04.11.2011,  12:04:21 | 0 comentarii | 403 vizualizari
Scrisoare deschisă / „Ce vină au pacienţii noştri, domnule Ile?”
de Ziarul Vaii Jiului

 

Domnului primar Gheorghe Ile

Sunt nevoit să apelez la acest mod de comunicare întrucât, nici până acum, nu am primit de la dumneavoastră răspunsuri la corespondenţa pe care v-am trimis-o, aşa cum nu aţi avut nicio reacţie la problemele ridicate de mine în cele două şedinţe ale consiliului local la care am participat din proprie iniţiativă.

Fac apel la memoria dumneavoastră pentru a vă reaminti câteva dintre aceste probleme pentru care vă soli­citam sprijin încă din luna octombrie 2008:

1. Lipsa unui contract de dare în administrare a spaţiilor în care ne desfăşurăm activitatea în conformitate cu HG 866/2002;

2. Repartizarea unor locuinţe de serviciu pentru medicii care aleg să lucreze la Spitalul Municipal Vulcan.

3. Pentru reabilitarea Secţiei de Pneumologie, sugeram aplicarea de către primărie a unor fonduri structurale din domeniul major de intervenţie. Vă informăm că am realizat noi acest lucru din surse proprii.

4. Preluarea, chiar şi parţială, de către primărie, a cheltuielilor pentru utilităţi aşa cum prevede Legea 95/2006.

În „Raportul de activitate pe trimestrul IV 2008” al Spitalului Municipal Vulcan, depus la primărie în cursul lunii ianuarie 2009, precizam că „în situaţia în care consideraţi necesară analizarea acestuia în şedinţa consiliului local, ne arătăm disponibilitatea de a participa...”. Nu aţi avut nici de data aceasta vreo reacţie, aşa încât am venit eu (neinvitat) în şedinţa consiliului local din 30.04.2009, într-o ultimă încercare de a vă determina să vă îndreptaţi atenţia şi spre spitalul pentru care, în urmă cu vreo doi ani, „luptaţi” din greu să nu fie închis. Dacă şi atunci aţi făcut-o ca şi acum, nu mă mir de ceea ce am găsit la acest spital la data când am preluat interimatul managementului acestei unităţi.

Faptul că, în cele zece luni de când fac parte din acest minunat colectiv, nu aţi găsit de cuviinţă să ne vizitaţi, să vedeţi cu ce probleme ne confruntăm, este o dovadă a dispreţului faţă de vulcănenii suferinzi şi greu încercaţi de situaţia socio-economică a zonei. Chiar dacă eu vă sunt indezirabil, ce aveţi cu instituţia, ce vină are colectivul medico-sanitar şi administrativ al spitalului şi, mai ales, ce vină au pacienţii noştri? Este bine să ştiţi, domnule primar, că, chiar şi în aceste condiţii, colectivul nostru se mândreşte cu ceea ce face şi asta o dovedeşte creşterea adresabilităţii dar, mai ales, creşterea numărului de cazuri rezolvate ce depăşeşte cu mult contractul ce-l avem cu CJAS Hunedoara.

Și trebuie să mai ştiţi ceva, domnule primar: la foarte multe din lucrările ce le-am făcut în perioada de referinţă, am fost sprijiniţi de trei distinşi domni primari şi mai mulţi manageri/directori din Valea Jiului, cărora, din motive lesne de înţeles, nu le dau numele dar le mulţumesc şi mă înclin, cu respect şi recunoştinţă, în faţa caracterului lor. Sunt adevăraţi OAMENI.

Dacă singura dumneavoastră prioritate la Spitalul Municipal Vulcan o constituie schimbarea mea din funcţie, vă reamintesc că această decizie aparţine ministrului Sănătăţii şi, oricum, interimatul meu s-a prelungit destul de mult ca acest lucru să se întâmple cu sau fără voia dumnea­voastră.

Aş fi preferat ca toate acestea să le discutăm punctual, să ne fi pus de acord asupra unei strategii pe termen scurt şi mediu, care să ne dea garanţia supravieţuirii în această perioadă de criză, pentru că vulcăneanul bolnav, contribuabilul datorită căruia şi eu şi dumneavoastră luăm un salariu, să beneficieze de servicii medicale de calitate şi, de ce nu, la standarde europene. Dacă aş şti că puteţi accepta o astfel de abordare şi că tot ceea ce se scrie prin presă despre dumneavoastră sunt doar speculaţii gazetăreşti, aş demisiona mâine. Ce ziceţi? Semnăm un astfel de pact?

 

Încă manager interimar,

Alexandru BLAJ

 

P.S.: Dacă vă veţi hotărî să daţi curs demersurilor mele, am rugămintea de a o face dumneavoastră personal şi nu lăsaţi „scriitorul de casă” să facă acest lucru pentru că... se vede!!!Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter