04.08.2015,  16:49:52 | 0 comentarii | 3601 vizualizari GALERIE:     FOTO    
(Exclusiv) Cum îşi făcea familia preacucernicului Nistor ot Şoimuş parte la bănetul public. Faza pe oraşe
de Cătălin DOCEA
Dacă sunteţi unul dintre cei cărora le-a căzut sub ochi articolul “Cum s-a conectat familia liderului PSD Hunedoara la grupul de firme Drupo. Care, la rândul său, era şi este conectat la conducta cu bani publici”, publicat la data de 13 iulie a.c., n-are sens să-l revedeţi decât dacă vreţi să vă puneţi la punct cu metodele politicienilor, şi ale familiilor acestora, de a se branşa la loveaua publică încasată prin Trezorerie.
 
Dacă nu l-aţi citit, şi sunteţi încă nou pe site (fapt pentru care vă mulţumim), vă spunem pe scurt că, la momentul respectiv, am demonstrat CU DOCUMENTE că firma Drum Test SRL Călan a aparţinut – între 07.07.2010 şi 07.03.2012 – Ioanei Liana Bălan, una dintre fetele lui Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara. D-na Bălan (fostă Nistor) a preluat părţile sociale ale SC Drum Test SRL Călan de la SC Proactiv SRL Deva (parte a grupului Drupo) şi Doda Gabriel Teodor (omul care controlează, ca asociat majoritar, grupul de firme Drupo) şi, după un an şi ceva, le-a cedat tot persoanei juridice şi celei fizice menţionate. Asta deşi, spun datele oficiale, numai în 2011 firma a avut un profit de peste 250.000 de lei. N-a avut fler, e clar!
Sursele de informaţii la care avem acces nu menţionează, între 07.07.2010 şi 07.03.2012, absolut niciun contract din bani publici încheiat cu Drum Test SRL, societatea vremelnic deţinută de către una dintre fetele d-lui deputat Nistor.
 
Dar, dacă nu scrie, înseamnă că nu există?
Calea ne-a fost luminată de către adresa nr. 50/4 din 23.07.2015, recepţionată de la Primăria oraşului Călan. Am solicitat administraţiei publice locale amintite să ne comunice:
“…dacă, în perioada 01.01.2010 – 31.12.2012, SC Drum Test SRL Călan, CUI RO 24647846, a participat direct sau în calitate de subcontractant la proceduri de achiziţie (cumpărare directă, cerere de ofertă etc.) organizate de către Primăria Orașului Călan şi care au fost acestea.
În esenţă, rugăm să ne comunicaţi şi dacă au existat, direct sau indirect, relaţii cu această societate comercială (prin indirect înţelegând că societatea putea figura ca subcontractant al altei / altor societăţi la diverse proceduri) şi care au fost acestea…”.
Iar Primăria oraşului Călan, prin adresa nr. 50/4 din 23.07.2015 (pe care o puteţi analiza în facsimil), a făcut loc adevărului să iasă la iveală:
“Operatorul economic SC Drum Test SRL Călan a fost menţionat de unii operatori economici participanţi la proceduri de achiziţie publică în perioada solicitată de dumneavoastră, pentru demonstrarea deţinerii utilajului <> prin contracte de prestări servicii de închiriere a acestui utilaj cu societatea SC Drum Test SRL Călan”.
Foarte adevărat că, potrivit verificărilor derulate la nivelul Inspectoratului de Stat în Construcţii, SC Drum Test SRL Călan figurează în Registrul laboratoarelor de analize şi încercări în activitatea de construcţii cu un “Laborator de analize şi încercări în construcţii” (Călan, grad II).
Aţi făcut deja raţionamentul? Dacă nu, îl facem noi: în perioada în care a fost controlată de fiica liderului PSD Hunedoara, SC Drum Test SRL Călan a încheiat contracte de prestări servicii cu societăţi participante la proceduri de achiziţie finanţate din bani publici. Contracte care au dus-o la cifre de afaceri de 280.300 lei – în 2010, 523.224 lei – în 2011 şi 457.991 lei – în 2012.
Avea d-na Bălan, ex-Nistor, dreptul de a deţine o afacere? Desigur. Avea dreptul de a derula contracte cu firme care, la rândul lor, prestau pe bani publici? În mod cert. Drept urmare, ce-i în neregulă aici? E simplu.
În neregulă sunt mai multe lucruri. În primul rând că, pe discret, familia unui lider PSD s-a conectat indirect la fondurile publice. În al doilea rând că, fiind legat ombilical de asemenea afaceri, finanţate din bani publici, liderul judeţean al celui mai important partid politic din România a fost nevoit să închidă ochii la aface­rile d-lui Doda (chiar învinuit la un moment dat pentru nişte fapte nu tocmai creştineşti).
Ce-ar putea face preacucernicul domn Nistor pentru a ieşi din această situaţie realmente stânjenitoare într-un stat democratic, sănătos la cap? Ar putea ca, la proxima conferinţă de presă, să înceapă a vorbi astfel: “Mă iertaţi, cred că sunt puţin murdar de Drupo pe la gură…”.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter