07.04.2015,  19:31:54 | 1 comentariu | 948 vizualizari GALERIE:     FOTO    
La două decenii de la înfiinţare, prin grija directorului general Costel Avram, / Sediul Apa Serv Valea Jiului a fost înnobilat cu o placă omagială de marmură
de Corneliu BRAN
Vrând să marcheze o dată istorică, 7 aprilie 1995, pentru firma pe care atât de bine o conduce, Costel Avram, directorul general al Apa Serv, a organizat marţi, 7 aprilie 2015, la sediul de pe strada Cuza Vodă din Colonia Petroşani, un moment aniversar.
 
Istoria spune că
la 7 aprilie 1995 la Petroşani s-a înfiinţat Regia Autonomă a Apei Valea Jiului, prin desprinderea regiei de apă, la vremea respectivă, de Regia Autonomă de Gospodărire Comunală şi Locativă, aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Hunedoara.
Din decembrie 2007, regia de apă îşi schimbă forma de organizare şi devine societate pe acţiuni, sub noua denumire de S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. Petroşani, societate care şi în prezent deserveşte circa 130.000 de suflete cu apă şi canalizare pe întreg cuprinsul Văii Jiului.
 
Punctul culminant
al evenimentului a fost dezvelirea unei plăci de marmură pe care stă scris: „Apa Serv – Apa este viaţă – 1995-2015 – Această placă a fost dezvelită cu prilejul împlinirii a 20 de ani de existenţă a S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. Petroşani – 7 aprilie 2015”.
Momentul de marţi dimineaţă a fost aşteptat de foarte multă lume, în primul rând de foşti sau actuali angajaţi ai acestei societăţi de apă, oameni care şi-au dedicat o viaţă muncii la singurul operator de apă din Valea Jiului. Oameni care au suferit odată cu proble­mele existente, oameni care poate că n-au fost plătiţi întotdeauna cât trebuie, dar au rămas devotaţi muncii lor, oameni care au trudit ca Apa Serv să ajungă ce este ea azi, o societate comer­cială care devine, datorită programului european şi preocupării conducerii şi colectivului, o societate tot mai moder­nă şi din ce în ce mai lipsită de grija zilei de mâine. Să nu uităm că în urmă cu câţiva ani se discuta de faliment, de faptul că cetăţenii din Vale vor ajunge iar la program de apă restrictiv, ca pe vremurile comuniste demult apuse… Astăzi avem apă în casă 24 de ore din 24, ştim că apa este 100% potabilă, ştim că apa e verificată şi e fără probleme. Acestea ar fi câştigurile.
Peste 200 de persoane au înfruntat frigul unei dimineţi care arăta parcă de toamnă târzie şi nu de primăvară. Preotul Gabriel Bulf a oficiat o slujbă de sfinţire a plăcii omagiale dezvelite la intrarea în sediul Apa Serv.
 
Discursurile
Printre invitaţi, alături de directorul general Costel Avram şi de toată conducerea Apa Serv, precum şi angajaţii de la birourile societăţii, a fost prezent şi primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, şi profesorul Sorin Radu, preşedintele Consiliului de Administraţie.
Discursurile ţinute de cei trei oficiali n-au fost lungi, deci n-au avut darul să plictisească.
„Apa înseamnă viaţă şi în Valea Jiului. 20 de ani de activitate, 20 de ani de muncă pentru acest colectiv. Nu vă ascund faptul că în continuare încă mai sunt 140 de oameni care lucrează de 20 de ani. Evenimentele ce ţin de aniversarea de 20 de ani vor continua, v-am spus că acum se scrie o carte despre ce înseamnă exploatarea apei în Valea Jiului, iar pe 8 mai vom oferi diplome ca să-i cinstim aşa cum se cuvine pe oamenii care au adus cinste acestei societăţi. La ora aceasta, societatea Apa Serv se comportă ca o societate comercială care respectă toate regu­lile economiei de piaţă. Din punct de vedere financiar, situaţia noastră este bună, acum putem să spunem că nu avem datorii, nu avem plăţi la stat, credite la bănci… Cert este că funcţionăm bine. Sigur, există problemele inerente, dar cu munca şi preocuparea noastră acestea vor trece. Important este să prestăm servicii de calitate către populaţie şi toate vor veni atunci de la sine, iar problemele se vor rezolva”, ne-a declarat directorul general Costel Avram.
„E un moment important, vreau să vă spun La Mulţi Ani tuturor! Sunt 20 de ani de când această firmă există, 20 de ani în care dumneavoastră şi ceilalţi colegi aţi lucrat pentru acest serviciu edilitar, şi anume, alimentarea cu apă (…). Să aveţi succes în continuare şi să vă dea Dumnezeu sănătate, pentru a putea să duceţi la capăt acest serviciu important”, a menţionat printre altele primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, în discursul său.
„Sunt 20 de ani de când APA, care dă viaţă, a început să aibă nu numai cantitate ci şi calitate. Prin eforturile comune ale conducerii Apa Serv, cu sprijinul primarilor din Valea Jiului s-au atras fonduri pentru o mai bună calitate şi distribuţie ale acestei ape, dar aceste eforturi care acum încheie o primă etapă trebuie să continue. Acesta este idealul nostru, al tuturor, eforturile se îndreaptă în acest sens. Noi considerăm că toată echipa aici de faţă, şi toate echipele care nu se văd, au contribuit la realizările celor 20 de ani. Vă mulţumim tuturor, vă urăm sărbători fericite, Dumnezeu să ne ajute!”, a spus profesorul Sorin Radu.
 
Una peste alta,
aşteptăm data de 8 mai, o dată când Costel Avram a promis că vom vedea printre invitaţi toţi foştii directori şi când cei din conducere vor să organizeze şi o mică petrecere la sediul societăţii. „Am fi făcut-o acum, dar nu se prea cădea. Suntem în Săptămâna Patimilor, nu era un gest creştinesc… Aşa că o lăsăm pe luna mai, când afară va fi şi mai cald şi vom putea face activităţile chiar şi afară, în curtea societăţii”, ne-a specificat directorul.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (1 )

#1 cetatan08.04.2015,  02:53:40
nu ne misca cu nimic chestia asta! daca nu au ce sa mai faca cu banii fac placi de marmura ca de-aia a scumpit apa,exact la asta ne mai sta capul,dar la Avram asta s-ar parea ca lumea crapa de necaz si saracie si baba se piaptana...


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Multe se mai întâmplă în ziua de azi, unele mai triste, alte mai vesele… Fără să vrem, miercuri, 25 marti[..]
26.03.2015, 20:22   |    0 comentarii
Vineri după-amiază, un grup de 38 de elevi din Petrila, toţi membri ai Organizaţiei „Salvaţi Copiii”, filiala Pet[..]
22.03.2015, 19:17   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter