25.03.2015,  20:12:01 | 1 comentariu | 1938 vizualizari
Pentru SUP / Bani de la Ministerul Sănătăţii
de Corneliu BRAN

Pentru acest an, ministerul de resort a repartizat Spitalului de Urgenţă Petroşani (SUP) alte două miliarde de lei vechi, care vor fi primite în două tranşe, şi 1,8 miliarde de lei vechi pentru aparatură medicală şi echipamente de comunicaţii în urgenţe de sănătate (bani care vor fi primiţi în două tranşe, respectiv în trimestrul III şi IV).

Pe ordinea de zi a şedinţei de îndată a Consiliului Local Petroşani, desfăşurată marţi, au existat şi două proiecte care au vizat o rectificare bugetară. Acest lucru a fost valabil deoarece de la Bucureşti, via Ministerul Sănătăţii, a venit din nou o tură de fonduri pentru Spitalul de Urgenţă, două miliarde de lei vechi, bani care pot fi folosiţi începând cu luna aprilie (deci, din trimestrul II) şi care au legătură cu proiectul naţional derulat prin ministerul de resort, cu finanţare de la bugetul de stat, ce vizează reparaţiile capitale la vechea clădire a celui mai mare spital din Valea Jiului şi modernizarea aparaturii medicale.
Pentru trimestrul III a.c., la reparaţii capitale SUP mai are repartizat 1,3 miliarde de lei vechi, iar pentru ultimul trimestru al anului alte 700 de milioane. Deci, un total de 4 miliarde lei vechi pentru reparaţiile capitale de la clădirea spitalului.
De la jr. Adrian Negoe, secretarului Primăriei Petroşani, am aflat mai multe amănunte: „Banii pentru trimestrul II la reparaţiile capitale au venit, altfel, logic, nu aveam cum să avem în şedinţă cele două proiecte. De la Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara am primit o adresă prin care ni se specifică faptul că la Petroşani se alocă în 2015, prin transferul de la Ministerul Sănătăţii, suma de 4 miliarde lei vechi pentru finanţarea reparaţiilor capitale la spital, precum şi suma de aproximativ 1,8 miliarde lei vechi pentru aparatură medicală şi echipamente de comunicaţii (bani repartizaţi în două tranşe, în trimestrele III şi IV)”, ne-a declarat juristul Adrian Negoe.
Întrebat înainte de şedinţă ce aparatură medicală va cumpăra de aceşti bani spitalul, managerul Alin Vasilescu ne-a spus că încă nu ştie deoarece e prea devreme: „Întâi să vedem banii pentru aparatură medicală şi după aceea discutăm. Normal că avem nevoie de aparatură medi­cală, de mese de operaţii, de un ecograf… dar vă voi spune totul când vom primi aceste sume, undeva în trimestrul III şi IV. Până atunci mai e mult”.
La anexele proiectului de la punctul 2 de pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, prin două adrese emise în 11 martie 2015, anexate la documentaţia proiectului, se scrie, negru pe alb, sumele repartizate şi trimestrele când vor ajunge banii (pentru trimestrul I n-a fost prevăzut nimic). În ceea ce priveşte aparatura medicală şi echipamentele de comunicaţii în urgenţe de sănătate, s-au repartizat, în 2015, bani pentru achiziţionarea de, cităm: „masă de operaţii – 107 mii lei; aparat anestezie – 291 mii lei; ecograf performant – 284 mii lei, turn de laparoscopie – 337 mii lei şi microscop operator - 787 mii lei”. Deci, un total de 1,806 mii lei, bani care au o destinaţie clară, deci nu se poate achiziţiona altceva. Ceea ce ne face să spunem că managerul spitalului ar fi putut să ne spună măcar acest lucru, fiindcă suntem convinşi că ştia de această adresă şi de faptul că banii repartizaţi la aparatură medicală au destinaţie specială, probabil după ce în preala­bil tot conducerea spitalului a trimis lista cu ce ar avea nevoie pentru spital… 
Un singur lucru, pe care-l ştiam şi noi, l-a confirmat şi managerul Alin Vasilescu, anume că aceşti bani vor ajunge la Petroşani doar din partea a doua a anului: 1.000 mii lei, în trimestrul III şi 806 mii lei abia în trimestrul IV.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 gogu26.03.2015,  19:23:53
toata aparatura doar ptr . marele manager restul sectiilor chiar n-au nevoie de nimic?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Reprezentaţii mai multor firme s-au hăcuit efectiv în încercarea de a pune mâna pe contractul de pază scos la[..]
20.04.2015, 20:08   |    3 comentarii
Sâmbătă, dis-de-dimineaţă, o doamnă din Petroşani s-a prezentat la Urgenţă cu bunicul său, un localnic în vârstă, [..]
29.03.2015, 20:02   |    19 comentarii
Relatam, în chiar prima săptămână a acestui an, neregulile flagrante din jurul contractelor de prestări servicii &[..]
18.02.2015, 19:45   |    8 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter