20.05.2015,  21:14:35 | 1 comentariu | 582 vizualizari
În judeţ / Ar fi locuri de muncă, dar de ce nu le găsim?
de Ziarul Vaii Jiului
Garanţia pentru Tineret este un program de ghidare pentru tinerii care sunt în căutarea unui loc de muncă. Cu toate că ar părea că în judeţul Hunedoara nu găseşti de lucru nici de cauţi cu lumânarea, în data de 19 mai în judeţ erau disponibile 827 locuri de muncă. Vi se pare puţin?
 
Hunedoara este pe locul 8 în ţară după numărul ofertelor, imediat după judeţul Timiş. Iată situaţia locurilor de muncă vacante în fiecare judeţ: 2.953 - Cluj, 2.373 - Bucureşti, 985 - Arad, 967 - Prahova, 955 - Argeş, 948 - Ilfov, 841 - Timiş, 827 - Hunedoara.
Aşadar, dacă încă nu aţi găsit un loc de muncă, poate fi din cauză că nu aţi ştiut unde să căutaţi, sau cum să căutaţi. Cel mai dificil este pentru tinerii sub 25 de ani, care nu au cum să treacă bariera experienţei. În momentul de faţă, fiecare AJOFM din ţară are obligaţia de a ghida conform unei strategii prestabilite, în cadrul programului Garanţia pentru Tineret, fiecare tânăr, indiferent de pregătire. Tot ce trebuie să faci dacă eşti începător pe piaţa muncii este să te înscrii pe http://garantiapentrutineret.ro/. Odată înscris orice tânăr se întâlneşte cu un consilier, este diagnosticat din punct de vedere al pregătirii şi aşteptărilor, apoi i se adresează o ofertă care poate consta într-un program de ucenicie, un stagiu, un curs de formare profesională sau direct un loc de muncă. În Hunedoara sunt 10 agenţii de ocupare a forţei de muncă, dintre care 4 în Valea Jiului. 
Conform ultimelor modificări aduse de Ministerul Muncii programului, se pune accent pe măsurile de activare, cu includerea obligatorie a componentei de formare şi consiliere pentru toţi şi de acordare a subvenţiilor şi/ sau indemnizaţiilor, pentru a atrage mai multe fonduri structurale ale UE. Parteneri­atul constituie piatra de temelie a întregului set de reforme. Se urmăreşte integrarea  partenerilor sociali, reprezentând atât segmentul cererii, cât şi cel al ofertei de forţă de muncă, prin încheierea de  parteneriate cu serviciile publice de ocupare şi cu autorităţile locale. Finanţarea totală propusă pentru întreaga gamă de reforme şi iniţiative în cadrul schemei se ridică la un total de 470,48 mili­oane euro (suma estimată pentru 2014 şi 2015).
Sonia LIBERESCU


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 al21.05.2015,  09:15:55
De ce nu le gasim? pentru ca sunt aranjate! Te duci la fortele de munca si iti spun ca sunt posturi libere dar de fapt ele deja sunt ocupate de pilosi... si asta se intampla la noi in HD CA DACA TE DUCI INTR-UN ORAS MAI MARE TI-AI GASIT IMENDIAT DE LUCRU FARA BANI SI FARA PILE...ne mai miram de ce pleaca tineretul...


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter