03.11.2011,  09:10:49 | 0 comentarii | 437 vizualizari
În documentul “care nu există” şi pe care-l reproducem, / Plagiatorul Nemecsek „recunoaşte şi regretă fapta” şi, în consecinţă, a fost amendat cu 9,5 milioane lei vechi
de Ziarul Vaii Jiului

În toate acţiunile civile pe care numitul Nemecsek Ștefan le formulează împotriva unui presupus „grup infracţional” scrie, negru pe alb, că ziarul nostru mediatizează „o amendă de 9,5 milioane lei vechi, stabilită conform unei pronunţări definitive a Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, document care nu există”. În istoria lumii există personaje bizare care cred că dacă rup şi aruncă la coş paginile care îi incriminează faptele lor nu mai există.

L-am lăsat să creadă pe bietul copiator (o nenorocită variantă umană a Xerox-ului, Minoltei şi Canon-ului) că noi nu avem documentul pe baza căruia am atras atenţia că învinuitul Nemecsek este în culpă şi că vinovăţia sa a fost recunoscută oficial. Pentru ca Zeul Somnului să nu rămână cu impresia că poate adormi vigilenţa tuturor celor care i-au semnalat faptul că împăratul plagiatelor e gol îi cităm din Ordonanţa din data de 23.03.2010 (Dosar nr. 587/ P/ 2009) dată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara: „Prin rezoluţia din data de 6.10.2009 s-a început urmărirea penală împotriva susnumitului (Nemecsek Ștefan – n.r.) pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de articolul 140 al. 1 lit. a din Legea nr. 8/ 1996 modificată, constând în acea că în anul 2008 a editat lucrarea Literatura hunedoreană (de la începuturi până în prezent) – vol. II în care a preluat pagini întregi din volumul Dicţionarul scriitorilor din Vale publicat în anul 1999 de către partea vătămată, Mihai Barbu, împreună cu alţi 3 autori fără a avea acordul prealabil în scris al acestora şi fără a menţiona în noua lucrare, în mod corespunzător, că fragmentele preluate reprezintă reproduceri ale lucrării din anul 1999 al cărei coautor este partea vătămată”.

Procurorul a consemnat, în continuare, faptul că „învinuitul nu a respectat procedura de citare, respectiv nu a pus ghilimelele de rigoare acolo unde a citat şi nu a menţionat de fiecare dată sursa”. Lucru perfect adevărat.

În continuare, învinuitul Nemecsek crede că dacă a mulţumit în prefaţa lucrării celor ale căror texte le-a preluat cu tupeu şi că dacă „autorul” a comis fapta „într-o modalitate simplă, respectiv, nu a menţionat sau marcat corespunzător fragmentele preluate”, e negustor cinstit. Urmând această logică şchioapă, îi sugerăm lui Nemecsek o modalitate şi mai eficientă de a-şi însuşi munca altora. Există un „grup infracţional” de scriitori morţi şi fără urmaşi cărora nu mai trebuie nici măcar să le mulţumească în prefaţă. Astfel, veţi vedea cum librăriile ar putea fi invadate, după metoda copy-paste, de opere clasice sub o semnătură deja „celebră”: Ștefan Xerox Nemecsek.

Ca să revenim la Ordonanţa „care nu există” (aşa cum zice plagiatorul răs-dovedit), ea ne dezvăluie în continuare faptul de necontestat că: „ÎNVINUITUL RECUNOAȘTE ȘI REGRETÄ‚ FAPTA COMISÄ‚”.

Mai clar, învinuitul este Nemecsek iar fapta comisă e plagiatul.

În final, mai aflăm că învinuitul nu posedă (încă!) antecedente penale şi potrivit celor dispuse de procuror i se aplică, „ca sancţiune cu caracter administrativ”, o AMENDÄ‚ „în cuantum de 950 de lei pentru învinuit...”

La punctul trei se stabilesc cheltuieli judiciare avansate de stat în sumă de 50 de lei care vor fi suportate de învinuit (Nemecsek Ștefan).

Vom reveni cu un picant documentar despre excursia de o zi la Istanbul, organizată de acelaşi Nemecsek, la care au participat ziarişti din Vale şi tipografi dintr-un municipiu vecin. Cu această ocazie, musulmanii, muftiul, marinarii şi bolnavii din bolniţele Stanbului au fost siliţi, ca penitenţă, probabil, în faţa lui Alah să asculte textele furate ale „ghiaurului” Nemecsek.

Alah ahbar! 

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter