03.11.2011,  09:34:41 | 0 comentarii | 619 vizualizari
Drept la replică
de Ziarul Vaii Jiului

Către săptămânalul „Valea Jiului” Petroşani, str. 1 Decembrie 1918 nr. 90, etaj 2, camera 5, judeţul Hunedoara

 

Domnului Andrei Vlad, 

director

 

Stimate domn,

 

Constat cu dezamăgire faptul că, aşa cum în mod repetat m-aţi ameninţat atât direct cât şi prin subordona­ţii dvs., continuaţi campania denigratoare la adresa subsemnatului şi a cetăţenilor oraşului pe care, vă reamintesc, am fost desemnat să îl conduc cu votul unei majorităţi covârşitoare. Toate aceste atacuri mârşave la care sunt supus atât eu cât şi unii colegi funcţionari din cadrul administraţiei publice locale pleacă, aşa cum şi dumneavoastră mi-aţi relatat, de la faptul că - în urma procedurii organizate de compartimentul de specialitate pentru atribuirea contractelor de publicitate - săptămânalul dvs. a fost declarat, cu respectarea întocmai a legislaţiei în vigoare, necâştigător. 

Urmare a publicării în numărul 530 / 28 mai 2010, pagina 3, al săptămânalului “Valea Jiului” a articolului “Odagiu Buhăescu pune la cale un nou tun”, semnat Andrei Vlad, articol pe care îl consider total denigrator, tendenţios şi neconform cu realitatea, transmit prezentul

 

DREPT LA REPLICÄ‚

 

 

pe care  vă solicit să îl publicaţi, în aceeaşi pagină şi în aceleaşi condiţii grafice, în proxima ediţie a publicaţiei dvs.

Pentru corecta informare a cititorilor dvs. şi a cetăţenilor oraşului Uricani vă aduc la cunoştinţă următoarele:

Vânzarea podului de la Valea de Brazi, cel la care se face referire în articolul menţionat, s-a făcut ca urmare a Hotărârii Consiliului Local al oraşului Uricani nr. 116/2009. Prin Nota de fundamentare care a stat la baza Hotărârii nr. 116/2009 s-a propus ca întreaga sumă obţinută în urma vânzării podului prin licitaţie publică să fie direcţionată imediat, direct şi nemijlocit, pentru continua­rea lucrărilor la Biserica Parohială „Adormirea Maicii Domnului” Uricani. În baza prevederilor legale, comisia numită în acest sens a eva-luat podul la suma de 230.000 de lei, în condiţiile în care valoarea de inventar era de 200.000 de lei.

În baza documentaţiei legale, s-a trecut – după publicarea anunţului de licitaţie în presa centrală – la organizarea licitaţiei publice. Taxa de participare a fost achitată de 7 (şapte) societăţi comerciale. Doar două dintre acestea au achitat şi garanţia de participare la licitaţie şi au putut fi considerate eligibile. Potrivit datelor furnizate de compartimentul de resort, oferta cea mai avantajoasă, în valoare de 230.000 de lei, a fost depusă de SC New Company Recycling SRL Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi. Desemnarea câştigătorului s-a făcut, repet, prin licitaţie publică (la data de 25.11.2009) şi la valoarea estimată. Nu am făcut parte din comisia care a organizat licitaţia, fiind însă convins că atribuirea s-a făcut cu respectarea întocmai a prevederilor legale în vigoare. Este, cred, important să menţionez faptul că podul respectiv a fost vândut nedemolat, toate cheltuielile şi autorizările legale necesare rămânând în sarcina societăţii câştigătoare. Întreaga procedură s-a organizat în baza şi cu respectarea întocmai a prevederilor HG 841/1995 privind procedurile de transmitere fără plată şi de valorificare a bunurilor aparţinând instituţiilor publice. 

Imediat ce, în termenul legal, banii proveniţi din vânzarea prin licitaţie a podului au intrat în contul administraţiei publice locale am dispus direcţionarea întregii sume către Biserica Parohială „Adormirea Maicii Domnului” Uricani, în vederea continuării lucrărilor, ordinul de plată fiind semnat de mine în calitate de ordonator principal de credite.

Având în vedere cele de mai sus, resping în totalitate acuzaţiile nefondate, mincinoase şi tendenţioase, specifice săptămânalului dumneavoastră atunci când vine vorba de Dănuţ Buhăescu şi arăt că nici în acest caz, şi nici la vreo altă procedură organizată de Primăria oraşului Uricani, nu am avut beneficii de ordin material ori personal. Sunt stupefiat de faptul că, deşi banii au intrat în totalitate în contul bisericii, dumneavoastră afirmaţi în mod mincinos că nu este greu de ghicit „în ce buzunare a intrat diferenţa de bani”. Care diferenţă, domnule Andrei Vlad? Nu este prima oară când, dintr-o dorinţă inexplicabilă de răzbunare împotriva subsemnatului, publicaţi articole denigratoare, mincinoase şi fără vreun suport real. Am fost şi sunt omul adevărului pentru că numai cu adevărul poţi învinge. Ceea ce, la modul cel mai sincer, nu se poate spune despre dvs. şi acoliţii politici ori administrativi pe care, aşa cum ştie toată lumea, îi slugăriţi. Sunt convins că sunteţi premiat destul de “gras” pentru a mă denigra şi, în plus, o faceţi şi dintr-o dorinţă personală de răzbunare, aşa cum în repetate rânduri m-aţi ameninţat, spunându-mi mie şi altor cunoştinţe comune că veţi face tot posibilul pentru a mă termina. Vă reamin­tesc, domnule Vlad, că nu dumneavoastră, nici cei ce vă ţin pe piaţă la ora actuală cu contracte de publicitate, proba­bil din bani publici, sunteţi în măsură să apreciaţi activitatea mea şi a funcţiona-rilor primăriei. Cei în faţa cărora răspund în calitate de şef al administraţiei publice locale sunt cetăţenii oraşului Uricani.

N-aş vrea să cred că este 100% adevărat ceea ce îmi spun foarte multe cetăţeni din Lupeni, anume că aţi acţionat şi acţionaţi la comanda city managerului Lungu Gabriel şi a familiei politice Resmeriţă, pe care atât personal cât şi alături de majoritatea cetăţenilor din Uricani i-am sprijinit în campaniile electorale din ultimii ani. Ceea ce, din nefericire, nu pot spune şi despre dumnealor. 

Vă doresc, domnule Andrei Vlad, să regăsiţi calea adevărului. Pentru că, vă rog să mă credeţi pe cuvânt, adevărul face mai mult decât eventualele foloase materiale de moment pe care le aveţi.

Închei prin a vă informa că, în niciun caz, nu mă consider omul ori primarul perfect. Dar consider o adevărată mojicie faptul că m-aţi acuzat în mod nereal că am obţinut foloase materiale de pe urma unei proceduri legale ai cărei unici câştigători sunt cetăţenii oraşului Uricani şi Biserica Parohială „Adormirea Maicii Domnului”. Nu vă cer să nu relataţi aspecte legate de activitatea mea şi a administraţiei locale. Vă cer însă o minimă decenţă, să încetaţi ameninţările şi denigrările la adresa mea şi vă informez că nu voi mai permite aceste acţiuni de tip stalinist şi securist prin care călcaţi în picioare demnitatea şi personalitatea mea şi a celor ce mă înconjoară.

Consider că, dacă veţi avea minima decenţă, vă veţi prezenta scuze în faţa mea şi a celor pe care, repetat şi pe nedrept, i-aţi denigrat.

Vă reamintesc faptul că am fost şi sunt un om deschis, aşa cum şi dumneavoastră m-aţi cunoscut, şi consider că iubirea faţă de aproapele tău, înţelepciunea şi bunul-simţ sunt valori care ar trebui să primeze în faţa răzbunării şi a lucrurilor mărunte.

Vă mulţumesc anticipat.

 

Dănuţ BUHÄ‚ESCU"

Uricani,

4 iunie 2010

 

Nota redacţiei: Publicăm acest drept la replică la rugămintea primarului oraşului Uricani întrucât, deşi a fost expediat pe adresa potrivită, plicul a fost returnat expeditorului după ce, în mod repetat, redacţia destinatară n-a fost de găsit.

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter