08.04.2015,  20:33:19 | 0 comentarii | 538 vizualizari
Întâlnire de lucru / Modificări ale proiectelor de transport „Green-Line”
de Mihaela PETROŞAN
Ieri, la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara, a avut loc o întâlnire de lucru în care s-a analizat stadiul proiectelor de dezvoltare al noilor linii publice de transport ecologic între principalele aglomerări urbane ale judeţului.
 
Analiza detaliilor
Este vorba despre cele două proiecte specifice, Green Line în Valea Jiului şi Green Line Deva-Hunedoara, care înseamnă introducerea de mijloace de transport pe energie electrică, ecologice.
La întâlnire au participat, pe lângă consultantul proiectului, conducerea executivă a consiliului judeţean, primarii şi reprezentanţii municipali­tăţilor din Deva, Hunedoara, Petrila, Petroşani, Vulcan, Aninoasa, Lupeni şi Uricani.
Au fost prezentate şi analizate variantele de traseu, tipul mijloacelor de transport eligibile, sistemul propus pentru eliberarea biletelor/cardurilor de călătorie, sistemul de informare a călătorilor, supravegherea şi monitori­zarea transportului, cuprinse în studiile de feza­bilitate.
 
Unificare în Vale
Între schimbările adoptate, pentru transportul ecologic în Valea Jiului s-a decis modificarea şi completare Studiului de Fezabilitate în sensul unificării traseelor Petroşani-Uricani şi Petroşani-Petrila, astfel încât să funcţioneze o singură linie „verde” între Petrila şi Uricani, cu depoul la Vulcan. De asemenea, se are în vedere identificarea unor soluţii de conectare a călătorilor din oraşul Aninoasa la linia Petrila-Uricani. 
S-a convenit ca în perioada imediat următoare consultantul să facă o serie de anali­ze de trafic urmate de întâlniri cu reprezentanţii munici­palităţilor din Valea Jiului pentru stabilirea traseelor, a staţiilor, a punctelor de întoarcere.
Pentru linia verde de autobuze electrice dintre Deva şi Hunedoara s-a decis modificarea traseului propus iniţial în Studiul de fezabilitate, astfel încât să fie evitate suprapunerile cu liniile de transport public local din municipiul Deva, precum şi construirea depoului în municipiul Hunedoara în zona Hăşdat pe un teren ce va fi pus la dispoziţia Proiectului de către autoritatea publică locală.
 
Termen 15 mai
Pentru refacerea studiilor de fezabilitate s-a convenit termenul limită de 15 mai 2015. După refacerea studiilor de fezabilitate şi publicarea ghidurilor de finanţare pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile, autorităţile publice locale implicate vor alege forma de asociere eligibilă respectiv prin Acord de asociere sau constituirea unei/unor asociaţii de dezvoltare intercomunitară (ADI) pentru realizarea în comun a proiectului de dezvoltare şi de gestionare a transportului public de persoane în judeţul Hunedoara.
 
Finanţare pentru realizarea Planului de Mobilitate
În plus, Consiliul Judeţean Hunedoara are în intenţie identificarea unor surse de finanţare a unui Plan de Mobilitate Durabilă la nivelul judeţului Hunedoara, care să devină cadrul suport al proiectelor de transport urban de călători ce urmează a fi propuse la finanţare prin Programul Operaţional Regional pentru perioada 2014-2020. Principalele obiective ale Planului de Mobilitate Durabilă sunt: facilitarea accesului tuturor la locurile de muncă şi la servicii, reducerea poluării, a consumului de energie, îmbunătăţirea siguranţei şi securităţii, reducerea costurilor de călătorie, obţinerea unei mobilităţi urbane,  creşterea atractivi­tăţii zonei şi a calităţii mediului înconjurător.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter