29.10.2011,  18:47:35 | 0 comentarii | 498 vizualizari
Primim la redacţie / Către SC APA SERV VALEA JIULUI SA
de Ziarul Vaii Jiului

Domnului Director

Subsemnatul, Șchiopu Ioan Dorel, consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Vulcan, vă supun atenţiei următoarele:

În municipiul Vulcan s-a luat măsura debranşării de la reţeaua de apă a unor scări de bloc în care există mari restanţieri la plata apei.

Deşi acţiunea de debranşare este explicată prin situaţia - înţeleg, foarte gravă – a neîncasărilor facturilor emise de pentru consumul de apă, acest demers afectează în mod direct şi un foarte mare număr de apartamente cu plata la zi, ignorându-se astfel prevederile Legii 241/2006, conform cărora serviciul de alimentare cu apă este unul public iar dreptul de acces nediscriminatoriu şi de utilizare a acestuia este garantat tuturor utilizatorilor.

Foarte grav, mai ales pentru cei care nu au datorii dar sunt debranşaţi din cauza altora, este faptul că le lipsesc instrumentele necesare ieşirii dintr-o astfel de situaţie sau sunt în imposibilitatea de a le aplica.

 

Domnule Director,

având în vedere cele prezentate mai sus, vă propun discutarea şi adoptarea a urmă­toarelor două măsuri:

1. Scutirea de la plata taxei de sigilare percepută de SC Apa Serv SA de la cei care îşi realizează branşamente individuale. Această taxă, în cuantum de 46, 25 lei (37,30 lei + TVA), poate fi cel puţin suspendată pe o perioadă de câteva luni în condiţiile în care contravaloarea ei nu acoperă cheltuieli materiale, cu combustibil sau energie. Mai mult, consider că eliminarea acestei taxe va stimula realizarea de branşamente individuale cu efect pozitiv, direct asupra nivelului de recuperare a datoriilor, sumele încasate astfel acoperind fără probleme pe cele „pierdute” prin neaplicarea taxei.

2. Modificarea aliniatului 1, partea B (Etape procedurale şi condiţii de realizare) din „Regulamentul pentru contorizarea individuală în cadrul condominiilor” aflat în vigoare şi aplicat de SC Apa Serv SA, în sensul eliminării condiţiei de a obţine acordul tuturor coproprietarilor pentru acţiunea de debranşare. Această condiţie este una foarte restrictivă întrucât există multe situaţii în care proprietarii sunt plecaţi din localitate şi nu pot fi contactaţi. Mai grave şi poate mai frecvente sunt cazurile în care este nevoie chiar de acordul datornicilor, iar aceştia nu au nici un interes să-şi exprime acest acord fiind „mai protejaţi” de  situaţia actuală, a branşamentului comun.

 

În altă ordine de idei, cred că foarte multe dintre persoanele fizice cu datorii (unele uriaşe, de ordinul sutelor de milioane de lei vechi) au ajuns în situaţia aceasta urmare aplicării defectuoase, uneori aberante, a Ordonanţei nr. 41 / 2001. Îndreptarea neregulilor din vremea când plata acestui serviciu trebuie suportată de către autorităţile publice locale poate contribui la rezolvarea situaţiei multora dintre datornici.

Personal sunt de acord că datoriile SC Apa Serv SA trebuie recuperate, că debranşarea este o soluţie care poate influenţa recuperarea acestora, însă cred că este nevoie de o analiză serioasă a fiecărei situaţii în parte. Fără a scoate din discuţie persoanele fizice cu datorii, acţiunile trebuie orientate cu prioritate în direcţia marilor datornici, persoane juridice, instituţii publice.

Vă mulţumesc şi vă asigur de consideraţia mea.

Șchiopu Ioan Dorel, consilier local

(Vulcan, str. N. Titulescu, nr. 25, sc. 5,

ap. 7, jud Hunedoara,  tel. 0722672187,

e-mail: dorelshd@yahoo.com


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter