03.11.2011,  11:36:58 | 0 comentarii | 648 vizualizari
Despre Nimeni
de Ziarul Vaii Jiului

Cred că, acum aproape un an, am scris un singur articol despre un oarecare Nemecec... sau cam aşa ceva, Cetitorul de gunoi se numea articolul, şi era vorba acolo, dacă îmi aduc aminte bine, despre faptul că omul era un plagiator, un agramat, un tip care a publicat într-o „carte” o teză furată... dar furată până la ultima virgulă, nu aşa... Îmi pare rău că am semnalat şi eu furtişagul şi, dacă articolul meu l-a supărat pe numit, îl rog să mă scuze. Azi, n-aş mai face la fel: nu e el primul „doctor” analfabet din România contemporană... Acum, mai bătrân şi mai înţelept cu un an, când văd un câine jigărit îl ocolesc la cinci metri. Pe stradă sunt atent, mai ales în jos: nu cumva să mai calc într-un rahat...

Aud că, de atunci, fără preget, „omul” mă pişcă într-o fiţuică pe care doar el o scrie şi tot el o citeşte. Cică aş fi printre... „demolatorii culturii locale”. Are dreptate. Numai că, în locul cuvântului „cultură” trebuie scris „incultură”... şi totul e perfect! Sunt chiar onorat să fiu înjurat, chiar fără să ştiu, alături de scriitori, precum Ion Hirghiduş, Marian Boboc, Gilbert Danco, de ziarişti precum Mihai Barbu sau Gheorghe Olteanu şi, nu în ultimul rând, de profesorul de peste Ocean, doctor pe bune, Alin Rus. Al cărui frate este autorul lucrării pe care „doctoraşul” nostru a copiat-o cuvânt cu cuvânt. Mai aud că lângă doctora­şul nostru s-au grupat şi alte nulităţi locale. Și unul, doar unul, aşa zis scriitor de pe la Hunedoara... care îl tot lingea, în urmă cu mulţi ani, pe „tovarăşu’”... ca şi omul nostru. Dar şi, spre surprinderea mea, prin preajmă e şi dom Valeriu. Care, când e cazul, îi şi prezintă din prezidii puturoase, tomurile pline de furtişaguri şi de, cum chiar dumnealui spunea la una dintre acele sindrofii, pline de greşeli. Pe dom Valeriu, fin scriitor şi bun cunoscător al limbii române, nu-l înţeleg, dar nici nu-l judec: e alegerea domniei sale. Iar pe ceilalţi câţiva ageamii literari chiar îi înţeleg...  

Mai aud că numitul m-a dat în judecată... cică l-aş fi jignit cu articolul meu... şi că eu aş fi câştigat... cum se spune. Ce? Nimic. Ce combaţi aia câştigi... Ba chiar că, mai apoi, Procuratura s-ar fi sesizat de furtişag şi l-a chemat chiar pe reclamant. Omul a plâns, şi-a smuls părul, a implorat să fie iertat... a furat, dar se căieşte.... Și autoritatea, miloasă, uşor plictisită (are dânsa alte daravele... nu să se lupte cu un neica nimeni!) i-a dar doar o amendă. Bună şi-aia... acum orice sumă e bună pentru un Stat în criză...  mai ales când vine de-a moaca. 

Ar mai fi multe de spus, dar mă opresc aici: m-a cuprins sila. N-am timp de războaie cu tipi care nu fac deosebirea între „miau” şi “mi-au”. Cetitorule instruit şi avid de Litera­tură... dacă mai citeşti numele meu scris în vreo fiţuică insalubră, menţionat de acest pigmeu... cultural(!)... şi chiar vrei să mă cunoşti... citeşte ultimul meu roman, apărut de curând la Ed. Aius, Îngere, vii?... la care, deşi am lucrat zece ani, nu are mai mult de o sută şaizeci de pagini... adică zece la sută dintr-o compilaţie a numitului, cu care se făleşte că a reprezentat (?) scriitorimea română la... Bruxelles! Doamne, iartă-l că nu ştie ce spune! Eminescu, Ion Barbu... s-ar răsuci în mormânt. Sau, poate, ar căsca.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter