04.03.2015,  20:46:35 | 0 comentarii | 2592 vizualizari
Pentru domeniul schiabil Parâng / Primăria scoate la concurs 16 posturi
de Ziarul Vaii Jiului
►Se caută meseriaşi ►Mai sunt ei disponibili pe piaţa muncii locale? ► În Valea Jiului nu există cursuri de calificare în meseriile de mecanic trolist, mecanic teleschi şi telegondolier…
 
Chiar dacă sezonul hibernal se încheie, iar pârtiile de schi din Parâng vor fi din ce în ce mai dezgolite de pătura de zăpadă, Primăria Petroşani face angajări pentru a da coerenţă şi consistenţă serviciilor turistice din staţiune, chestiune des reproşată de puţinii turişti care au ales să urce la munte.
Serviciul Administrarea domeniului schiabil Parâng din cadrul Serviciului Public Administrarea Domeniului Public şi Privat al municipiului Petroşani organizează concurs pentru ocuparea unui număr de 16 funcţii contractuale: şef serviciu gr.II - 1 post; şef instalaţie (maistru electromecanic) - 1 post; casier - 2 posturi; muncitor ca­­li­ficat tr.I (mecanic trolist) - 3 posturi; muncitor calificat tr.I  (lăcătuş mecanic) - 7 posturi; muncitor calificat tr.I (electrician de întreţinere) - 2 posturi.
După cum se vede, Primăria Petroşani caută meseriaşi, dar oare va găsi, având în vedere că unele posturi necesită o pregătire specială? Pentru persoanele care sunt în momentul de faţă în căutarea unui loc de muncă şi sunt calificate pentru posturile scoase la concurs, oferta primăriei reprezintă o şansă fantastică. Sperăm doar ca aceste persoane calificate să mai fie disponibile în câmpul muncii, pentru că, de cele mai multe ori, meseriaşii cu experienţă ajung să aleagă munca în străinătate, mai bine plătită. 
În momentul de faţă, pe piaţa locurilor de muncă din judeţ, se caută 24 de lăcătuşi (dintre care 16 lăcătuşi mecanici) şi 5 electricieni. Specialiştii în transportul pe cablu sunt din ce în ce mai puţini.
Încă din 2011 ar fi trebuit să se pensioneze 2 mecanici trolişti, cum anunţa la momentul respectiv Gheorghe Pogan, şeful telescaunului din Parâng. Încă de acum patru ani era nevoie de angajări noi la domeniul schiabil, dar şi de cursuri de calificare în meseriile de mecanic trolist, mecanic teleschi sau chiar telegondolier. Dar acest tip de cursuri pot fi urmate la Sibiu, Bucureşti şi Arad. Din păcate, nu şi la Petroşani. Aşadar, chiar dacă condiţiile de angajare sunt lejere, cât de uşor va găsi SPADPP-ul un asemenea meseriaş, dacă nu se speciali­zează oameni loco?
Condiţii de participare la concurs sunt acceptabile şi pot fi o oportunitate pentru orice candidat care are specializarea respectivă şi doar un an de vechime în muncă. 
Pentru şef serviciu gr.II  se cer  studii universitare tehnice absolvite cu diplomă de licenţă, respectiv studii superioare tehnice de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul ştiinţelor inginereşti; vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei de minimum 3 ani.
Pentru şef instalaţie (maistru electromecanic) este nevoie de şcoala de maiştri, profil electromecanic; vechime în muncă minimum 1 an.
Pentru postul de casier, candidatul trebuie să aibă studii medii şi vechime în muncă minimum 1 an.
Postul de muncitor calificat tr. I (mecanic trolist) poate fi ocupat de un candidat care are studii medii/ şcoală profesională, liceu de profil sau curs de calificare în meseria de mecanic trolist;  vechime în muncă minimum 1 ani. 
Pentru postul de muncitor calificat tr.I (lăcătuş mecanic) este nevoie de studii medii/ şcoală profesională, liceu de profil sau curs de calificare în meseria de lăcătuş mecanic; vechime în muncă minimum 1 an.
Pentru postul de muncitor calificat tr.I (electrician de întreţinere) se cer  studii medii/ şcoală profesională, liceu de profil sau curs de calificare în meseria de electrician; vechime în muncă minimum 1 an.
Concursul constă în 3 etape succesive pentru oricare dintre posturile scoase la concurs: selecţia dosarelor de înscriere; probă scrisă şi interviu pentru posturile de şef serviciu gr.II, şef instalaţie şi casier; probă practică şi interviu pentru posturile de muncitor calificat. (M.D.)
 
Concursul se va organiza la sediul Primăriei municipiului Petroşani în data de 25 martie 2015, ora 10, proba scrisă/practică; data şi ora interviului vor fi comunicate ulterior.Dosarele de înscriere la concurs pot fi depuse din data de 04.03.2015 până în data de 17.03.2015, ora 15, la Primăria Municipiului Petroşani (registratură). Relaţii suplimentare pot fi obţinute la camera 27, et. 2.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Un turist neatent şi neechipat corespunzător a căzut 20 de metri pe un versant stâncos situat în Cheile Jieţului, [..]
29.06.2015, 20:48   |    0 comentarii
De ani de zile, cu zâmbetul pe buze, diverşi domni şi doamne au rupt bucăţi din parcela de teren a lui Constantin Bitu, [..]
09.03.2015, 19:48   |    5 comentarii
Schiul de tură reprezintă o formă de schi în afara pârtiilor amenajate, care presupune deplasarea pe schiuri at&aci[..]
04.03.2015, 20:42   |    1 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter