03.11.2011,  09:15:54 | 0 comentarii | 477 vizualizari
Zvonuri dezminţite: / Domnului Marin Coltescu nici prin gând nu i-a trecut să nu mai dea bani pentru noua biserică din Vulcan
de Gheorghe OLTEANU
Feţele bisericeşti de rang superior sunt zgârcite cu laudele, dar, atunci când le aduc cuiva, chiar că persoana respectivă se poate considera norocoasă. Fiindcă asemenea enoriaşi cărora li se face acest favor se pot număra pe degete. Uneori, chiar pe ale unei singure mâini.
 
Laudele acestea, 
însoţite de binecuvântarea feţei bisericeşti care le face, sunt cuprinse într-o “Gramată“. Care-i un fel de diplomă. Incomparabil mai de preţ, decât cele de excelenţă pe care, la fiecare început de an, le împarte, cu dărnicie şi la kilogram, un coleg de-al nostru. Care, în acest mod, vrea să se pună bine cu toată lumea. Lumea influentă şi cu bani, vreau să zic.
 
O astfel de Gramată a
dăruit şi Preasfinţitul Episcop Gurie al Devei şi Hunedoarei după slujba de sfinţire a bisericii din Dealu Babii. Cinci persoane au primit din mâinile preasfinţiei sale această distincţie care laudă statornicia în dreapta credinţă, râvna, dărnicia şi dragostea creştinească de care persoanele respective au dat dovadă de-a lungul timpului şi, de curând, în ceea ce priveşte repararea şi punerea la punct a acestui sfânt lăcaş al cărui hram este “Sfântul Ierarh Nicolae”.
 
Au primit această Gramată,
odată cu arhiereasca binecuvântare a Preasfinţitului Gurie, domnul Ioan Haţegan, epitropul bisericii din Dealu Babii, doamna Rodica Peter, domnul Marin Coltescu şi domnul Aurelian Enache. Fiecare a avut meritul lui, să intre în posesia acestei Gramate, după cum a scris P.C. preot Zgîrcea Mănăsuc în raportul său înaintat episcopului de la Deva. Ceea ce i-a surprins pe toţi enoriaşii prezenţi, în acea zi, în bisericuţa din Dealu Babii a fost că mai marii municipiului Vulcan, domnul primar Gheorghe Ile şi doamna viceprimar Angela Stoica, nu au fost învredniciţi cu această onorantă distincţie. Pare-se că, pentru dumnealor, aceasta a fost cea mai mare ofensă care li s-ar fi putut face şi pe care nu o pot uita.
N-ar fi exclus, bănuiesc unii din urbe, ca vorbele de care s-a umplut de curând oraşul, cum că Marin Coltescu nu ar mai fi interesat şi că nu mai are de gând să sprijine financiar construcţia bisericii din spatele Primăriei Vulcan, să fi ieşit de la unul dintre dumnealor. Dezinformare voită. Pentru că, interesându-ne, am aflat că domnului Marin Coltescu nici măcar nu i-a trecut prin gând aşa ceva. Dumnealui merge mai departe cu acţiunea aceasta începută pe tărâm bisericesc pe care, cu voia lui Dumnezeu, vrea s-o vadă terminată. Aşa cum, de fapt, spun şi cuvintele apostolului care apar pe Gramată: “Slujba ta fă-o deplin” (II Timotei, 4,4).

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter