20.08.2015,  23:18:44 | 0 comentarii | 1004 vizualizari
Ing. Octavian Dobrescu, şeful şantierului deschis de SC TECNOSERVICE BUCUREŞTI SA la SE Paroşeni:/ „Mie mi-a plăcut întotdeauna să termin ceea ce am început!”
de Gheorghe OLTEANU
Efectiv, la început m-am speriat. Până joi dimineaţă, nu-l mai văzusem niciodată atât de abătut pe domnul ing. Octavian Dobrescu, şeful şantierului pe care, la SE Paroşeni, se conturează instalaţia de desulfurare a gazelor de ardere şi cea de colectare, transport şi depozitare a zgurii şi cenuşii în şlam.
 
Stătea la fereastră,
îşi mângâia barba leonidă şi privea gânditor spre absorber. Turnul acela de metal strălucitor, ridicat în vecinătatea coşului de fum al uzinei. Am rămas în pragul uşii neştiind ce să fac. Asta deşi, pe loc, în minte mi-a încolţit bănuiala privind cauza care i-a generat starea aceasta. Mi-am cerut permisiunea să i-o spun, iar dumnealui, deşi nu mă aşteptam s-o facă, privind mai departe pe fereastră mi-a dat dreptate. Da, este supărat foc, fiindcă, de mai mult de nouă luni de zile, lucrările de pe şantier sunt oprite. Răstimp în care, împreună cu mica echipă de muncitori rămasă pe poziţie, a făcut şi face tot posibilul, pentru ca echipamentele deja montate să fie cât de cât protejate. Dar, a continuat domnia sa luând loc la birou, singura soluţie pentru ca investiţia să nu se oprească aici este aceea de reîncepere a activităţii.
 
M-a invitat şi pe mine
să mă aşez, iar prima lui rugăminte, văzându-mă că încep să-mi notez spusele sale, a fost aceea ca să precizez neapărat că tot ce aud de la dumnealui reprezintă punctul său de vedere.
„Treaba asta nu depinde nicidecum de contractor. Nu este în puterea lui, să o facă, a început să detalieze domnul ing. Octavian Dobrescu. De-a lungul acestei perioade de stagnare beneficiarul a promis, în mai multe rânduri, că se vor plăti restanţele. Dar promisiunile nu s-au concretizat. Am auzit, pe surse, că s-ar fi plătit prima tranşă de opt milioane de lei. Dar, te rog să mă înţelegi, eu unul nu mai cred nimic până nu se primeşte ordinul de reîncepere a lucrului!”.
 
Mai este ceva ce l-a deranjat
teribil pe inginerul Dobrescu: „Am avut o mare, nici nu ştiu cum s-o numesc, dezamăgire sau decepţie când am aflat că anumite persoane din partea beneficiarului, implicate în acest proiect, în loc să aprecieze efortul pe care îl face SC TECNOSERVICE BUCUREŞTI SA, pentru conservarea şi protejarea echipamentelor montate, îşi permit să le catalogheze ca fiind lucrări dubioase. E strigător la cer, te rog să mă crezi, să spui astfel despre ce am făcut în materie de închideri de clădiri, de asigurare a încălzirii, prin montarea suplimentară a unei centrale termice electrice, a clădirii electrice care să asigure temperatura interioară necesară în lipsa agentului termic clasic, sau în ce priveşte montarea carcasei metalice pe instalaţia rezervoarelor. Eu zic că, şi exact aşa aş vrea să apară în ziar, că o asemenea optică denotă ori necunoaştere, ori este rea-voinţă. Personal, înclin spre a doua variantă. Dacă nu cumva este ceva cu tentă politică. Ca să parafrazez pe cineva foarte cunoscut, noi, specialiştii de la SC TECNOSERVICE BUCUREŞTI SA, facem, aici la Paroşeni, o singură politică. Politica lucrului bine făcut!”.  
 
Acest mod riguros şi exact 
de a muncisau, mă rog, politică de specialist, cum o numeşte domnul ing. Octavian Dobrescu, s-a văzut şi în cazul modernizării grupului IV de la Termocentrala Paroşeni. Când SC TECNOSERVICE BUCUREŞTI SA a fost subcontractor al consorţiului japonez TOSHIBA/HITACHI pe porţiunea locală „centrală termică de pornire a grupului IV”. Aceeaşi situaţie este în momentul de faţă: Tecnoservice, în calitate de subcontractor al concernului LAB/CNIM, a ridicat instalaţia FGD/DSS. La fel de bine, pot fi enumerate lucrări similare pe care SC TECNOSERVICE BUCUREŞTI SA le execută la centralele termoelectrice din Iaşi, Suceava, Deva, Brăila, Timişoara şi altele. „Sper că zvonul acela privind efectuarea plăţii să se adeverească, spune interlocutorul meu, şi că lucrul pe şantier se va relua, pentru a termina ceea ce am început! Îţi mai spun – l-aş putea numi ca fiind un secret, cu ghilimelele de rigoare, desigur – că SC TECNOSERVICE BUCUREŞTI SA a deschis de curând un şantier în Danemarca”. 
 
Lucrarea pe care renumita firmă
bucureşteană o face pentru danezi constă într-o centrală termică pe deşeuri de lemn. Ce legătură are aceasta cu Paroşeniul? Are, fiindcă, în caz că, în cel mai scurt timp, nu se reiau lucrările de la investiţia de la SE Paroşeni, personalul tehnic de aici va fi transferat pe şantierul danez. „Mi-ar părea rău, îţi spun asta sincer, mărturiseşte ing. Octavian Dobrescu, pentru că mie mi-a plăcut întotdeauna să termin ceea ce am început. Cu atât mai mult, cu cât am lucrat aproape nouă ani la lucrările de modernizare a uzinei Paroşeni!”.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter