29.04.2015,  22:20:14 | 0 comentarii | 1184 vizualizari
Proiect de hotărâre revocat care, dacă ar fi adus din nou în discuţie, / S-ar lăsa la Vulcan cu drumuri la DNA
de Gheorghe OLTEANU
Cu toate că unii dintre consilierii locali vulcăneni ar dori-o moartă şi după ce a fost dată la întors de către prefectura hunedoreană, şi după ce a fost revocată într-o şedinţă extraordinară...
 
…„Hotărârea Consiliului Local nr.30/ 2015
privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Vulcan a mijloacelor fixe din punctele termice, în vederea scoaterii din funcţiune şi casării” nu poate fi lăsată din vedere cu una, cu două. Asta, deoarece planează încă destule semne de întrebare în privinţa legalităţii modului în care s-a efectuat, acum patru ani, operaţiunea de scoatere, din punctele termice vulcănene, a aparatelor de contracurent vechi. Consilierii locali vulcăneni au votat împotrivă din prima, atunci când, în februarie, proiectul de hotărâre le-a fost băgat în dropboxul tabletelor.
 
„Am votat împotrivă,
explică liberala Alina Anamaria Cîrstoiu, pentru că am avut şi am mari îndoieli în ce priveşte legalitatea unui asemenea demers. Cu toate acestea, proiectul de hotărâre a trecut la acea dată, votat fiind de cu 2/3 de către majoritatea consilierilor locali PSD. Instituţia Prefectului şi-a făcut, însă, treaba în mod corespunzător – din nou, ţin să menţionez asta - şi l-a returnat, spre revocare”.
Problema  casării, în 2011, în lipsa unui temei legal, a aparatelor vechi din punctele termice a făcut, la vremea aceea, obiectul mai multor articole scrise de subsemnatul. Crezându-se pe cai mari, nimeni dintre mai marii administraţiei publice a Vulcanului sau dintre cei de la Pregoterm nu s-a sinchisit atunci. Fierul vechi - aflat în patrimoniul public, asta-i foarte important de reţinut – a fost tăiat în prostie, a fost încărcat în autocamioane şi dus, mai mult ca sigur, la vreun centru de achiziţie.
 
Dacă în momentul acela
s-a procedat complet în afara legii, nici după aceea nu a existat vreun demers, pentru intrarea în legalitate.
„Inventarierea patrimoniului public, înainte trecerii la dezafectarea acestor aparate, de către o comisie constituită la nivel de consiliu local, cântărirea şi licitarea fierului vechi ar fi trebuit să fie primele măsuri luate înainte şi în timpul scoaterii aparatelor vechi din punctele termice, afirmă acum, la fel cu a făcut-o şi în urmă cu patru ani, Alina Anamaria Cîrstoiu. Acesta trebuia să fie traseul legal care trebuia urmat”.
 
Ceea ce s-a încercat
cu hotărârea de consiliu local dată înapoi, în martie 2015, de prefectură şi revocată, culmea râsului, de către cei care au votat „pentru” nu este altceva decât o recunoaştere tacită a încălcării flagrante a legii. Între timp, să se reţină, obiecte ale patrimoniului public au fost distruse, puţin ştiu, probabil, ce şi cât fier vechi s-a vândut şi ce bani s-au încasat. Ce e de ciudat este faptul că, nici atunci şi nici după aceea, nu am auzit ca vreun organ al statului să se fi mobilizat, pentru a face întru totul şI până la capăt lumină în problema cu pricina.
 
Ei, şi acum e acum! 
Aş fi foarte curios care dintre consilierii locali vulcăneni va ridica din nou mâna, cu un vot aprobator, dacă proiectul acesta de hotărâre va fi repus în discuţie.
„Eu avertizez la modul cel mai serios, zice şi doamna Alina Anamaria Cîrstoiu, că orice ridicare de mână, orice vot pentru, fără a-l trece prin filtrul gândirii şi al conştiinţei, ci făcut doar la comandă politică, se poate lăsa, o spun fără menajamente, cu drumuri la DNA!”.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Am aflat, în fine, care a fost rostul acelei perechi de schiuri necăjite, de care nu se atingea nimeni, care, mai toată ia[..]
03.05.2015, 18:19   |    2 comentarii
Vineri, 24 aprilie, dimineaţa, la Primăria municipiului Vulcan au fost deschise plicurile sigilate cuprinzând documentele [..]
27.04.2015, 17:47   |    1 comentarii
Se aude că recentul concurs pentru ocuparea unor posturi de paznic s-a lăsat cu cântec la Primăria municipiului Vulcan.22.04.2015, 19:50   |    8 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter