01.09.2015,  17:47:18 | 0 comentarii | 831 vizualizari
Anul Nou Bisericesc începe pentru ortodocşii hunedoreni cu mai multe evenimente organizate de Episcopul Devei şi Hunedoarei, Preasfinţitul Părinte Gurie, la Deva şi Petroşani
de Corneliu BRAN
Prin grija neobosită a Episcopului Devei şi Hunedoarei, Preasfinţitul Părinte Gurie, în afară de aducerea sfintelor moaşte a Sfântului Grigorie Decapolitul, la Petroşani şi la Deva, alte trei evenimente creştin-ortodoxe sunt în prim-planul acestei început de luni de toamnă şi de Anul Nou Bisericesc.
 
Conferinţă şi lansare de carte ale Preacuviosul Arhimandrit Zaharia Zaharou la Deva 
Prima zi de septembrie a adus la Deva, în Sala Mare a Casei de Cultură „Drăgan Muntean”, începând cu orele 18,00, o conferinţă şi lansare de carte. Şi nu una oarecare, ţinând cont că în sală a fost prezent un om cu un har şi o dăruire ieşită din comun, este vorba de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Zaharia Zaharou, cel care slujeşte la cunoscuta şi impresionanta Mănăstire „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex (Anglia), o mănăstire ortodoxă pe pământ britanic, unul dintre simbolurile ortodoxiei de pretutindeni.
Conferinţa susţinută de Preacuviosul Arhimandrit Zaharia Zaharaou, cu titlul mai mult decât sugestiv „Ascultarea – calea devenirii întru persoană”, a ajuns la inimile asistenţei, vorbele cu tâlc şi ideile exprimate de distinsul invitat fiind ca o mângâiere caldă pentru ascultător.  
Titlul cărţii „Cunoscute mi-ai făcut mie căile vieţii” este unul care denotă că este vorba de o carte care nu trebuie ratată. Poate că şi de aceea sala din Deva a rămas plină aseară, după conferinţă, la lansarea volumului, autorul dând toate explicaţiile de cuviinţă şi fiind aproape de toţi cei care au fost prezenţi. 
La eveniment au fost prezenţi, pe lângă creştinii veniţi în număr mare, şi înalţii prelaţi bisericeşti din conducerea Episcopiei Devei şi Hunedoarei, în frunte cu Preasfinţitul Părinte Gurie, precum şi o serie de preoţi şi călugări care slujesc cu har şi dăruinţă lăcaşurile sfinte ortodoxe din zona de nord a judeţului.
Miercuri, la teatrul din Petroşani se va relua ce s-a întâmplat marţi seara la DevaMiercuri, 2 septembrie 2015, în sala Teatrului Dramatic „I.D. Sîrbu” din Petroşani, lansarea de carte „Cunoscute mi-ai făcut mie căile vieţii” se va relua, ca şi conferinţa cu acelaşi titlu susţinută de cuviosul părinte Zaharia, începând cu orele 17,00. 
Suntem convinşi că sala teatrului din municipiul nostru va fi din nou plină, ca şi în alte dăţi la evenimente asemănătoare organizate de Episcopia Devei şi Hunedoarei şi Protopopiatul Ortodox Petroşani, la un eveniment creştinesc mai mult decât interesant, fiind cu toţii convinşi că lumea prezentă va fi cu gândul şi sufletul mai aproape de Dumnezeu. De aceea, prin intermediul organizatorilor evenimentului, invităm pe toţi cei care au în suflet învăţătura creştin-ortodoxă să se alăture preoţilor şi invitatului de onoare al Episcopului Gurie, Părintele Arhimandrit Zaharia Zaharou, la o conferinţă de neuitat, urmată de lansarea cărţii amintite.
Afis-Zaharia-Zaharou-Petrosani
„Este un privilegiu şi o binecuvântare să îl asculţi pe viu pe părintele Zaharia Zaharou, Arhimandrit la Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul din Essex, Anglia, autor al mai multor cărţi care sunt pentru noi, creştinii, nişte repere pentru împlinirea spirituală şi sufletească a fiecăruia în viitor. 
Legat de lansarea de carte, de după conferinţă, pot să vă spun că părintele nu vine în această carte cu nişte concluzii exhaustive, că nu se poate de aşa ceva, dar vine cu ideea că fiecare trebuie să ne găsim drumul şi maniera de a ajunge înspre Hristos, Fiul lui Dumnezeu, ţinând cont de experienţele proprii şi de ceea ce facem fiecare cu viaţa noastră, precum şi de sfaturile duhovniceşti, care sunt de real folos într-o lume bulversată de atâtea gânduri, griji şi nevoi, care tind din nefericire din ce în ce mai mult spre a avea şi foarte puţin înspre a fi. Cartea se situează într-o dorinţă de a îmbunătăţi această relaţie cu bunul Dumnezeu, de a fi fiecare în drumul spre El, în drumul care să ne mântuiască”, ne-a declarat Părintele Protopop Petrache Creţu. 
 
Conferinţă preoţească de toamnă
După lansările de carte de la Deva şi Petroşani, joi, 3 septembrie, la Deva, începând cu orele 10:00, în Sala Mare „Spiru Haret” a Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara va avea loc o „conferinţă preoţească de toamnă”, susţinută de acelaşi invitat de marcă al Episcopului Devei şi Hunedoarei, Preasfinţia Sa Gurie, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Zaharia Zaharou de la mănăstirea ortodoxă din Essex. La eveniment sunt invitaţi să participe toţi preoţii şi cei care slujesc în bisericile şi mănăstirile judeţului nostru.
 
Corneliu BRAN

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter