20.07.2015,  20:38:21 | 4 comentarii | 993 vizualizari GALERIE:     FOTO    
La capătul de sus al străzii General Dăscălescu din Vulcan / Nonagenarul Vasile Sima aşteaptă un gest de bunăvoinţă din partea constructorilor
de Gheorghe OLTEANU
Indiscutabil, la cei nouăzeci de ani ai săi vulcăneanul Vasile Sima este cel mai vârstnic locuitor al străzii General Dăscălescu din Cocoşvarul Vulcanului. Strada a V-a, dacă e s-o numim cum i se spune de zeci de ani şi cum i-a zis tot timpul şi nea Vasile.
 
Am să vă mai spun ceva,
fiindcă amănuntul acesta susţine problemele sesizate de domnul Vasile Sima. Pentru că nea Vasile nu m-a chemat la dumnealui, ca să-i fac poze, ci fiindcă, împreună cu câţiva vecini, are nemulţumiri legate de lucrările care se fac în prezent pe strada General Dăscălescu.
„De când stai matale aici, nea Vasile?”, l-am întrebat arătându-i casa cu numărul 16B. Ultima pe dreapta, chiar la capătul de sus al drumului. Cel care se înfundă în nişte grădini. „De şaizeci”, mi-a răspuns bătrânul, iar vorbele lui m-au nedumirit un pic, fiindcă eu, cunoscându-l bine, îl ştiam aici de o viaţă. „Da, aici de şaizeci, m-a lămurit nea Vasile, pentru că, până atunci, am stat câteva case mai jos!”.
 
Nu-i problema că -
Doamne, fereşte! - oamenii de aici nu ar fi mulţumiţi că se asfaltează şi strada lor. S-au bucurat şi când a fost canalizată. Nemulţumirile sunt ale cetăţenilor din partea de sus a drumului, acolo unde-i şi casa lui nea Vasile, şi sunt legate de faptul că, aşa cum se conturează, lucrarea, aici ea a fost concepută pompieristic. De părerea aceasta este şi domnul Gicu Durac, vecin cu nea Vasile. Nu-i atât vorba de faptul că, în faţa gospodăriei sale, mai exact în dreptul magaziei în care-şi ţine cărbunele de foc, bordurile cele noi nu au fost aşezate, astfel încât utilajul cu care este adus combustibilul solid să se poate apropia cât mai mult de magazia asta, cât mai ales de înclinaţia care i s-a dat drumului pe o lungime de treizeci de metri în sus, începând de la casa lui.
 
În loc să fie înclinată
spre jos, cum e normal, îmi arată şi nea Vasile, porţiunea asta de drum, la capătul căreia, pe stânga, este şi casa doamnei Elena Lazăr, este înclinată la deal. De când e lumea, îşi aminteşte nea Vasile, din partea asta vine apa unui izvor care, atunci când plouă, se duce la vale râu, nu alta! Or, acum, îi e teamă bătrânului, toată apa, în loc să se curgă în jos, îi va intra şi-i va inunda garajul lui şi pe cel din capătul străzii. M-am uitat şi eu şi, într-adevăr, cei doi aveau dreptate. Bordurile de pe partea stângă, dinspre casa doamnei Lazăr, sunt mai sus decât cele aşezate pe dreapta. 
 
Nu cunosc dacă lucrătorii 
au în vedere remedierea acestei anomalii. Ieri, în afara unui utilaj acoperit, nu l-am zărit pe niciunul prin preajmă. Aşa că m-am gândit că n-ar fi rău să îi înştiinţez pe calea aceasta. Eventual, careva dintre dumnealor poate apăsa pe butonul sonerie de la poarta casei cu numărul 16B. Nea Vasile Sima va ieşi sigur, sprijinit în bastonul de care nu se desparte, şi se va arăta bucuros să conlucreze cu ei. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (4 )

#1 Danut21.07.2015,  16:55:20
Domnii care trebuiau sa asfalteze de o saptamana pe Dascalescu si Cabanei azi munceau cu spor la drumul dinspre iesirea din Vulcan spre petrosani.
#2 Paris21.07.2015,  21:41:16
Se pare ca ne-au parasit muncitorii se duc unde se dau bani mai multi domnul Ile nu mai are cu ce plati asa ca ...
#3 Gh.O.22.07.2015,  21:52:45
stati linistiti la locurile voastre, domnnilor! Asta ca sa-l parafrazez pe.... Vor reveni nergesit! De asta va asigur eu...
#4 Sellena.26.08.2015,  23:59:27
Il rog pe Dl. ILE sa vina sa priveasca str. Gen. N. Dascalescu si sa ne spuna daca este "mandru de ea"... a ramas ultima strada si se pare ca sau epuizat si fiinantele .... fara trotuare ." Ne-a adus pamant " asa ceva nu este posibil . Chiar asa de prosti ne crede...asa era prevazut in proiect ca aceasta strada sa fie fara trotuare ????? Cu ploaia ce a dat-o astazi sa strans apele in curtii la oamenii ....si-a batut joc de noi .


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter