14.05.2015,  21:10:55 | 1 comentariu | 988 vizualizari
După ce, în fine, guvernul a intervenit, putem vorbi despre / Reluarea lucrului pe şantierul instalaţiei de la SE Paroşeni al instalaţiei de desulfurare a gazelor de ardere şi a celei de colectare, transport şi depozitare a zgurii şi cenuşii în şlam dens de la SE Paroşeni
de Gheorghe OLTEANU
Încă e liniştepe şantierul viitoarei instalaţii de desulfurare şi de evacuare a şlamului dens de la SE Paroşeni. SC Tecnoservice Bucureşti SA şi subcontractorii săi şi-au retras toate echipele de lucru, aşa că perimetrul investiţiei e pustiu.
 
Singurul cu care, ieri, 
am putut să stau de vorbă a fost doar tânărul Adrian George Ciufu, „Erection-Service Dept./ Site Engineer”, cum este scris pe cartea lui de vizită. Dumnealui se scuză că nu prea are ce să-mi spună. Mai marii lui nu l-au mandatat, ca să dea mai multe relaţii în această perioadă, aşa că, împreună, am mers la beneficiar. Pe ing. Doru Vişan, directorul SE Paroşeni, l-am prins oarecum bine dispus. Era de aşteptat după ce, înainte cu zi, se anunţase acordarea acelui împrumut de stat menit să scoată din impas termocentralele Paroşeni şi Mintia, încă încorporate în CEH.
 
Cu oarecare greutate,
recunosc, l-am convins să-mi răspundă la cele trei întrebări pe care mi le formulasem, ca să i le pun. Totuşi, înainte de a fi de acord cu răspunsul oficial, în scris, pe care domnia sa se oferise să mi-l trimită, ulterior, prin e-mail (pe care, la ora 13:30, nu-l primisem încă), am reuşit să scot câteva cuvinte de la dumnealui. Ajutorul de stat pe care l-a aprobat guvernul are, am înţeles de la domnul director, şi o componentă pentru plata TVA-ului rămasă restantă la lucrările instalaţiei de desulfurare şi de evacuare a şlamului dens. 
 
Odată plătită o parte
din TVA, lucrul se va relua negreşit. Dar nici chiar directorul Doru Vişan nu poate spune exact când se va petrece asta. Depinde de cât de rapid se mişcă actele emise la nivel de guvern. În prima fază vor fi plătite patru milioane de euro din datorie, urmând ca, apoi, pe baza unei garanţii asiguratorii, să fie dat şi restul de trei milioane. Vestea asta, am constatat după aceea, l-a bucurat şi pe mister Frank, cum îi spun cei de la Tecnoservice reprezentantului concernului franco-german care realizează instalaţia.
 
Nu am primit
însă un răspuns mulţumitor la întrebarea care se referea la cauzele care au dus la întreruperea îndelungată a lucrului. Directorul SE Paroşeni le-a invocat pe cele financiare, dar, elegant şi cu diplomaţie, s-a ferit să numească vreun vinovat. Sau vinovaţi, mă rog. În tot cazul, ceea ce pot spune în acest moment este că, atât la nivel de conducere al uzinei Paroşeni, cât şi la cel de şantier - şi, mai mult ca sigur, şi la vârful societăţii constructoare bucureştene – s-a instalat optimismul. În două-trei săptămâni, cel mai târziu o lună, odată cu plata sumelor de bani restante, se vor relua lucrările la instalaţia de desulfurare şi şlam dens. Întârzierile de până acum vor determina, mai mult ca sigur, şi decalarea termenelor de punere în funcţiune a instalaţiei. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Când ziaristul merge pe un şantier, fiţi sigur că nu se duce ca să scrie poezii sau să culeagă folclor. La un asemenea[..]
02.09.2014, 21:14   |    0 comentarii
Nu doar pentru eu, care, merg lunar să scriu despre ce se mai petrece pe şantierul instalaţiei de desulfurare de la SE Paroşen[..]
13.08.2014, 21:39   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter