03.11.2011,  14:13:36 | 0 comentarii | 663 vizualizari
Sub privirile îngâduitoare şi “dezinteresate” ale inspectorul general Lăutaru / Paul"Rusu, un ex-învăţător din Șerpărie, toacă miliarde din cotizaţia dascălilor ca să le spună ultimele bancuri cu Bulă. Și cu ciobanul mioritic...
de Ziarul Vaii Jiului

Domnul Paul Rusu, liderul veşnic al SIP Hunedoara, se ascunde sub un nume foarte generic („Biroul Executiv al Sindicatului Învăţământ Preuniversitar Hunedoara”) şi dă, extrem de curajos, un comunicat (nr. 301/ 27.02.2010) presei din Valea Jiului prin care îşi exprimă surprinderea şi indignarea că un coleg de-al nostru, profesorul Mihai Barbu, fost director al LIP, ar putea fi promovat (fără consultarea lui), într-o funcţie oarecare la ISJ Hunedoara.

Acest Paul Rusu se crede însă omul providenţial care dintr-un biet învăţător din fundul Șerpăriei (unde, după plecarea individului la Deva, a trebuit să fie ridicată o biserică pentru a-i fi iertate practicile sindicale) să ajungă în fruntea unui sindicat ce cuprinde peste 6.000 de dascăli oneşti (minus cei aflaţi concomitent pe funcţii şi pe rolul cercetărilor penale, ca Toroapă C.). Aceşti dascăli îi varsă lunar, cu bună-cre-dinţă, peste un miliard de lei în conturile sale parcă fără fund. Cu aceşti bani, Rusu şi compania de zgomote sindicale se pregătesc intens să înveţe pe de rost ultimele bancuri cu Bulă pentru a fi interpretate, în sala „Lucian Blaga”, la fiecare întâlnire cu directorii din judeţ. Ca să ştie lumea cu ce se ocupă acest actor de doi bani, facem public, în exclusivitate pentru membrii săi de sindicat care nu au acces în sferele înalte ale ISJ-ului, bancul cu ciobanul (Paul?). Bancul a fost spus exact în forma pe care o reproducem mai jos, menţionând doar că în sală se afla şi cuvioasa Maică Stareţă de la Seminarul de pe lângă Mănăstirea Prislop.

 

ATENȚIE! LIMBAJ LICENȚIOS MARCA PAUL RUSU:

- Bă, ciobane, ale cui sunt oile astea?

- Ale obştii care mi le-a încredinţat!

- Vezi că-ţi fut două că tocmai au intrat pe păşunea mea!

- Din partea mea poţi să le fuţi pe toate că nu sunt ale mele!

Menţionăm că onor conducerea ISJ s-a delimitat imediat de felul în care reprezentantul sindical al intelectualităţii judeţene s-a exprimat public faţă de doamne şi de o faţă bisericească.

La urma urmei, Paul Rusu are perfectă dreptate. Suntem în asentimentul lui când spune că un om ca distinsul nostru coleg de redacţie, prof. Mihai Barbu, autor a vreo 10 cărţi despre literatura, istoria şi spiritualitatea Văii Jiului, nu are ce să caute, nici în ruptul capului, la Deva, acolo unde s-ar întâlni zilnic cu sindicalişti care sunt la zi cu anecdotica porcoasă.

De fapt, ceea ce îl doare din ce în ce mai tare pe Paul Rusu este faptul că Mihai Barbu a înfiinţat un alt sindicat (SIP-FEN Valea Jiului), care are reprezentativitate judeţeană, sindicat care face lucruri temeinice şi nu culegeri şi recitaluri din viaţa şi opera lui Bulă.

Vom reveni.

 

Ultima oră: Deţinem informaţii şi dovezi certe, furnizate de corespondentul nostru special pe câmpul de bătălie de la ministerul de resort, că ieri - la ora 9.35 - dintr-un autoturism de Hunedoara s-au descărcat, prin metoda din mână-n în mână, kilograme de produse dacice. De ce? Vreo 15 profesori agitatori de la Teoreticul lupenean compuneau de zor, în chiar sediul ministerului, delaţiuni dezinteresate la adresa fostului director. Care, unora dintre ei, le-a fost cândva şi profesor şi diriginte. Iar agitatorii, bănuim, musai să aveau nevoie de întăritoare. Asta ca să nu credem că,"Doamne fereşte, apără şi păzeşte!, organele din teritoriu ar fi făcut cinste cu respectivele produse dacice chiar responsabililor din minister pentru a închide astfel, cu slănină şi lichide, drumul firesc de reîntoarcere a domnului Tănase la conducerea liceului lupenean. 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter