03.11.2011,  10:40:11 | 0 comentarii | 456 vizualizari
Scrisoare deschisă / Stimate domnule prim-ministru,
de Ziarul Vaii Jiului

Ne adresăm dumneavoastră convinşi că vreţi să reprezentaţi obiectiv şi fidel interesele cetăţenilor care au acordat partidului pe care îl conduceţi votul de încredere.

Noi, membrii Federaţiei Educaţiei Naţionale, vă solicităm să vă respectaţi intenţiile declarate în campania electorală de a contribui eficient şi direct la reflectarea nevoilor actuale şi reale ale salariaţilor din învăţământ şi la soluţionarea optimă a acestora prin activitatea dumneavoastră. înem să vă aducem aminte că în campania electorală vorbeaţi de aplicarea imediată a Legii 221/2008 ca după preluarea mandatului să continuaţi, în maniera Guvernului Tăriceanu, blocarea aplicării actului normativ iar acum să ne cereţi să renunţăm la încă 25% din venit. 

În aceste condiţii, curba de sacrificiu la care angajaţii pe care îi reprezentăm sunt supuşi este discriminatorie, cu vădită tentă de umilire, şi vă solicităm să o opriţi.    

Tocmai de aceea, vă adresăm încă o dată solicitarea de a veni în sprijinul nostru şi de a susţine prin demersuri legislative juste eforturile noastre de a asigura cetăţenilor din România un învăţământ de calitate susţinut financiar corespunzător importanţei strategice a domeniului pe care îl reprezentăm. Nu cerem decât un trai decent reflectat într-o salarizare corespunzătoare, obiectivă, în condiţii legale şi optime de muncă. Înţelegem că pe agenda dumneavoastră de lucru adoptarea unor măsuri ferme anticriză este prioritară. Revenim, de aceea, cu insistenţă şi fermitate, invitându-vă să răspundeţi apelului nostru la dialog şi să renunţaţi la diminuările salariale propuse  pentru învăţământ. 

Dorim să vă aducem la cunoştinţă că în ultimii cinci ani numărul angajaţilor din sistemul educaţional a scăzut continuu cu peste 50.000 de posturi. Astfel, dacă în 2005 în învăţământ erau angajaţi 413.000 de salariaţi, în 2010 numărul acestora a scăzut la circa 360.000. Asta în condiţiile în care în administraţia centrală şi locală numărul angajaţilor aproape s-a dublat în ultimii 5 ani.  În aceste condiţii, solicităm acelaşi tratament cu cel aplicat salariaţilor din regiile autonome şi din societăţile cu capital de stat unde nu vor fi aplicate reduceri salariale invocându-se restructurările de personal făcute în ultimii ani. Avem convingerea că nu ne veţi dezamăgi şi veţi susţine neaplicarea diminuărilor salariale pentru învăţământ, făcându-ne astfel dovada că aţi înţeles că o astfel de măsură ar conduce la o scădere a calităţii actului educaţional şi la plecare masivă a personalului didactic calificat din sistem. 

Vă mai solicităm, domnule prim-ministru, să manifestaţi o atitudine fermă şi să îl demiteţi imediat pe actualul ministru al Educaţiei, Daniel Petru Funeriu, care prin măsurile luate în ultima perioadă a încălcat grav legislaţia în vigoare. Prin refuzul permanent al dialogului, prin atitudinea sfidătoare, prin folosirea inspectorilor şcolari generali dar şi a unor directori în exercitarea de presiuni asupra salariaţilor din învăţământ aflaţi în conflict de muncă legal, domnul ministru a dovedit incapacitatea gestionării stării de criză pe care a amplificat-o prin toate deciziile pe care le-a luat. De hotărârea dumneavoastră depinde soluţionarea conflictului de muncă care poate prejudicia atât sfârşitul actualului an de învăţă­mânt cât şi începutul anului şcolar viitor.

Costantin CIOSU
preşedinte


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter