29.03.2015,  19:33:22 | 3 comentarii | 3422 vizualizari
Vremea scadenței? / Executoarea Răducanu – pe făraş. A fost exclusă din profesie. Iată motivele care au stat la baza deciziei Camerei Executorilor Judecătoreşti de pe lângă CA Alba Iulia
de Cătălin DOCEA
Cotidianul nostru a relatat în repetate rânduri că, uzând de calitatea de exe­cutor judecătoresc, numita Răducanu Cecilia Camelia a transformat fiecare activitate pe care o derula într-un prilej de stors bani. Dezvăluirile noastre datează încă de la nivelul anului 2007, arhiva electronică a publicației abundând de referiri documentate la adresa executorului care și-a derulat activitatea dincolo de limita legii. Este de notorietate în rândul avocaților, polițiștilor, procurorilor și judecătorilor din județul Hunedoara, și nu numai, faptul că această individă n-a respectat regulile nobilei meserii. 
 
De departe cel mai grav caz cunoscut opiniei publice cu referire la Răducanu Cecilia Camelia este cel în care a executat conturile OMV PETROM SA pentru drepturile salariale ale unor angajați, fără a fi mandatată de către aceștia. Sumele executate au fost colosale. Mai apoi, oamenii s-au trezit acționați în instanță pentru întoarcerea executării întrucât, deși OMV PETROM SA le plătise banii, executoarea obținuse – în numele lor – încă o dată aceleași sume, plus onorarii consistente de executare. Sunt zeci și zeci de relatări pe internet, în presa din întreaga țară, cu privire la abuzurile executoarei menționate.
Prin Hotărârea nr. 2 din 28.10.2014, pronunțată în dosarul nr. 2/2014 de către Consiliul de Disciplină din cadrul Camerei Executorilor Judecătorești (CEJ) de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, a fost admisă acţiunea disciplinară promovată de Colegiul Director al CEJ de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi s-a dispus excluderea din profesie a executorului judecătoresc Răducanu Cecilia Camelia pentru următoarele abateri disciplinare: săvârşirea unor fapte care aduc atingere onoarei, probităţii profesionale ori bunelor moravuri, întârziere sistematică şi neglijenţă în efectuarea lucrărilor, dar şi absenţă nejustificată de la birou.
Cecilia Răducanu a formulat contestație la Comisia Superioară de Disciplină din cadrul Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești. Prin Hotărârea nr. 01/30.01.2015 (dosar nr. 14/CSD/2014), forul superior a respins însă contestaţia formulată de reclamantă şi a menţinut în tot Hotărârea nr. 02/2014, pronunţată de Consiliul de Disciplină din cadrul CEJ de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, respectiv sancţiunea aplicată, cea de excludere din profesia de executor judecătoresc, ca fiind temeinică şi legală.
Potrivit legilor în vigoare, hotărârea de excludere - menținută de Comisia Superioară de Disciplină din cadrul UNEJ - este definitivă, urmând a fi executată. În disperare de cauză, executoarea Răducanu a promovat două acțiuni la Curtea de Apel Alba Iulia. Una în care contestă decizia de excludere din profesie, iar o alta prin care solicită suspendarea – prin ordonanţă preşedinţială – a măsurii de excludere până la soluționarea contestației.
Prin Sentinţa nr. 43 din 23 februarie 2015, Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererea de ordonanţă preşedin­ţială formulată de Cecilia Camelia Răducanu ca inadmisibilă. 
Din motivarea soluției am reţinut că, potrivit unei jurisprudenţe constante în materia contenciosului administrativ, inclusiv a Înaltei Curţi (Decizia nr. 1035/2008), nu este acceptată ordonanţa preşedinţială în scopul înlăturării provizorii a efectelor unui act administrativ unilateral, cum este hotărârea în cauză, tocmai din considerentul că, pentru adoptarea unor măsuri vremelnice, în cazuri bine justificate, în vede­rea evitării unei pagube iminente, există procedura specială a suspendării executării actului administrativ, prevăzută de Legea nr.554/2004, procedură care exclude aplicarea normelor privind ordonanţa preşedinţială cuprinse în Codul de procedură civilă. Soluţia pronunţată de CA Alba Iulia poate fi atacată cu apel. Având însă în vedere argumentele solide ale instanţei de judecată, este foarte puţin probabil ca solicitarea de suspendare a hotărârii prin care Camelia Răducanu a fost exclusă din profesie să aibă sorţi de izbândă.
Sunt deja opt ani de zile de când cotidianul nostru relatează, documentat, despre abuzurile executoarei Răducanu. Este o situaţia atât de gravă încât, ani de-a rândul, cel puţin un poliţist, un procuror şi mai mulţi executori au avut activitatea efectiv blocată doar pentru că au avut de  documentat şi soluţionat plângeri împotriva abuzurilor acestei individe.
 
La trei termene consecutive (13.06.2012, 04.07.2012 şi 12.09.2012) instanţa a transmis adrese către BEJ Cecila Răducanu pentru ca aceasta să depună la dosar copia conformă cu originalul, numerotată, a dosarului execuţional nr. 415/2007. Săptămâna trecută, la termenul de miercuri, instanţa a fost nevoită să amâne din nou judecarea cauzei, pentru 17 octombrie a.c., pentru că la dosarul civil 3365/278/2012 (înregistrat încă din luna mai a acestui an) nu au ajuns documentele solicitate către BEJ Cecilia Răducanu în repetate rânduri.
(Ziarul Văii Jiului, 17 septembrie 2012)
 
Amendată de instanţă de sute de ori în ultimele luni, executoarea sfidează judecătorii, DIICOT-ul şi DNA-ul şi întârzie cât poate returnarea sumelor de bani pe care le-a executat prin fals şi uz de fals, fără a se teme măcar o secundă că gruparea infracţională al cărei pion principal este va ajunge după gratii. Statul este păgubit cu zâmbetul pe buze, executoarea penală cu ML intrând în topul datornicilor pentru că nu a achitat sutele de amenzi primite.
(Ziarul Văii Jiului, 10 aprilie 2013)


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (3 )Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter