28.07.2015,  21:43:23 | 0 comentarii | 712 vizualizari
Vulcan / Căldura de la iarnă, sub semnul întrebării
de Gheorghe OLTEANU
Deunăzi, îi linişteam pe locatarii din blocurile cartierului Cocoşvar din Vulcan, care mai sperau într-o minune. Aceea că, la iarnă, vor avea caloriferele calde. Nu, nu le vor avea.
 
Minunea nu e programată,
aşa că punctul termic de pe Pinului va sta tot cu lacătul pe uşă. Conducta ajunsă sită care, urcând pe Traian şi, apoi, pe Parâng, intră în punctul termic menţionat nu a fost schimbată şi nici gând ca să se procedeze la înlocuirea ei cu una nouă. De vină, zice-se, sunt banii. Ceva în jur de cinci miliarde de lei vechi, care nu se găsesc pentru operaţiunea aceasta.
 
Mi-a fost dat să aud
la radio că nu doar cartierul vulcănean numit e în situaţia de a nu avea căldură la iarnă. Cu probleme asemănătoare se confruntă şi alte localităţi din ţară. La prima vedere, totul pare de nerezolvat. Totuşi, o rază de speranţă există. Numai că ea va apărea doar după ce Termocentrala Paroşeni – aflată acum într-o situaţie dificilă - va trece de greutăţile cărora îi este dat să le facă faţă în prezent.
 
Din discuţia avută
cu ceva timp în urmă cu Mihai Lorincz, preşedintele Sindicatului Liber de la SE Paroşeni, am reţinut posibilitatea punerii pe picioare a acelui mult discutat ADI (asociaţie de dezvoltare intercomunitară) care să aibă ca obiect revigorarea reţelelor de termoficare din Valea Jiului. O termocentrală aparţinând, eventual, Consiliului Judeţean Hunedoara ar putea ca, împreună cu consiliile locale, să acceseze, în ADI-ul acesta, fonduri europene, pentru repararea a tot ce înseamnă reţele de termoficare. De la punctele termice şi până la uşa apartamentului celui care doreşte să se (re)branşeze la sistemul centralizat de termoficare.
 
Sună frumos,
e foarte adevărat, dar, aşa, în pasul de melc în care se merge, îmi e şi teamă să avansez o dată la care să zic da, oameni buni, deschideţi uşa, c-a venit termoficata! Până una-alta, motiv mare de îngrijorare este că, pentru iarna aceasta, niciuna dintre societăţile locale de distribuţie a energiei termice din Valea Jiului nu are autorizaţie pentru practicarea acestei îndeletniciri. Nu e glumă, să ştiţi!


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter