03.11.2011,  13:46:42 | 0 comentarii | 455 vizualizari
Domnule Director al Ziarului Văii Jiului,
de Ziarul Vaii Jiului

Faţă de aspectele relatate în articolul „O ÎNVÄ‚ȚÄ‚TOARE DIN LUPENI ESTE ACUZATÄ‚ DE DISCRIMINARE” apărut în ziarul dv., precizăm:

 

Cazul este cunoscut de către conducerea şcolii care, la sesizările repetate ale părinţilor elevei, a procedat la urmărirea atentă a aspectelor reclamate, prin discuţii cu învăţătoarea de la clasă, asistenţe la ore etc. S-a constatat că d-na învăţătoare a întocmit un program minuţios de pregătire diferenţiată a elevei, pe care nu că doar l-a respectat, dar l-a prelungit şi în afara orelor de curs. Dar cerinţele părinţilor elevei au devenit tot mai mari, ajungând până la cereri aberante, presupunând  ca d-na învăţătoare să se ocupe aproape numai de eleva în cauză, fapt imposibil, doamna învăţătoare trebuind să acorde atenţia cuvenită şi celorlalţi elevi din clasă. De aici şi reacţia „pârâtei” care, la acuzele permanente ale părinţilor de lipsă de interes faţă de eleva în cauză, care, fără îndoială a avut şi are un statut special în clasă, a sugerat ca eleva să fie încadrată într-o altă unitate unde, dacă se poate, să beneficieze de un tratament special. Situaţie de altfel ideală, dar cu greu posibilă în sistemul şcolar actual, unde copii cu dizabilităţi sunt încadraţi în mod vădit inadecvat în clase fără regim special. 

Conducerea şcolii, având în vedere complexitatea cazului, a pus problema unui transfer în cazul în care şcoala nu poate face faţă acestui caz, dar nu la modul tendenţios prezentat în acest articol. Dacă persoana care a scris acest articol urmărea să redea faptele reale petrecute (ceea ce ne îndoim că ar fi dorit), ar fi venit şi în unitatea noastră şcolară contactându-ne, pentru a avea o imagine reală sau corectă a celor relatate. Acesta ar fi, în esenţă, realitatea percepută şi cercetată de noi. Ceea ce e însă surprinzător e modul unilateral, dogmatic şi total lipsit de pertinenţă în care reporteriţa Anamaria Nedelcoff prezintă cazul, cu neadevăruri flagrante, cu lipsa evidentă a unei documentări inerente unui demers gazetăresc, dublate de insinuări nepermise la adresa conducerii şcolii şi a cadrului didactic declarat deja „vinovat” fără să i se ceară părerea asupra cazului şi căreia, în final, i se dă şi sentinţa finală a desfacerii contractului de muncă! Doamna sau domnişoara respectivă îşi permite să facă judecăţi de valoare la care nu ştim dacă propria pregătire intelectuală i-ar da dreptul, mai mult, să fluture ca pe o sperietoare „spectrul”  unei sancţiuni aplicată doamnei. Toate acestea fac ca „demersul” respectivei aşa-zisei ziariste să fie nu doar ridicol, nu doar evident neprofesionist, dar, în cele din urmă, inadmisibil pentru o publicaţie care se vrea de atitudine civică. Constatăm că,  prezentarea unor evenimente în care sunt implicate persoane, instituţii, poate fi relatată oricum şi de oricine, fără a se verifica veridicitatea acestora, pentru că sistemul permite acest lucru. Ataşăm şi punctul de vedere al comitetului de părinţi.

Lupeni, 11.03.2010

Colectivul de cadre didactice al

Școlii Generale Nr. 3 Lupeni


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter