08.06.2015,  00:20:02 | 5 comentarii | 1417 vizualizari
Alegerile de săptămâna trecută au confirmat: / Puterea PSD Lupeni stă în numărul, calitatea şi determinarea membrilor şi simpatizanţilor săi şi în noul şef al organizaţiei, ales în unanimitate, profesorul şi deputatul Cristian Resmeriţă
de Ziarul Vaii Jiului
Dacă ai fi intrat joi, 4 iunie, în sediul PSD Lupeni de la „Nivelt”, nu doar că nu ai fi găsit un loc unde să te aşezi, ci nici nu ai fi avut unde să arunci un ac. Motivul acestei aglomera­ţii a fost de ordin organizatoric: conferinţa de dare de seamă şi alegeri a organizaţiei municipale PSD Lupeni. 
 
Dacă pentru orice formaţiune politică (sau sindicală) conferinţa de dare de seamă şi alegeri reprezintă cel mai important moment din viaţa organizaţiei, atunci pentru cea mai numeroasă şi articulată organizaţie politică din Valea Jiului, cum este cazul PSD Lupeni, conferinţa reprezintă un moment nu doar de analiză, ci şi de acţiune. Ca să ne exprimăm matematic, importanţa unei conferinţe este direct proporţiona­lă cu numărul de membri. Şi, dacă am reţinut bine, PSD Lupeni are aproape 1.400 de membri de partid! În privinţa numărului simpatizanţilor, acesta poate fi lesne dedus, prin banale operaţiuni aritmetice, din moment ce la toate alegerile desfăşurate din anul 2.000 încoace (locale, judeţene, parlamentare, prezidenţiale), organizaţia PSD Lupeni a spulberat, pur şi simplu, opoziţia din localitate, clasându-se şi într-un top al organizaţiilor PSD din România pe primul loc şi pe podiumul organizaţiilor cu cele mai bune rezultate. Dar nu contează doar numărul membrilor şi simpatizanţilor, ci şi calitatea şi determinarea acestora, iar la Lupeni, o ştie tot lupeneanul, majoritatea membrilor PSD sunt oameni cu reale calităţi şi realizări în viaţă, oameni respectaţi de comunitatea lor.       
Revenind la conferinţă, membrii PSD au aflat ceea ce şi ei ştiau, deoarece şi-au adus şi ei aportul: proiectele realizate în ultimii doi ani în Lupeni. Apoi, au discutat aplicat, cu responsabilitate, pe marginea programului de activităţi pe următorii trei ani, un program nu doar politic, ci şi de dezvoltare edilitară. 
Dacă la alte organizaţii PSD din Valea Jiului alegerile au fost făcute pe sub masă, ieşind în fruntea lor chiar… pedelişti, la Lupeni pesediştii lupeneni au lucrat la vedere, într-o deplină transparenţă şi coeziune. De aceea alegerile pentru conducerea organizaţiei municipale PSD Lupeni au fost libere, fără coterii, ceea ce arată democratizarea reală a acestei organizaţii. Votul celor 133 de delegaţi prezenţi la conferinţă conform prevederilor Statului a cimentat şi mai mult proverbiala bună înţelegere a pesediştilor lupeneni.
Delegaţii au ales cu unanimitate noua componenţă a biroului executiv în următoarea componenţă: prof. Cristian Resmeriţă (preşedinte), Viorel Iacob Mesaroş (preşedinte executiv), prof. Cornel Damon Lungan (vicepreşedinte), prof. Maria Pestrea (preşedinta organizaţiei Femeilor Social Democrate, vicepreşedinte), Viorel Vasian (preşedintele Seniorilor, vicepreşedin­te), Costică-Felix Someşan (liderul organizaţiei de tineret – vicepreşedinte), Ilie Romoşan (vicepreşedinte), Dan Marcu (secretar executiv), Leontina Stanciu (trezorier), Nicolae Tuvene, Teodor Mangu, Olimpiu Stoicuţa, Gheorghiţă Manolache, Ion Pîrvulescu, Teofil Dobrean, Ovidiu Adrian Misaroşi, Rodica Cîmpean, Lucian Resmeriţă, Darius Cîmpean, Florica Borc, Florinel Nicuşor Chiroşca (membri). 
Dezideratul politic - la prima vedere uşor de atins (ţinând cont de victoriile la scor obţinute până acum de organizaţia PSD Lupeni) - îl constituie câştigarea alegerilor locale şi parlamentare ce vor avea loc probabil în 2016. 
Iar pe tărâmul edilitar-gospodăresc obiectivul principal este finalizarea proiectelor aflate în curs de derulare, alături de viceprimarul Lupeniului şi de echipa de consilieri locali. La acest capitol până şi opozanţii de meserie ai PSD recunosc că PSD Lupeni se află în grafic.
Discursul lui Dan Marcu a fost o veritabilă lecţie politică, Marcu fiind unul dintre cei mai vechi pesedişti din judeţ. Să sperăm că preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, şi-a luat notiţe… 
Sonia LIBERESCU


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (5 )

#1 nelu08.06.2015,  13:42:57
Viorel Mesaros ,ce cauta piticul asta libidinos in fruntea partidului ,e un pupa p.....e care a facut o puscarie pe str. Viitorului cu gard de 3m sa nu zboare ciorile din blocul vecin.Succes la alegeri si puscatorie usoara.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
►Colegiul elector Uricani-Lupeni-Vulcan, primul loc pe ţară!
Ieri după amiază, de la ora patru [..]
04.11.2014, 20:51   |    17 comentarii

Printre finanţatorii nedeclaraţii oficial ai campaniilor electorale duse de către PSD Lupeni se numără, în primul rând, firme[..]

31.01.2012, 22:29   |    7 comentarii

Alexandru Lăutaru, inspectorul şcolar general, a declarat la emisiunea „Verde-n faţă”, de la televiziunea Kapital Pe[..]

29.01.2012, 19:38   |    11 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter