29.03.2015,  19:57:29 | 0 comentarii | 344 vizualizari
Petroşani / Asociere pentru drum de acces la staţia de sortare a deşeurilor
de Mihaela PETROŞAN
Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a aprobat, în ultima şedinţă, asocierea Judeţului Hunedoara cu Municipiul Petroşani, prin Consiliul Local (CL) Petroşani, în vederea realizării în comun a obiectivului de investiţii „Modernizarea drumului de acces spre Staţia de sortare şi Staţia de transfer din Municipiul Petroşani”, parte a proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Hunedoara”.
 
Pentru Valea Jiului
După cum se ştie deja, acum un an, a fost încheiat un contract de finanţare între Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Mediu”, şi Consiliul Judeţean Hunedoara în calitate de beneficiar. 
În cadrul Proiectului „Sistem Integrat de Managementul Deşeurilor în Judeţul Hunedoara” este prevăzută construirea unei staţii de sortare/ transfer în municipiul Petroşani, care va deservi zona Văii Jiului (zona 5). Pentru a facilita accesul utilajelor de colectare spre şi dinspre această staţie de sortare/ transfer în cadrul proiectului a fost prevăzută construirea şi modernizarea căii de acces. Având în vedere că drumul de acces face parte din domeniul public al municipiului Petroşani, pentru modernizarea acestuia este necesară asocierea CJ Hunedoara cu CL Petroşani.
 
Obligaţiile partenerilor
Prin asociere, CJ Hunedoara are următoarele obligaţii: să finanţeze şi să realizeze obiectivul de investiţii după parcurgerea etapelor prevăzute de legislaţia în vigoare în materie; să organizeze procedura de achiziţie publică pentru proiectarea şi execuţia lucrării; să urmărească execuţia lucrărilor prin dirigintele de şantier şi să recepţioneze obiectivul de investiţii; să preia în administrare drumul pe perioada executării lucrărilor şi să îl predea în administrarea CL Petroşani după recepţia la terminarea lucrărilor.
De asemenea, Consiliul Local Petroşani are următoarele obligaţii: să pună la dispoziţie drumul în vederea realizării obiectivului de investiţii „Modernizarea drumului de acces spre Staţia de sortare şi Staţia de transfer din Municipiul Petroşani”; să obţină certificatul de urbanism, res­pectiv autorizaţia de construire precum şi  avizele şi acordurile necesare obţinerii acestora; să predea în administrarea CJ Hunedoara drumul pe perioada executării lucrărilor şi să îl preia în administrare după recepţia la terminarea lucrărilor.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter