03.11.2011,  08:18:06 | 0 comentarii | 456 vizualizari
În cazul „şpagă pentru BAC”, degringoladă mediatică la ISJ Hunedoara / Ziarul Văii Jiului semnalează, iar Lăutaru şi ai lui se autosesizează de altundeva, unde nu s-a scris
de Ziarul Vaii Jiului

Deşi a recunoscut că a cotizat la examenul de bacalaureat, alături de părinţii fiicei sale din cadrul Colegiului “Mihai Viteazu” din Vulcan, o femeie din localitate, I.B., a primit răspuns de la Inspectoratul Școlar Hunedoara că nu este adevărat.

„Eu am recunoscut de la început, am şi făcut reclamaţie că am fost constrânşi să dăm bani. Fiica mea a fost certată în faţa clasei de diriginta ei, Cristina T., care i-a reproşat că a refuzat să dea bani. Noi am dat o parte, dar nu am avut de unde să dăm până la 6 milioane, cât ni se cerea. Pentru acest lucru am făcut plângere, am fost şi la ziare şi au tupeul şi nesimţirea să spună că nu este adevărat. Cum să spună acest lucru, când au primit banii din mâna mea? Astfel de oameni ne învaţă nouă copiii? Astfel de oameni, care mint cu neruşinare şi iau bani cu nemiluita? Nu vreau să îi bag pe toţi profesorii în aceeaşi oală, că nu sunt toţi aşa, dar nu este păcat să se mânjească pentru câteva sute de lei? Nu le ajung meditaţiile pe care le impun şi banii pe care nu-i declară? Este sub orice critică ce se întâmplă în sistemul de învăţământ şi mai cer respect, deşi sunt nişte mincinoşi”, spune, supărată, femeia.

Mai mult, în răspunsul destul de sforăitor trimis de Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) Hunedoara, se arată că, deşi a fost înregistrată sesizarea cu numărul 10181/28.07.2010 cu privire la colectarea de fonduri pentru desfăşurarea examenului de Bacalaureat - sesiunea iunie-iulie 2010, a fost demarată o anchetă după ce a apărut articolul în cotidianul nostru, căruia i-au greşit şi numele.

„Inspectoratul Școlar Hunedoara, în conformitate cu prevederile Statutului personalului didactic aprobat prin Legea nr. 128/1997, completată, modificată şi republicată, în baza art. 11 (16) din OMECI nr. 5507/06.10.2009, a OG nr. 27/30.01.2002 privind activităţile de soluţionare a petiţiilor, aprobată prin Legea 223/23.04.2002, a Regulamentului de organizare şi desfăşurare a inspecţiilor şcolare, respectiv a Regulamentului de organizare şi funcţionare a inspectoratelor şcolare, s-a autosesizat (ne întrebăm când oare se va autosesiza ISJ Hunedoara şi va lămuri şi cazul cu valenţe penale al directorului Toroapă de la Liceul de Informatică Petroşani, acela când acesta a încălcat legea anul trecut şi asupra căruia vom reveni cât de curând - n.r.)  pentru a cerceta aspectele deficitare la care făcea referire publicaţia Gazeta Văii Jiului din 19 iulie 2010, cu privire la desfăşurarea examenului de Bacalaureat – sesiunea iunie – iulie 2010, unde se făcea referire şi la colectarea de fonduri. Echipa de verificare, formată din inspector de specialitate, dr. Ing. Manolea Mihaela şi director, prof. Ilyes Ecaterina, a cercetat aspectele deficitare la care se face referire. În urma acţiunii de verificare, pe baza notelor de relaţii solicitate directorului instituţiei, diriginţilor claselor terminale, elevilor absolvenţi şi părinţilor, a fost întocmit un raport care a fost prezentat spre aprobare conducerii inspectoratului şi din care nu se confirmă colectarea fondurilor în scopul menţionat”, se arată în răspunsul ISJ Hunedoara.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter