09.11.2011,  02:41:16 | 2 comentarii | 1236 vizualizari
În doi ani şi jumătate / Primăria Petrila a reabilitat termic 43 de blocuri
de Corneliu BRAN

Există speranţe pentru reabilitarea a încă 15 blocuri

Agitaţie mare ieri la Primăria Petrila. Şi aceasta, nu pentru că funcţionarii serbau ziua de nume a vreunui Mihail sau Gabriel - poate or fi făcut-o şi pe asta, nu băgăm mâna-n foc, ci pentru că în biroul primarului au ajuns toţi preşedinţii de asociaţii de proprietari din Petrila. Convocaţi de primar, aceştia au răspuns prezent şi au stat cu edilul mai bine de două ceasuri, pentru a discuta despre programul de reabilitare a blocurilor de locuinţe pe anul 2012.
 
Întâlnire de taină
Primarul Ilie Păducel le pregăteşte petrilenilor ce stau la blocuri o nouă surpriză pentru anul viitor. Are promisiuni de la guvern pentru reabilitarea a 15 blocuri, conform prevederilor Ordonanţei Guvernului 18/ 2009. Dacă vor fi reabilitate, aceste 15 blocuri se vor adăuga celorlalte 40, care au fost reabilitate din 2009 până în prezent. Acestora le mai putem adăuga şi blocurile 18, 23 şi 27, din Cartierul 8 Martie, totalizând 200 de apartamente, reabilitate pe un program al Companiei Naţionale de Investiţii. Deci, un total de 43 de blocuri reabilitate deja. 
 
Alte 15 blocuri - pe „ţeavă”
Primarul Păducel le-a spus preşedinţilor de asociaţie că trebuie strânşi cei 20%, contribuţia asociaţiilor de locatari la reabilitarea blocurilor. Unde se vor strânge mai repede, acolo vor începe lucrările. Problema a constat în faptul că există încă foarte mulţi cetăţeni, cam la toate blocurile reabilitate, care nu şi-au plătit nici acum partea de bani ce le revenea. Asta deşi au fost de acord cu reabilitarea şi au menţionat că vor pune banii la bătaie, chiar dacă nu pe toţi o dată, ci în rate. Unii au uitat de aceste angajamente, locuinţa lor a fost reabilitată, sacii s-au pus în căruţă, iar acum banii lipsesc. Ceea ce începe să devină o problemă, mai ales că administraţia petrileană şi foarte mulţi cetăţeni îşi doresc ca aceste lucrări de reabilitare să continue şi la anul viitor. Existând riscul pierderii finanţării acestor lucrări, edilul i-a rugat pe toţi preşedinţii de asociaţii să fie mai activi în colectarea banilor.
„Le-am spus că vom continua lucrările de reabilitare a blocurilor pe Ordonanţa 18 din 2009, de aceea dumnealor trebuie să adune încă de pe-acum cei 20% contribuţia asociaţiei. Asta ca să putem să continuăm programul cu succes, pentru că avem situaţii la blocurile unde sunt finalizate lucrările unde unii cetăţeni nu au dat încă banii. Asociaţiile le-au deschis proces unor cetăţeni, bineînţeles acolo unde preşedinţii văd rea voinţă. Unde sunt probleme financiare, s-a găsit înţelegere, s-au creat facilităţi de plată, cum ar fi plata în rate”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel.
 
„N-au pus un leu, dar sunt cârcotaşi…”
Primarul Ilie Păducel nu înţelege reacţia unor cetăţeni din blocurile 18, 23 şi 27 din Cartierul 8 Martie, reabilitate pe programul CNI, cu bani exclusiv de la bugetul de stat, care reclamă existenţa anumitor greşeli ale constructorului: 
„Nu sunt mulţi, vreo câţiva, dar chiar nu-i înţeleg de ce fac atâta scandal şi valuri. Dacă ar fi dat măcar 3 lei i-aş fi înţeles. Dar atâta vreme cât nu au dat niciun leu, nu văd de ce se găsesc unii care mereu doresc să comenteze negativ, să fie cârcotaşi. Puteau să vină la noi, să ne spună care este problema şi împreună cu constructorul se găsea o metodă de remediere a greşelii, dacă aceasta exista. Oricum, vom insista până se remediază toate greşelile. Suntem, cum se spune, cu ochii pe constructori, la toate lucrările din oraş nu doar la aceste lucrări. Aceasta o ştim şi noi, nu trebuie să ne spună unii şi alţii, că doar şi nouă ne place lucrul bine făcut, de calitate. Oricum, toate lucrările au şi garanţie şi aşa mai departe. Deci, cetăţenii să stea liniştiţi că nu vom lăsa greşeli de construcţie, orice ar fi. Să ne semnaleze decent problema şi fiecare reclamaţie va fi luată în considerare, aşa cum s-a întâmplat şi până acum. Mergem la faţa locului, constatăm neregula, îi arătăm şi constructorului, iar acesta reface ce trebuie. Numai că unora le place 
scandalul, doar ca să fie”.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (2 )

#1 nicu09.11.2011,  20:17:45
Reabilitarile au fost facute preferential in functie de pile, cunostinte si relatii la primarie. Pentru la anul primarul promite ca va face reabilitari celor pe care de-a lungul anilor i-a mintit ca le repara blocurile si nu le-a reparat. Licitatiile pentru realizarea lucrarilor vor fii castigate tot de aceleasi persoane? Pana la alegeri cate blocuri vor fii gata?
#2 gabryela09.11.2011,  21:40:31
si gazul tot preferential a fost tras la petrila!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227
Publicitate
Newsletter