09.07.2015,  21:03:04 | 0 comentarii | 1342 vizualizari
Primăria Petroşani / „Felicitată” de AEP
de Mihaela PETROŞAN
Primăriile din Petroşani şi comuna Lunca Cernii de Jos trebuie să plătească amenzi pentru nereguli constatate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). O altă primărie, cea din Băniţa, a primit două avertismente.
 
Conform obiceiului din ultima vreme, Autoritatea Electorală Permanentă a desfăşurat, în luna iunie 2015, alte 603 acţiuni de control la nivel naţional, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activităţii de instruire şi control electoral. În urma acestora, au fost aplicate 208 sancţiuni contravenţionale, 69 dintre acestea concretizându-se prin amenzi în cuantum total de 74.600 lei, iar 139 prin avertismente scrise. 
În urma controalelor efectuate, Filiala Vest a AEP a aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale: 7 amenzi în cuantum total de 7.000 lei şi 16 avertismente scrise, pentru nerespectarea prevederi­lor Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr.215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare. 
Dintre sancţiunile aplicate primăriilor de către Filiala Vest în luna iunie 2015, patru sunt în judeţul Hunedoara şi sunt primite de două primării: Petroşani şi Lunca Cernii de Jos. Astfel, fiecare dintre cele două primării a primit două amenzi de câte 1.000 de lei, pentru nereguli în gestionarea informaţiilor ce folosesc în campaniile electorale, la alegeri.
Autoritatea Electorală Permanentă va continua să efectueze astfel de controale, conform planificărilor lunare şi anuale.  
 
Acţiunile de instruire, îndrumare şi control electoral au ca principale obiective: verificarea modului de întocmire, păstrare şi actualizare a listelor electorale; verificarea autorizării de către primar, prin dispoziţie, a persoanelor care efectuează operaţiuni în listele electorale permanente şi în Registrul electoral; verificarea modului de păstrare şi recuperare a materialelor de logistică electorală; verificarea respectării criteriilor privind delimitarea secţiilor de votare, conform prevederilor legislaţiei electorale; îndrumare privind utilizarea Registrului electoral; verificarea efectuării operaţiunilor specifice în Registrul electoral; monitorizarea modului de efectuare a înregistrărilor ori a radierilor în Registrul electoral, conform prevederilor legale în vigoare; urmărirea modului de respectare a instrucţiunilor şi hotărârilor AEP.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter