03.11.2011,  09:07:19 | 0 comentarii | 482 vizualizari
Scrisoare deschisă către un primar dintre / Vulcan şi Uricani căruia nu-i voi pronunţa numele
de Ziarul Vaii Jiului

Domnule „primar”,

În decembrie 1989, când, preţ de două săptămâni, am ocupat fotoliul de primar al municipiului în care m-am născut, în care am crescut şi în care trăiesc, eram convins că soarta acestui oraş va fi una pe măsura oamenilor de înaltă ţinută morală care locuiesc în acest municipiu.

Nu mi-am dorit, nici atunci şi nici acum, funcţii şi demnităţi publice înalte, convins fiind că sunt alţi oameni mai competenţi (!) care pot conduce destinele oraşului. Nicidecum însă nu mi-am imaginat că, peste ani, oraşul va ajunge pe mâna unui turnător la Securitate, dovedit în justiţie, aciuiat în fotoliul de primar prin minciună şi fraudă, un om care, la Revoluţie, stătea ascuns prin cotloane, se ruga să nu cadă ceauşiştii şi scria rapoarte la Secu’ despre cei care aveau curajul să se opună regimului căruia îi rămăsese obedient. La ultima apariţie pe care aţi avut-o la o televiziune locală (şi mă întreb dacă nu cumva „transmisiunea” a fost plătită din bugetul public al municipiului nostru?), când v-am văzut roşu ca racul, am crezut că, în sfârşit, vă este ruşine. Aveam să mă conving însă că nu eraţi decât roşu de furie. Pentru că numai un om furios, hăituit de propria-i neputinţă, este în stare să jignească şi să-i desconsidere pe toţi cei din jurul său, văzându-i doar ca pe nişte duşmani ce vor să-l dea jos de pe soclu. 

Dacă nu v-aş cunoaşte atât de bine, aş fi tentat să cred că, atunci când aţi vorbit despre mine ca despre un consilier local care nu ştie să citească un document oficial, aţi vrut să faceţi un spirit de glumă. Din păcate, nu aveţi pic de haz şi, din gura dumneavoastră, ironiile sunt doar înjurături ieftine. Cât despre cine şi cum ştie să citească şi cine şi cum ştie să scrie un document oficial, vă reamintesc că, în ultimele luni, v-am întors câteva proiecte de hotărâre lansate în consiliul local, din motive de... proastă redactare. 

Am primit cu mult haz afirmaţia dumneavoastră, potrivit căreia dacă aţi pune pe perete fotografia mea şi a unui amic de la un ziar local, „ar fugi patrupedele din oraşul nostru”. Vă mărturisesc, cu toată sinceritatea, că dacă aş fi convins că asta e soluţia ca locuitorii din oraşul nostru să scape de câini şi de şobolani, nu aş ezita să umplu toţi stâlpii cu fotografiile noastre. Pe cheltuială proprie. Din păcate, realitatea este că pe garduri trenează încă, din diverse campanii electorale fotografiile dumneavoastră şi ale familiei dumneavoastră, despre care există bănuieli că ar fi fost plătite din bani publici. Oare să înţeleg, după logica pe care aţi descris-o, că din acest motiv nu fug câinii şi şobolanii din oraşul nostru? Pentru că nici fotografia dumneavoastră nu e în stare să-i sperie? Nu mă miră, la urma-urmei, „patrupedele” acestea trag la... gunoaie. Iar în municipiul nostru gunoaiele sunt peste tot, cu toată că noi, cetăţenii, plătim bani grei pentru servicii de salubritate şi adiacente acestora. 

Înţeleg, din ieşirile dumneavoastră publice şi din articolele pe care alte „patrupede de curte” le scrijelesc împotriva mea şi a celor care cred în soluţiile mele, că simţiţi cum se clatină scaunul pe care-l ocupaţi, vă reamintesc, prin fraudă. Vă invit, dacă tot vă consideraţi un om cult şi „citit” să încercaţi să ridicaţi ştacheta luptei politice. Știu că e greu pentru un om care a absolvit destul de greu studiile elementare şi este şi mai greu pentru un securist care a lipsit tocmai de la lecţia de... educaţie civică. 

Personal, vă asigur că nu sunt un duşman, nici măcar un inamic al dumneavoastră. De nevoie, pentru că acest oraş nu mai poate rămâne la cheremul şi la dispoziţia poftelor dumneavoastră, mă consider un competitor care, în ochii publicului, a devenit favoritul acestui meci. Un meci pe care nu ţin neapărat să-l câştig eu, dar sunt convins (la fel cum sunt tot mai mulţi dintre cetăţeni) că trebuie să-l pierdeţi dumneavoastră.

Aţi observat desigur că nu v-am rostit, în  această misivă, numele. E un obicei pe care l-am împrumutat chiar de la dumneavoastră. Nici n-am să pun pe altcineva (cum văd că vă place să faceţi dumneavoastră) să vă pocească numele în diatribe latine. Dar nu vă faceţi probleme, oamenii ştiu mai bine cine suntem, fiecare dintre noi. Deocamdată, eu rămân acelaşi sincer consilier local PNL.

Constantin BRÂNDUȘE


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter