06.04.2015,  20:31:26 | 11 comentarii | 1990 vizualizari
Declaraţie şocantă a deputatului PSD Laurenţiu Nistor: / „Eu am fost unul dintre cei care l-au susţinut pe Jujan!” (I)
de Corneliu BRAN
Continuăm azi cu partea a doua a conferinţei de presă ce a urmat dezbaterii „Complexul Energetic Hunedoara – integrare în Uniunea Europeană şi importanţa în strategia energetică naţională” care s-a desfăşurat vineri după-amiaza la sediul CEH din Petroşani, organizată vineri, 3 aprilie. Stenograma conferinţei de presă are, pe ici, pe colo, „reflecţii” de comedie… De fapt, de tragicomedie, dată fiind situaţia gravă a CEH…
 
Două întrebări, prima pusă de ZVJ: Nu cumva, domnule deputat, fostul ministru Răzvan Nicolescu, cu care aţi venit în două rânduri în Valea Jiului la finele anului trecut şi-a dat demisia de la Ministerul Energiei pentru că ştia că lucrurile în CEH şi minerit sunt praf şi nu se mai poate face nimic?  Domnule deputat Laurenţiu Nistor, sunteţi acum dintr-un partid aflat la putere. I-aţi luat pe ceilalţi deputaţi hunedoreni de mână să mergeţi la Premier şi să susţineţi cauza Complexului Energetic Hunedoara, a mineritului Văii Jiului în mod special?
Deputatul Laurenţiu Nistor: Da, am constatat şi eu că suntem la putere aici în sală, matematic, ei sunt doi deputaţi PNL şi eu sunt unul singur… Dar când doi fac faţă la unul e bine. Deci, în primul rând, să înţelegem că trebuie să n-o dăm pe politică… Vă rog, doamnă deputat, să nu interveniţi peste mine, că v-am lăsat să vorbiţi. Hai, să lăsăm măcar acum vederile politice, doamnă deputat. Acesta e rolul opoziţiei să spună întotdeauna că nu-i bine, şi cu asta am încheiat-o cu politica. Aţi spus mai înainte, domnule de la ZVJ, o întrebare. Dacă dl. ministru Nicolescu şi-a dat demisia pentru că ştia că nu se mai poate face nimic în minerit? Nu este aşa! Dl. ministru Nicolescu a fost înlocuit tocmai pentru a merge la Bruxelles în comisia pentru Energie, care să ajute România. Acesta-i adevărul şi trebuie spus.
ZVJ: De ce nu se continuă atunci programul stabilit de dl. ministru în decembrie  cu sindicatele şi cu fosta conducere a CEH?
Laurenţiu Nistor: Îl continuă dl. ministru Gerea, care a fost coleg cu domnul Nicolescu. Este un om binevoitor şi bine pregătit…
ZVJ: Dar nu demult a recunoscut public că nu se prea ştie cum stă treaba cu Energia…
Laurenţiu Nistor: Asta până se învaţă… Auziţi, niciunul, dacă-l întrebi pe un inginer minier despre Energie, spune că nu ştie despre Energie. Sau pe unul din energie dacă-l întrebi de minerit, este clar că nu ştie nimic. Dar asta nu înseamnă că nu se poate documenta, că nu are secretari de stat şi directori buni în domeniu. Şi am spus-o şi o repet şi acum, la dumneavoastră aici, şi am susţinut-o cât am fost şi voi susţine cât voi mai fi parlamentar al judeţului Hunedoara, că siguranţa sistemului energetic naţional nu poate fi susţinută fără producerea de energie electrică pe cărbune. Să intre la toţi în cap, şi la penelişti şi la pedelişti, că eu am susţinut treaba asta şi sper că de data aceasta chiar ne putem da mâna pentru că n-avem nimic de împărţit. Când o să fim în campanie electorală, sigur că venim şi minţim care de care mai frumos. Dar de data aceasta nu putem să minţim care de care mai frumos pentru că acum trebuie să ne dăm mâna pentru salvarea CEH.
ZVJ: Păi de asta v-am şi spus de fostul ministru Nicolescu… Era un ministru apolitic, era un ministru bun, bine pregătit, activ, era un ministru care nu mai trebuia învăţat cum stă treaba în Energie, de ce trebuia lăsat să plece?
Laurenţiu Nistor: (nervos) Mai repet o dată? A plecat tocmai pentru a merge în comisia pentru Energie din partea României! Astfel că ne ajută mult mai mult decât un ministru care stă aici! În privinţa asta şi acum, sau marţi, când vom merge la guvern, sau miercuri în plen, ne vom da mâna, cum ziceţi dumneavoastră, ziariştii, şi vom hotărî cum vom merge la premier sau să-l chemăm în Parlamentul României, toţi parlamentarii din Hunedoara, şi să discutăm problema CEH.
ZVJ: Da, şi să discutaţi cu premierul să-l aducă pe ministrul Nicolescu înapoi, dacă doriţi cu adevărat salvarea a ceea ce se mai poate salva!
Laurenţiu Nistor: Nu se mai poate aduce… Dar suntem conştienţi de faptul că dacă CEH va dispărea de pe harta economică a judeţului, atunci ne putem duce la cules de fructe de pădure, cum zicea pe vremuri unul căruia nici nu vreau să-i pronunţ numele. Pentru că cele 7.000 de locuri de muncă şi încă câteva mii pe orizontală sunt multe pentru judeţul Hunedoara şi nici nu vrem să ne gândim ce înseamnă pierderea lor.
Întrebare: Domnul deputat Resmeriţă a lansat voalat azi la dezbatere o ameninţare la conducerea complexului… În calitate de şef de organizaţie judeţeană a PSD ce părere aveţi?
Laurenţiu Nistor: N-aţi înţeles şi vă dau răspunsul… A spus domnul Resmeriţă şi vă redau: pot fi cu dumneavoastră sau pot fi împotriva dumneavoastră. Ceea ce înseamnă ad literam că pot fi alături de dumneavoastră sau pot fi împotriva dumneavoastră, depinde dacă solicitaţi sau nu sprijinul. Asta a spus, şi nu înseamnă ameninţare. Dacă îmi soliciţi sprijinul sunt alături de tine, dacă nu n-o să vin să mă milogesc ia-mă şi pe mine lângă tine…
Carmen Hărău: Eu am simţit-o ca pe o ameninţare cum a pus problema!
Laurenţiu Nistor (nervos, strigă…): Doamnă, haideţi să nu deformăm adevărul. A spus cum v-am spus şi gata!
Deputatul Bogdan Ţîmpău (râde): Într-adevăr, remarca d-lui deputat Resmeriţă n-a fost una prea fericită…
Întrebare: Domnule Nistor, PSD Hunedoara sprijină noua conducere a CEH?
Laurenţiu Nistor: Este o întrebare chiar retorică! Din punctul meu de vedere – şi dl. Nica ştie atât de bine ca şi mine şi vă poate confirma – este o întrebare retorică şi cred că mie nu mai avea rost să-mi puneţi această întrebare. Eu am fost unul dintre cei care l-au susţinut pe Jujan!
Întrebare: Cum îi veţi convinge pe cei de la FMI că CEH nu trebuie închis, ţinând cont de siguranţa energetică naţională de care vorbeaţi?
Laurenţiu Nistor: Cei de la FMI care vin la negocieri sunt deştepţi şi ştiu destule. Este vorba de ceea ce le va răspunde guvernul… Aici e cheia! N-o să mă duc să tratez cu cei de la FMI, guvernul este cel care tratează şi ştiţi bine poziţia premierului care a spus ferm data trecută că încheie orice discuţie cu FMI dacă se pune problema de insolvenţă sau închidere, sau lichidare a CEH (acesta e termenul care l-au folosit ei) şi reducerea a câtorva mii de angajaţi la Complexul Energetic Oltenia. (va urma)


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (11 )

#1 mirel06.04.2015,  20:56:49
Tot asa ii vom da votul lui jeg deputat. huuuuuuuuuuu, la puscarie cu voi.
#2 Laurentiu06.04.2015,  21:00:16
Pai credeati voi ca putea ajunge Jujan director general fara sprijinul PSD si fara sa isi faca o adeziune la unul din partidele de alianta gen UNPR sau PLR ca tot e Gerea pe acolo. Asa ca mai lasati-ne cu apolitici de Jujan si Blaj ca imediat cum se schimba guvernarea sa vedeti cum isi amintesc ca aveau adeziuni si pe la PDL.
#3 Lacatusu06.04.2015,  22:07:12
Situatia grava a CEH va fi ameliorata in momentul cand aceasta firma va fi condusa de un board de conducere de la o firma privata internationala, nu ciolanari numiti politic ca sau fosile comuniste. Atat timp cat politicul va fi implicat sub orice forma la managementul acestei societati va fi numai furt si distrugere. La toate astea adaugandu-se trompeta sindicalista a lu Nica si locotenentii lui. Cum se poate numi un om unul care azi semneaza cu un partid , maine semneaza cu altul si tot asa ca sa se mentina pe functii? NEVERTEBRATA asa se numeste. Guvernul trebuie sa ia masuri ca acest complex sa aiba mangement privat international neinregimentat politic. Toata lumea stie ca deciziile se iau de Nica si executate de profesionista conducere.
#4 Lacatusu06.04.2015,  22:20:38
Cum se fac numirile pe posturi si pe noile structuri la CEH? Care sunt criteriile de competenta si in urma caror concursuri? Trebuie sa iasa conducerea profesionista si sa ne raspunda. Care sunt specialistii in resurse umane care au oragnizat concursuri pe posturi? Cine a intocmit analizele de management din care au rezultat ca trebuie schimbati unii oameni? Nu cumva totul sa facut din razbunari si numiri politice si cu concursul sindicatelor mai ales ?
#5 Minerache07.04.2015,  01:10:21
nistore! Tu şi cu clanul Lupaşcu din Lupeni l-ai îndepărtat pe Jujan, acum trei ani. TU ŞI AI TĂI i-aţi cocoţat în vârful CEHului pe hoţul de andronache şi pe prostul de drăgoi. Nu merită scrişi cu literă mare. Acum, când situaţia este ireparabilă îl pui înapoi pe Jujan (între timp ajuns la PLR, şi ăsta merge la orice partid care-i asigură un ciolan pe măsură)să trântească el CEH-ul, să spună lumea că nu Ponta a omorât mineritul, ci Tăriceanu. Voi meritaţi picioare în kur, nu voturi...
#6 Prietenul07.04.2015,  07:13:37
Prietene Laurentiu, exista o posibilitate de salvare a CEH-ului si a Vaii Jiului si aceasta este apartenenta noastra la Uniunea Europeana. Dar pentru asta cineva trebuie sa stie sau sa studieze legislatia europeana, cineva din Vale sa vina cu un Proiect, da PROIECT nu cu ce se vrea acum adica nu cu externalizarii de servicii care vor duce la cheltuieli mai mari pentru aceste activitati. Iarasi ai fost depasit prietene. Toata lumea a uitat termoserviceurile sau cum sau numit. Strainii nu pot fi pacaliti de doua ori.
#7 johny07.04.2015,  08:32:21
nistor si razmerita au distrus ceh ul ei l au dat jos pe jujan acum trei ani si au gasit cea mai proasta solutie posibila dragoi dar si jujan e tinut in lesa de afaceri dubioase gen car petrila pentru ca iata bobar nu l lasa sa ia masuri cu cel mai incompetent director ndin vale cel de la lonea.
#8 ion07.04.2015,  13:46:23
in 2012 jujan si dragoi au facut un pact ...jujan nu l a obligat sa iese la pensie pe dragoi si l a tinut ascuns pe la uricani iar apoi cind clanul razmerita a luat puterea in baza aceluiasi pact jujan a fost dus la petrila pentru ca spunea el la vremea respectiva nu se vedea in stare sa preia alta mina deputatul din lupeni a gestionat toate numirile pina in acest an si dezastrul i se poate imputa corecta era acum organizarea unui concurs si numirea unui manager competent nici jujan nici blaj nu vor reusi nimic pentru ceh doar conturile lor vor fi pe o curba ascendenta din pacate nu se doreste rezolvarea situatiei nici in ultimul ceas pacat....iar jujan are legaturi cel putin ciudate cu unii baroni psd isti lucru care il trage rau in jos.
#9 Vasile07.04.2015,  20:15:37
Pai penalul de Rezmerita spunea ca nu l-a mai sunat nimeni in ultimile doua luni sa il intrebe de CEH dar a uitat ca in ultimii doi ani el a numit oamenii in functiile de conducere la CEH si e direct responsabil pentru ceea ce se intampla si pentru fatul ca a adus valea jiului in faliment pentru asta trebuie sa faca Rezmerita puscarie ca a tradat si a distrus valea jiului.
#10 jujika08.04.2015,  02:56:07
cand se vindeca iapa sub coada se mai redreseaza mineritul cu astia la conducere
#11 ion08.04.2015,  13:16:17
JUJAN E LA MINA LUI BOBAR CARE FACE CE VREA CU EL IN ZIARUL DVS AU APARUT ZECI DE ARTICOLE CU PROBLEMELE DE LA LONEA DAR ACOLO NIMENI NU SE POATE BAGA PESTE BARONUL DE LA PSD PETRILA.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Prezentă joi, într-o emisiune la un post naţional de televiziune, deputatul hunedorean liberal Carmen Hărău a făcut o s[..]
02.08.2015, 21:45   |    0 comentarii
Miercuri, într-o emisiune la B1TV, deputatul hunedorean Carmen Hărău a abordat, într-o manieră extrem de dură, pro[..]
09.07.2015, 17:30   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter