19.03.2015,  21:03:49 | 3 comentarii | 2084 vizualizari
Lupenenii şi uricănenii / Vor mărşălui pentru viaţă
de Corneliu BRAN
Mâine, 21 martie, în 60 de oraşe din ţară şi din Republica Moldova se organizează, sub egida Patriarhiei Ortodoxe Române, „Marşul pentru Viaţă”, cu genericul: „Fiecare viaţă este un dar!”. Marşul este organizat de Asociaţia „Studenţi pentru viaţă”, organizaţie creată în anul 2013 şi care oferă sprijin şi consiliere tinerelor şi adolescentelor aflate în criză de sarcină sau în situaţie de violenţă. Asociaţia desfăşoară programe de formare destinate tinerilor pentru familie şi integrare socială. 
 
„Fiecare viaţă este un dar!”
Săptămâna 18-25 martie a fost denumită de Biserica Ortodoxă Română şi de Asociaţia „Studenţi pentru viaţă” „Săptămâna pentru Viaţă”.
„În multe oraşe din ţară şi din Republica Moldova, fraţii noştri de peste Prut, se vor organiza în această săptămână activităţi de informare, evenimente, conferinţe, lansări de carte, proiecţii de film, mese rotunde, toate având ca subiect viaţa, problema abandonului copiilor şi avortul”, ne-a declarat părintele protopop Petrache Creţu, din cadrul Protopopiatului Ortodox Petroşani.
 
Două marşuri în Valea Jiului
Despre acţiunile preoţilor ortodocşi din Valea Jiului în „Săptămâna pentru Viaţă” ne vorbeşte tot protopopul de Petroşani: „În Episcopia Devei şi Hunedoarei se organizează marşuri pentru viaţă în municipiile Deva şi Hunedoara, precum şi în municipiul Lupeni şi oraşul Uricani în Valea Jiului. La Lupeni marşul va avea loc sâmbătă, 21 martie, începând cu orele 12:00, cu plecare din Bărbăteni, până în centru, iar la Uricani marşul dedicat vieţii va fi miercuri, 25 martie, de Bunavestire, după slujba specială ce va avea loc cu ocazia acestei sărbători creştine, la orele 12:30, cu plecare de la podul din Bucura şi cu sosire la Biserica ortodoxă nouă. Alte manifestări ce se vor desfăşura în săptămâna 18-25 martie în cadrul sfintelor lăcaşuri din cadrul Protopopiatului Ortodox Petroşani vor avea loc la fiecare Biserică aparţinătoare de oraş. Unde se vor citi Acatistul Sfântului Stelian Aflagonul, Ocrotitorul Copiilor (care se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 26 noiembrie), Paraclisul Maicii Domnului (pentru copiii avortaţi) şi vor fi spuse de preoţii noştri cuvinte de învăţătură care vor reliefa faptul că fiecare viaţă e un dar de la Dumnezeu şi viaţa trebuie preţuită ca atare. Alte activităţi ce vor avea loc în această săptămână specială vor cuprinde vizite la centrele de plasament din Valea Jiului (Lupeni şi Vulcan) şi la centrele de bătrâni din Lonea, Dărăneşti şi Lupeni. Aceste acţiuni de vizitare se vor face în perioada 21-25 martie”. 
 
Prin intermediul ZVJ,
Biserica Ortodoxă Română, prin vocea părintelui protopop Petrache Creţu, invită toţi creştinii ortodocşi, care pot ajunge şi au tragere de inimă, dar mai ales frică de Dumnezeu şi credinţă, să participe la cele două marşuri organizate la Lupeni şi Uricani, precum şi la acţiunile pe care preoţii le vor susţine la bisericile ortodoxe din oraşele noastre, sau la centrele de plasament şi de bătrâni în această „Săptămână pentru Viaţă”.
 
Statistica
„Am fost în 1999 la Iaşi şi în 2001 la  Bucureşti, la două conferinţe organizate la nivel de ţară, care au avut ca subiect activităţile legate de centrele de plasament din România şi copiii români cu dizabilităţi. Acolo ţin minte că au participat foarte mulţi sociologi şi statisticieni, care au şi luat cuvântul, fiecare dintre ei arătând celor prezenţi, mii de participanţi, tot felul de statistici legate de viaţă, de nivelul de trai, de copii aflaţi în plasament, sau de copii bolnavi din România. Câţiva dintre ei au prezentat şi statistici făcute la spitalele din România. Mi-a rămas în cap şi acum statistica unuia dintre aceşti sociologi care spunea că din până în 2000, la nivel de ţară, România avea 13 milioane de prunci avortaţi! Astea fiind avorturi înregistrate… Şi de-atunci gândiţi-vă că au trecut alţi 15 ani… probabil doar Dumnezeu ştie exact cât a fost şi cum a fost… Şi atunci ne mai mirăm de ceea ce se întâmplă, de acest exod al românilor dintr-o parte în alta, de faptul că ne tot împuţinăm…”, ne-a spus părintele protopop Petrache Creţu.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (3 )

#1 Daniel19.03.2015,  21:15:57
Cine mai face copi in valea jiului doar cei care mai au servici mai bine platite restu risca sa devina saraci lipiti si nu e jicnire.
#2 UNICUL20.03.2015,  06:37:35
AI CARTE.AI PARTE SA CITESTI BIBLIA, SI SA-TI AJUTI APROAPELE SI LA BINE SI LA GREU.CEI MAI RAU PARINTII SI-AU ,,ABANDONAT,, COPII DE LA EDUCATIE SI MORALITATE IN SOCIETATE.FIECARE VIATA ESTE UNICA IN FELUL EI.
#3 anonim21.03.2015,  01:04:02
Din 30 de tineri .. muncesc 3 % .. si atunci cum ar vrea statul român. Sa creasca natalitatea .. in ziua de astazi .. este cel mai bn sa ai magazi de .. funerii... pt ca mortalitatea e la moda ..:))


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Concursul de religie pentru elevi, cu tema „Sfânta Mare Mc. Varvara – Ocrotitoarea Petroşaniului”, organi[..]
03.12.2014, 21:19   |    0 comentarii
De 20 de ani, două instituţii: biserica şi armata, conduc în topul încrede­rii românilor, care ar trebui [..]
16.04.2014, 20:09   |    1 comentarii
Pictura este o poezie tăcută, iar poezia este o pictură grăitoare. Acelaşi filosof german, e vorba de Lessing, care a formula[..]
15.04.2014, 20:06   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter