, ca să se scalde, e făcută harcea-parcea. Copacii, care, când dogorea soarele, îţi mai dădeau un pic de răcoare, zac acum, scoşi din rădăcini, în albie. Pe care nici nu o mai recunoşti, pentru că a fost excavată pe toate părţile şi din toate poziţiile. Băieţii au scos pământ negru pe care l-au vândut unora de pe aici, au onorat toate comenzile, au încasat ciubucul, şi-au luat, apoi, utilajele şi s-au dus. Fără să le pese ce lasă în urma lor.

Aş fi curios

să aflu cine de la Apele Române şi cum a făcut recepţia lucrărilor de pe Valea Morii? Și dacă, în lucrarea aceasta care a sluţit Valea Morii, Primăria municipiului Vulcan ar avea partea ei de combinaţie. Văzând tot ce-i de văzut, astea sunt întrebări cât se poate de fireşti. Pe care, cred, şi le pun şi alţii. Pentru că, în ce mă priveşte, rămân la vechea părere: o lucrarea ca asta nu-şi avea nicicând rostul pe Valea Morii din Vulcan! Sunt alte râuri, în Moldova e jale, care, când plouă şi li se umflă apele, ies din matca lor şi iau cu ele la vale tot ce prind. Acolo ar fi trebuit să se bage miliardele de lei care au intrat în betoanele astea. Care, acum, sluţesc un pârâu care niciodată nu va mai fi ce a fost. Numai dacă, aşa cum şi-au cam dat seama oamenii, să nu fi fost vreun interes şi în privinţa miliardelor ălora... 

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter