29.10.2011,  12:07:33 | 0 comentarii | 1298 vizualizari
Contribuabilii cei mai buni, / Cei care au câştigat cele mai mari contracte în Vale
de Alina PIPAN

Pentru că le-am tot bătut obrazul celor care au datorii la stat, nu-şi plătesc impozitele, iar Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Hunedoara le tot adaugă penalizări, a venit vremea să-i evidenţiem şi pe cei mai buni platnici. Acele firme din Valea Jiului care nu au datorii la stat şi care îşi plătesc impozitele. 

Oarecum logic, toate aceste societăţi pe lista fruntaşilor la plata impozitelor către stat sunt cele care participă la licitaţii, câştigă lucrări importante, care aduc venituri considerabile firmei.

Prima pe listă este SC Apa Serv Valea Jiului SA. Jos pălăria! Apa Serv-ul tocmai a câştigat o finanţare europeană nerambursabilă, prin care urmează a fi reabilitată şi extinsă toată reţeaua de apă şi canalizare din Vale. Un megaproiect pe care nu l-ar fi putut niciodată câştiga cu situaţia financiară iniţială a societăţii. RAAVJ-ul, societatea veche, a rămas cu datoriile, cu situa­ţia de insolvenţă. Apa Serv, societatea nouă, ocupă primul loc pe lista societăţilor care-şi plătesc cu regularitate impozitele şi taxele. Imediat pe listă urmează SC Consmin SA. Client fidel al lucrărilor licitate pentru reabilitarea infrastructurii în toată Valea. Neplata impozitelor şi taxelor ar însemna pierderea unui loz norocos. Urmează pe listă alte societăţi de construcţie importante, la fel cu multe contracte câştigate în Vale, la Petrila, Petroşani, Vulcan, dar, să nu omitem, şi în restul judeţului: Elcompet SRL, Gerom Internaţional SA, SOCOM Unirea - societate cooperativă, GTS Company SRL, Hydrosystems SRL, DH Sport SA, Zona D SRL şi Adarco Invest SRL.

Menţionăm că renumita firmă Adarco Invest este singura societate care nu are contracte în Valea Jiului. Majoritatea clienţilor acestei firme sunt din altă parte a ţării şi, mai ales, din străinătate. Cu toate acestea, grosul impozitelor merge în judeţ şi în bugetul local din Aninoasa. Aceştia sunt contribuabilii cotaţi ca mijlocii din Valea Jiului, despre care am primit informaţii de la DGFP Hunedoara. Contribuabilii mari ai judeţului sunt administraţi de către Direcţia Generală a Marilor Contri­bua­bili Bucureşti.

Nu putem decât aprecia corectitudinea firmelor enumerate mai sus faţă de stat. Și le batem obrazul celorlalte firme care încasează ca patroni printr-o firmă şi ţepuiesc statul prin intermediul alteia. Vom reveni.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema

Industria deşeurilor este una dintre cele mai profitabile la ora actuală. O dovedesc societăţile de colectare care ştiu să fac[..]

09.05.2013, 21:20   |    0 comentarii

PLM Adaptator este un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013. Universitatea Petroşani şi alte 6 cent[..]

09.02.2012, 22:29   |    0 comentarii

Universitatea din Petroşani, ADA Computers Bucureşti şi cinci universităţi tehnice din ţară implementează proiectul PLM-Adap[..]

30.01.2012, 22:40   |    0 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter