28.07.2015,  21:52:06 | 4 comentarii | 1625 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Conferinţă de lansare a proiectului „Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică în oraşul Uricani”
de Ziarul Vaii Jiului
Primăria oraşului Uricani a găzduit, marţi, începând cu ora 12:30, conferinţa de lansare a proiectului „Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică în oraşul Uricani”, contractul de finanţare fiind semnat la data de 29.05.2015.
 
Au participat primarul oraşului, Dănuţ Buhăescu, viceprimarul Corneliu Braia, dar şi echipa de proiect formată din Valentina Martinov (manager proiect), Dănuţ Mocanu (asistent manager proiect), Alenka Gal (responsabil Achiziţii), Gabriela Negoiţă (responsabil Financiar), Cristian Iacobescu Dinea (responsabil tehnic) şi Florena Markuş (administrator public).
Încet, dar sigur, administraţia locală capătă experinţă în derularea de proiecte în baza unor sume provenind din fonduri publice şi/sau împrumuturi din partea instituţiilor financiare internaţionale dacă ţinem cont că, în anii trecuţi, la Uricani s-au implementat proiecte de referinţă precum “Reabilitare și modernizare străzi urbane și poduri în orașul Uricani, jud. Hunedoara” - valoare 15.690.708,63 lei, “Invitație la folclor și natură în Valea Jiului” - valoare 872.481,40 lei şi  “Amenajarea unui parc de odihnă și recreere pentru toate vârstele în orașul Uricani” – valoare 562.701,66 lei.
Înainte de a sta la dispoziţia jurnaliştilor prezenţi, primarul a făcut o prezentare a acestui proiect. Astfel am aflat că activi­tăţile proiectului al cărui beneficiar este Unitatea  Administrativ-Teritorială Oraşul Uricani sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul major de intervenţie 5.3 „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”, operaţiunea „Crearea Centrelor Naţionale de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) şi dotarea acestora”.
Autoritate de Management este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Organismul Intermediar fiind Autoritatea Naţională pentru Turism prin Direcţia Gestionare Fonduri Comunitare pentru Turism. 
Valoarea totală a proiectului, inclusiv TVA, este de 626.415,12 lei. Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 536.374,47 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este 45.286,46 lei, iar cofinanţarea eligibilă a beneficiarului se ridică la 11.870,63 lei. Durata de implementare a proiectului este de 7 luni, începând din data de 29.05.2015 până la data de 29.12.2015. 
Proiectul are ca obiectiv crearea Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) din oraşul Uricani şi dotarea corespunzătoare a acestuia, în scopul creşterii numărului turiştilor care vizitează această zonă, dar şi conectarea acestuia la reţeaua naţională de centre de informare şi promovare turistică. 
În cadrul acestui proiect se vor executa lucrări de construcţie şi amenajarea unei clădiri în oraşul Uricani, cu o suprafaţă construită de 52,93 mp, în care se vor crea următoarele funcţiuni: spaţiu standuri - cu o suprafaţă utilă de 8,23 mp, spaţiu informare - cu o suprafaţă utilă de 34,94 mp şi spaţii anexe. 
Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din oraşul Uricani va fi dotat cu mobilier specific, echipamente IT şi dotări exterioare şi, de asemenea, va dispune de personal de specialitate (2 persoane) pentru funcţionarea acestuia, conform normelor metodologice privind acreditarea centrelor naţionale de informare şi promovare turistică. Baza de date şi site-ul propriu de promovare şi informare al CNIPT care se vor crea în cadrul proiectului vor fi conectate la sistemul naţional integrat cu acces on-line pentru colectarea şi diseminarea informaţiilor turistice, ce va fi realizat de autoritatea publică centrală pentru turism. Prin intermediul CNIPT din oraşul Uricani se vor oferi turiştilor servicii şi pachete cu programe specifice - oferte proprii, trasee turistice existente, materiale de promovare şi informare (hărţi, pliante, broşuri, CD-uri), informaţii despre obiective turistice naturale, cultural-istorice, posibilităţi de cazare şi de servire a mesei, restaurante, structuri de primire (hoteluri, moteluri, pensiuni, vile, campinguri), precum şi o bază de date computerizată în care aceştia pot găsi orice informaţie legată de zona turistică a munţilor Retezat.
Promovarea resurselor naturale şi antropi­ce ale zonei Hunedoara, realizată prin intermediului Centrului Naţional de Informare şi Promovare turistică în oraşul Uricani, va avea drept consecinţă creşterea atractivităţii zonei ca şi destinaţie pentru turism şi afaceri care va genera dezvoltarea economiei locale şi regionale, contribuind astfel la atingerea unuia dintre obiectivele specifice ale Programului Operaţional Regional (POR), şi anume acela de creştere a contribuţiei turismului la dezvoltarea regiunilor.
În sensul celor de mai sus, pe termen mediu şi lung proiectul va contribui la dezvoltarea durabilă a zonei şi la reduce­rea disparităţilor economico-sociale la nivel regional, atingându-se astfel obiectivele strategice POR şi anume sprijinirea unei dezvoltări economi­ce, sociale, durabile şi echilibrate teritorial, a tuturor Regiunilor României.
 
Potenţialii beneficiari ai proiectului/ grupul ţintă
Potentialii beneficiari ai proiectului se pot grupa în două mari categorii: beneficiari direcţi si beneficiari indirecţi. Printre bene­ficiarii direcţi se numără localnicii din localităţile atinse prin proiect, respectiv turiştii care vizitează resursele turistice naturale şi antropice din zonă. În cealaltă categorie de beneficiari, cei indirecţi, se pot grupa: persoanele cărora li s-a creat loc de muncă prin investiţiile în zonă datorită diversificării ofertei turistice, investitorii şi localnicii care în mod indirect simt beneficiile dezvoltării turismului şi a economiei în general.
 
Ce dotări va avea CNIPT Uricani
Echipamente electronice: info desk, telefon, calculatoare, monitor touch-screen, imprimantă multifuncţională, plasmă FULLHD, fax multifuncţional, aspirator cu spălare, dozator apă, automat de cafea.
Dotări mobilier şi altele: mese, scaune, standuri, birouri, hărţi, etc.
Dotări exterioare: firmă luminoasă logo România, firmă luminoasă „Centrul naţional de informare şi promovare turistică”, logo România volumetric, catarg 8 m aluminiu (inclusiv pânza imprimată cu brandul de ţară), bornă 80 cm înălţime, geam sablat, panou/firmă luminoasă, panouri pentru direcţionare.
Active necorporale ale CNIPT Uricani: soft/program Microsoft Windows sau echivalent, soft/program Microsoft Word sau echivalent, website.
Informaţii suplimentare se pot obţine de la Primăria oraşului Uricani, str. 1 Mai, nr. 6, tel.: 0254.511121, fax: 0254.511127.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (4 )

#1 RG29.07.2015,  07:18:08
Toate bune si frumoase dar eu fiind din Petrosani, mergand destul de des la Cheile Butii va rog sa ma scuzati dar nu am vazut cladirea din poze. Eu circul spre Campul Lu Neag pe centura. Ar fi fost foarte bine daca aceast punct de informare ar fi fost langa lacul din Campul lui Neag. Gardul acela de la lac e o antipromovare a turismului. Si apoi, sper, va rog chiar sa se refaca marcajele turistice
#2 m29.07.2015,  10:39:45
toate bune si frumoase , daca mergi pe centura nici nu aveai cum sa o vezi !!! sunt sigur ca nu ai citit nici macar titlul !!!
#3 RG29.07.2015,  11:48:15
Ba am citit titlul dar am eu ce am cu primarii care dau bani cam fara sa gandeasca. Stimate m , e o initiativa, un proiect ff bun dar fiecare primarie din vale a platit bani pentru o pagina Web, in afara de pagina Petrilei nici una nu merge ca lumea ca sa nu zic de cea din Vulcan care e VIRUSATA. In toata Valea lipsesc indicatoarele Turistice, am fost la Lunca Florii, era un drum in lucru si am oprit de 2 ori ca sa vad pe unde sa o iau. Fiti sigur(a) ca nu o sa intru in orasul Uricani ca sa ma uit pe un PC deoarece nu vad locuri de parcare in zona cladirii. Mie imi place de primarul din Uricani, e un foarte bun gospodar dar pe partea turistica ar trebui sa faca mai mult. Imi place chestia aia cu hoteluri, moteluri etc. care trebuiau facute pana acum. Ce e aia soft/program Microsoft Windows ??. Ca sa ne intelegem, Windows e un sistem de operare, un soft hai sa zicem, iar un program e o aplicatie, si aici ma doare ca e plina Romania de bune intentii care nu au dus la nimic util pe termen lung. Cum o sa beneficieze localnicii deoarece in zona Cheile Butii acum 2 ani un Director de la Bucuresti a cerut lapte de vaca proaspt pentru nepot si nu i s-a putut oferi. Din punct de vedere hard pare ceva suupper. Cine o sa exploateze aceste PC-uri si programe ? Apoi as vrea sa stiu daca Salvamontisti si ziaristi au fost invitati la Conferinta. Daca stiam din timp de conferinta as fi participat, sunt un simplu iubitor de turism.
#4 m29.07.2015,  12:30:46
Deci chiar nu ai citit deloc !


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter